Sudocrem: niet alleen geschikt voor baby's

Sudocrem: niet alleen geschikt voor baby's De markt voor babyverzorgingsproducten is onverzadigbaar. Omdat baby’s andere producten nodig hebben dan volwassenen en iedere ouder het beste product zoekt voor zijn kind, blijft het aanbod groeien. Niet voor niets, want het is belangrijk de gevoelige babyhuid goed te verzorgen. Veel baby’s hebben last van luieruitslag, een vervelend verschijnsel. Het meest verkochte middel bij luieruitslag is Sudocrem. Het blijkt dat dit product niet alleen uitkomst biedt voor de geïrriteerde babyhuid.

Luieruitslag

Luieruitslag is een vervelend verschijnsel. Het begint normaal gesproken met een licht rode verkleuring van de huid in de luierstreek. De billetjes en bovendijen van de baby worden rood en vochtig en de huid kan vlekkerig en branderig zijn. Meestal is urine in combinatie met ontlasting de oorzaak. Als de urine voor een langere periode in contact komt met de babyhuid, ontstaat een geprikkelde en schrale huid. Bacteriën vormen het enzym urease dat de ureum uit urine omzet in ammoniak, dat vervolgens op de huid inwerkt. De enzymen protease en lipase, aanwezig in de ontlasting, tasten de huid verder aan. Het wrijven van de luier langs de billen verergert de irritatie. Baby’s zijn extra gevoelig voor luieruitslag als ze tanden krijgen of tijdens de overgang naar ander voedsel, zoals van borst- naar flesvoeding of naar vast voedsel. Luieruitslag is niet gevaarlijk, maar de baby kan er wel flink last van hebben.

Oplossingen

‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt absoluut voor luieruitslag. Smeer de babybilletjes na het verschonen van de luier in met vaseline of een andere babyzalf. Het is belangrijk de billen schoon en droog te houden. Wissel regelmatig van luier en laat de baby steeds even met blote billetjes trappelen. Pasgeboren kindjes hebben ongeveer twaalf keer per dag een schone luier nodig, oudere kinderen tenminste zes tot acht keer per dag.

Sudocrem

Het meest verkocht middel bij luieruitslag is Sudocrem. Meer dan zeventig jaar geleden werd het middel ontwikkeld en het is nog steeds erg populair bij ouders van jonge kinderen. Vooral de bijzondere samenstelling van de crème, maakt het een uniek product.

Samenstelling

Sudocreme bevat de volgende bestanddelen:
hypoallergene lanoline, zinkoxide, benzylbenzoaat en benzylcinnamaat en benzylalcohol.

Het bestanddeel hypoallergene lanoline lijkt op natuurlijk huidvet. Dit beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. De crème bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund. Ook verzacht het de ruwe, schrale en geïrriteerde huid. Zinkoxide verkoeld. Uitstekend geschikt voor het voorkomen en genezen van luieruitslag dus.

Sudocrem is hypoallergeen.

Gebruik

Lees voor gebruik het label. Breng de crème aan na elke luierwisseling. Gebruik maar een klein beetje zalf en wrijf dit uit tot het doorzichtig wordt. Als de babyhuid wit blijft, is er teveel Sudocrem aangebracht.

Het middel is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en de meeste supermarkten.

Niet alleen voor baby’s

Het blijkt dat Sudocrem ook kan worden toegepast op de oudere huid. Vooral de huid van oudere mensen is dunner, minder veerkrachtig en kwetsbaarder. Ook voor borst- en tepelverzorging is het middel een uitstekende oplossing. Tenslotte werkt Sudocrem ook de rode plekjes bij acne weg. Al jaren een vertrouwd merk in de Nederlandse commodela, maar ook voor volwassenen onmisbaar.
© 2010 - 2020 Nicolette, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Sudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem is een zalf welke je voornamelijk zal doen denken aan babyverzorging. Luieruitslag, schrale billetjes, rode en…
Sudocrem: zinkzalf voor luieruitslag, eczeem en acneSudocrem: zinkzalf voor luieruitslag, eczeem en acneSudocrem is een vrij verkrijgbare medicinale crème die bij apotheek en drogist verkrijgbaar is. Sudocrem is voornamelijk…
Luieruitslag bij je babyLuieruitslag bij je babyDit is een veel voorkomende aandoening bij baby's. Voor een baby is dit erg vervelend en geeft heel wat irritatie. Luier…
Luieruitslag bij baby'sLuieruitslag bij baby'sLees hier alles over luieruitslag en wat je er tegen kunt doen. Hier kun je de oorzaken van luieruitslag vinden.

