Jillian Michaels’ 30 Day Shred

Jillian Michaels’ 30 Day Shred De 30 Day Shred is een work-out programma dat je thuis kunt volgen om sneller fit te worden. Het programma is ideaal voor mensen die het niet gewend zijn om te sporten.

Jillian Michaels

Jillian Michaels is een Amerikaanse fitness expert die vooral bekend is van programma’s als The Biggest Loser en Losing it With Jillian. Na de scheiding van haar ouders kreeg Jillian zelf gewichtsproblemen, waardoor ze gezonder is gaan leven. Al vanaf haar zeventiende werkt Jillian als personal trainer. Ze heeft verschillende sportprogramma’s uitgebracht, en de 30 Day Shred is er daar één van.

30 Day Shred

Hoe werkt het?

De 30 Day Shred is een DVD met oefeningen die je voor minder dan 10 euro kunt aanschaffen. Via youtube kan je de filmpjes echter ook bekijken. Het programma bestaat uit 3 delen (levels), van elk 10 dagen. Dus:
 • Van dag 1 tot en met dag 10 doe je level 1.
 • Van dag 11 tot en met dag 20 doe je level 2.
 • Van dag 21 tot en met dag 30 doe je level 3.
Je moet het programma in totaal dus 30 dagen volhouden. Elke work-out duurt overigens zo’n 30-tal minuten. De training bevat ook een warming-up en een cooling down. Tijdens het sporten werkt Jillian met het 3-2-1 interval systeem: je moet dus afwisselend krachttraining, cardio en buikspieroefeningen doen. Zowel buik, armen, borsten, billen en benen komen door dit systeem aan bod.

Voeding

Naast de dagelijkse work-out moet je je ook aan een dieet houden. Je mag, als vrouw, maximaal 1200 calorieën consumeren en je moet vooral voeding eten dat rijk is aan eiwitten. Indien je dit doet dan kan je 5 tot 10 kilo afvallen gedurende deze 30 dagen.

Resultaten

Of je effectief 5 tot 10 kilo gaat vermageren is afhankelijk van persoon tot persoon. Wel is zeker dat je vetmassa gaat verliezen en meer spieren gaat krijgen. Je lichaam gaat er gezonder en strakker uitzien, en je gaat meer energie hebben.

Voordelen van de 30 Day Shred

 • Je wordt er fitter en sterker van.
 • Je kan het thuis doen.
 • Het neemt maar 30 minuutjes in beslag.
 • Je kan er gezond mee afvallen.

Tips

 • Focus je niet op je gewicht maar op de hoeveelheid centimeters die je verliest. Het is daarom ook leuk om voor je begint jezelf te meten en foto’s te maken van je lichaam. Als de 30 dagen dan om zijn kan je jezelf opnieuw meten en opnieuw foto’s maken om te kijken wat er veranderd is.
 • Het is leuker om een yogamatje te gebruiken aangezien je regelmatig oefeningen op de grond moet doen.
 • Zorg ervoor dat je de warming up en cooling down niet overslaat. Indien je dat wel doet kan je namelijk blessures oplopen.
 • Adem zo rustig mogelijk door de neus in en door de mond uit.
 • Probeer je buikspieren bij elke oefening aan te spannen, dan zie je sneller resultaat.
 • De gewichtjes die je moet gebruiken variëren van 0,5 tot 2kg. Je kan ze verkrijgen in sportwinkels. Ter vervanging kan je eventueel flesjes water gebruiken.
 • Blijf na de 30 dagen ook actief. Blijf gezond eten en regelmatig sporten.

Extra work-out programma's van Jillian Michaels

 • 6 week six-pack: de focus ligt hier vooral op de buik, de rug en de schouders.
 • Banish fat, boost metabolism: vetverbranding en cardio.
 • Killer buns and tighs: hier wordt er gewerkt aan de billen en de dijen.
 • No more trouble zones: vrouwelijke problemen zoals love-handles worden hier aangepakt.
 • Yoga meltdown: kracht en souplesse.
© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
30 Day Shred: Een maand lang trainen30 Day Shred is een programma van Jillian Michaels, die ook wel bekend is van 'The Biggest Loser' en 'Losing it with Jil…
Een strak lichaam in 30 dagenEen strak lichaam in 30 dagenDroom jij ook al tijden van een strak lichaam? Het is nu mogelijk om een mooi lichaam te krijgen in slechts 30 dagen. Je…
Shred in 30 days: tipsShred in 30 days is een workout die geschikt is voor beginners, maar ook voor de gevorderde sporter. Deze workout traint…
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…

Glutenintolerantie door meer gluten in bewerkte voedingGlutenintolerantie door meer gluten in bewerkte voedingGlutenintolerantie, ook coeliakie genoemd, komt steeds vaker voor en dus moeten steeds meer mensen glutenvrije voeding n…
Afvallen en diëten: Wat wel, en wat niet te doen?Afvallen en diëten: Wat wel, en wat niet te doen?Weinig eten; iets dat veel mensen doen als ze willen afvallen of op dieet zijn. Maar is weinig eten nu wel zo goed? Help…
Bronnen en referenties
 • http://www.dieetvandaag.nl
 • http://www.jillianmichaels.com/
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.