Het Shangri-La Dieet

Het is vandaag de dag het zoetste geheim van Hollywood. Iedereen zweert bij het nieuwe Shangri-La dieet. Het is een sensationeel afvalprogramma, waarbij men zonder honger en zonder calorieën tellen zijn gewenste gewicht bereikt. Het dieet is bij meer dan 10.000 deelnemers getest.
Eigenlijk is Shangri-La een plek in de Himalaya, waar de mensen het geluk vinden. Professor Seth Roberts heeft daarom zijn dieet naar dit paradijs vernoemt, omdat daarmee iedereen heel eenvoudig slank kan worden. Bij onderzoekingen heeft Roberts ontdekt dat elk lichaam een zogenaamde waarde heeft. Daarbij gaat het om een soort signaal, dat ons vertelt hoeveel voeding wij werkelijk nodig hebben. Hoe hoger deze waarde ligt, hoe meer wij eten en hoe zwaarder het is om af te vallen.
Suiker maakt slank
Onderzoekers in Amerika stelden vast dat voedingsmiddelen met veel aroma de ingestelde waarde in ons lichaam laat stijgen. Hamburgers en chocolade maken niet dik omdat zij veel vet of suiker bevatten, maar omdat onze hersens de smaak ervan verbindt met veel calorieën. Gevolg: Onze trek naar deze voedingsmiddelen wordt steeds groter. Uit resultaten van diverse onderzoeken bleek dat smaakloze voedingsmiddelen (voedingsmiddelen zonder bijzondere aroma) deze vicieuze cirkel doorbreken kunnen. En tot grote verrassing blijkt dat suiker en neutrale oliën de optimale levensmiddelen zijn. Zij zijn alleen zoet.Wie regelmatig olie en suiker eet, laat zijn persoonlijke waarde dalen. Daardoor verandert de gedachten van de calorieën en valt men af. De trek vermindert automatisch en men eet minder.
Tot 30 kilogram vielen testpersonen af
Het Shangri-La principe
Er zijn maar 2 regels:- 1. Neem dagelijks 100 tot 400 calorieën in vorm van suikerwater en/of neutrale olijfolie.
- 2. Neem het suikerwater of de olijfolie minimaal 1 uur vóór de maaltijd in.
Suikerwater is wel zoet, de hersens registreren het toch als neutraal. Zuiver suikerwater wordt zo gerangschikt, dat zij gerechten zonder smaak eten. De waarde in uw lichaam daalt en u valt af.
Recept suikerwater: 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water
Neutraal olijfolie is bijna smaakvrij. Ook hier worden kleine massa’s van de hersens als neutraal gewaardeerd. De waarde daalt en u valt af.U wilt…
… minder dan 9 kilo afnemenSuikerwater: 1 eetlepel per dag. Calorieën in suiker: 45 kcal
Olijfolie: 1 eetlepel per dag. Calorieën in olijfolie: 120 kcal
… 9 tot 18 kilo afnemen
Suikerwater: 2 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 90 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal
… meer dan 18 kilo afnemen
Suikerwater: 3 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 135 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal
Recepten voor meer effect
’s Morgens – Muesli met honing en appelIngrediënten voor 2 personen
- 50 gr gedroogde haver en tarwe
- 400 ml melk
- 1 appel
- 1 el honing
- 1 el gekonfijte kersen, in reepjes gesneden
- munt voor garnituur
Was de appel, halveer het, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Meng het met het haver, tarwe, melk, honing en gekonfijte kersen en laat het 20 minuten staan. Tot slot garneert u het met munt.
’s Middags – Salade met kippenborst
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kippenborst
- 200 gr gemengde sla naar keuze
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 el gemengde, gehakte verse kruiden (peterselie, tijm, rozemarijn)
- 3 el olie
- 2 el witte wijnazijn
- 100 gr feta
- zout en peper
Maak de kippenborst schoon, dep het droog en kruid het met zout en peper. Braad het per kant ongeveer 4 minuten, in 1 eetlepel niet te hete olie. Neem het uit de pan, bedek het met aluminiumfolie en laat het rusten.
Was de sla en verdeel het over de borden. Was de tomaten en snijd in partjes. Was de paprika, halveer het, verwijder de zaadkernen en snijd in reepjes. Voeg bij de salade. Drup wat azijn en olie over de salade, strooi er wat zout over en leg de in reepjes gesneden kip erop.
Plet de fetakaas met een lepel en roer de gehakte kruiden erdoor. Strooi het over de salade en serveer het.
’s Avonds – Spaghetti met walnotenpesto
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr spaghetti
- 1 bosje peterselie
- 2 knoflookteentjes
- 100 gr walnoten
- 100 gr parmezaan
- 90 ml olijfolie
- 100 gr spinaziebladeren
- zout
Kook de spaghetti in kokend zout water gaar. Voor de pesto wast u de peterselie, schud het droog en trek de blaadjes van de steeltjes. Pel de knoflook en hak het fijn. Maak de peterselie, knoflook en walnoten klein in de mixer. Meng dit daarna met parmezaan en 80 milliliter olijfolie. Breng het op smaak met zout.
Leg de spinaziebladeren in de overige olijfolie en fruit het. Voeg de spaghetti toe en neem het van het vuur. Roer de pesto erdoor en serveer meteen.
Succes!