Nagels knippen bij baby's en jonge kinderenNagels knippen bij baby's en jonge kinderenTien vingertjes en tien teentjes. Zo schattig, die kleine handjes en voetjes van baby's. Alles erop en eraan, dus ook tw…
Uw jonge kind tijdens de dag vermaken: leuk & leerzaam spelUw jonge kind tijdens de dag vermaken: leuk & leerzaam spelAlle kinderen zijn anders en het ene kind is van nature meer tevreden en zoet aan het spelen dan de ander. Wanneer uw ki…
Bronnen en referenties
  • www.soducrem.nl

Reageer op het artikel "Sudocrem: niet alleen geschikt voor baby's"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

A. Holman, 02-03-2018 19:59 #21
Ik heb hele erge slechte nagels, daar smeer ik sudocreme op, kan dat of droogt het erg uit?

H. Sondorp, 31-08-2017 11:40 #20
Gebruik sudocrem voor mijn pijnlijke schrale liezen, helpt iets maar krijg oude lagen bijna niet weg, voor het aanbrengen van een nieuwe laag. oplossing?

Wilma, 04-02-2015 14:01 #19
Hoor net dat sudocreme helemaal ongeschikt is voor ouderen De huid zou teveel uitdrogen dan. Heb zelf in de zorg altijd goede ervaringen met sudo gehad. Ikzelf gebruik het overal voor!
wel dun gesmeerd anders gaat het korrelen.

William, 28-07-2014 14:13 #18
Heb geruime tijd last gehad van aambeien, zelfs een verwijsbrief van mijn huisarts ontvangen, voor een behandeling in het ziekenhuis, rekening gehouden met eet en drinkpatroon. Begonnen met Bepanthen, niets hielp mij van de pijn en ongemak af.
Tot slot met sudocreme begonnen, ook intensief. Uiteindelijk geheel van mij aambeien afgekomen, zijn als het ware gaan schrompelen. Uitwendig prachtig goed gekomen en helemaal geen last meer. Helemaal blij en kan weer lang fietsen.
Mijn huisarts moet ik hieromtrent nog inlichten.

T. Huisman, 04-06-2014 20:40 #17
Op de ruwe en schrale huid. Laatst had ik wondroos en kreeg naast antibiotica ook creme en men adviseerde mij ook Sudocrem te gebruiken. Ik smeer er nog regelmatig iets op want soms kan het ruw rood en schraal zijn. Alhoewel de wondroos nu wel is genezen zitten op die plek soms nog wel schrale vlekjes. Regelmatig met deze creme insmeren en de conditie van de huid blijft goed.

Janna, 12-03-2014 09:46 #16
Ik heb geleerd van onze wondverpleegkundige dat je sudo crème niet bij ouderen mag gebruiken omdat de huid van ouderen in tegenstelling tot die van baby's weinig talg bevat. Als je daar sudo crème op smeert droogt dat de huid uit. Je moet gewoon zinkzalf of zinkolie gebruiken.

Leen Brandenburg, 08-03-2014 23:08 #15
Beste mensen, sinds kort gebruik ik sudocrem voor mijn gezicht en het helpt om de rode schrale plekken te verzachten en doch langzaam te herstellen, mijn vraag aan u is / hoe vaak mag ik mijn gezicht dun insmeren?

Jenny Viersen, 02-06-2013 09:19 #14
Is het mogelijk dat ik proefmonstertjes sudocreme ontvang die ik kan geven aan clienten uit mijn wijk? Ik werk als wijkziekenverzorgende en kom regelmatig mensen tegen met smetplekken.Het is een prima product en op deze manier kunnen er mee kennismaken.
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 02-06-2013
Beste Jenny,

Voor de aanvraag van proefmonstertjes moet u zijn bij de fabrikant van Sudocrem of een leverancier. U kunt het per email proberen via info.nl@sudocrem.com. Veel succes!

Ciska Prins, 29-10-2012 12:09 #13
Ik gebruik altijd Sudocrem bij een koortslip. Werkt ook heel goed, binnen een paar dagen is je lip weer normaal! Ik kreeg deze tip van een verpleegkundige en sindsdien laat ik die dure tubetjes (die vaak niet eens echt helpen) links liggen.

Els, 11-10-2012 12:35 #12
Ik heb een gevoelige huid en vooral bij warm weer regelmatig last van geïrriteerde oksels, smetplekken onder de borsten en in de liezen. Ik gebruik hier al jaren Sudocreme voor en het werkt subliem! Al na één behandeling en nachtje slapen resultaat! Reactie infoteur, 23-10-2012
Geweldig… Dank voor je reactie! Vriendelijke groet, Nicolette

Sylvia, 05-10-2012 09:34 #11
Dat Sudocrem niet alleen voor rode babybilletjes is, dat weet ik al 20 jaar. Mijn partner nam Sudocrem regelmatig uit Engeland mee, en daar stond altijd een hele riedel op waar je Sudocrem allemaal voor kunt gebruiken: acne, geïrriteerde huid, lichte brandwonden, etc. etc. In Nederland stond alleen de vermelding dat het voor rode billen was (inmiddels ook wat gewijzigd). Een kennis van mij kreeg bij de dierenarts de raad om Sudocrem te gebruiken voor haar hond die last had van de voetkussentjes aan een van de poten. Reactie infoteur, 23-10-2012
Dank voor je aanvullende informatie! Vriendelijke groet, Nicolette

K. Viveen, 30-06-2012 19:09 #10
Ik heb een pot sudocrem gekocht inhoud 250 gram super goed voor heel veel dingen vooral met een allergische huid reageer ik goed op gebruik het dagelijks maar toch een klacht. Het deksel van de pot past niet iedere keer als je de pot pakt valt hij uit je handen "het deksel is te ruim vande pot en hier kom je pas achter als je hem open doet! Sorrie ik dacht ga hier toch een melding van maken.

Yvonne, 11-03-2012 18:32 #9
Heb het gebruikt in verband met schrale oksels Werkt uitstekend na een paar dagen zijn je oksels niet meer rood Blijf het gebruiken want het helpt echt

~~~~, 21-01-2012 13:15 #8
Kan sudocrem dodelijk zijn voor baby's want mijn zusje heeft hem een keer te pakken gekregen heeft zich der mee helemaal vies mee gemaakt zeg maar en ze heeft het gegeten. Reactie infoteur, 07-02-2012
Ik geloof het niet, maar goed is het niet voor je… Waarschuw in zo'n geval altijd even de huisarts, die weet raad. Groet, Nicolette

Klaske, 25-11-2011 21:52 #7
Hallo even een vraag.
Ik werk in de thuiszorg, en heb geleerd dat je sudocreme niet in open wonden mag smeren.Nu heb ik collega`s die zeggen dat het wel mag?Graag uw reactie Reactie infoteur, 28-11-2011
Beste Klaske,

Volgens mij mag je het ook in open wond(jes)en smeren, maar neem voor de zekerheid even contact op met de klantenservice van Sudocrem: info.nl@sudocrem.com. Ik zou wel graag hun reactie vernemen als toevoeging van mijn artikel… Succes! Nicolette

Dayenne, 13-03-2011 00:15 #6
Kun je Sudocreme ook gebruiken tegen het eczeem, of moet ik een afspraak maken bij de huisarts? Ik heb namelijk eczeem op mijn polsen, en geen enkele andere zalf/creme helpt. Ik sta bekend om het krijgen van eczeem, en vaak is het ook erg veel eczeem. Het eczeem is een tijdje weggebleven, maar ik heb nu al een paar maanden last van die zware irritatie. Ik lig 's nachts wakker van de jeuk, en overdag word ik er ook gewoon gek van. Dus wat moet ik doen? Sudocreme gebruiken, of een afspraak maken bij de huisarts? Reactie infoteur, 13-03-2011
Beste Dayenne,
Ik zou bij deze klachten altijd even raad vragen bij de huisarts. Hij/zij kan zelf de eczeemplekken dan zelf even bekijken en het beste oordeel geven.

Veel sterkte, een vervelende klacht is het!
Groet, Nicolette

Duco, 22-02-2011 09:47 #5
In de tekst noemt u ineens ergens: "Sudocrem is hyperallergeen" Dit is tegenstrijdig aan de rest van uw artikel. Hyperallergeen is het tegenovergestelde van hypoallergeen (hyper = boven (Grieks) en hypo = onder (grieks)). Het zal wel moeten zijn "Sudocrem is hypoallergeen" en dat is maar goed ook. Reactie infoteur, 22-02-2011
U hebt volkomen gelijk, ik gebruikte zelfs beide termen in de tekst. Ik heb het artikel inmiddels aangepast. Hartelijk dank voor uw opmerking.

Nicolette (infoteur), 14-05-2010 13:56 #4
Beste Adrie,

Voor de aanvraag van proefmonstertjes moet u zijn bij de fabrikant van Sudocrem of een leverancier. U kunt het per email proberen via info.nl@sudocrem.com. Veel succes!

Adrie van Drunen, 14-05-2010 12:41 #3
Ik werk op een verpleegafdeling met 35 dementerende oudere. Wij willen hiervoor graag sudocreme gaan gebruiken maar zouden voor we daadwerkelijk gaan kopen graag wat monstertjes toegestuurd willen krijgen. Is dit mogelijk?

Annetta, 25-03-2010 22:41 #2
Hoi, ook ik werk in de zorg, bij ouderen. Wij gebruiken het volop, niet alleen voor de billen maar ook voor smetplekken onder de borsten of in de liezen. Werkt uitstekend!
Dus inderdaad ook geschikt voor ouderen!

Herry01 (infoteur), 22-02-2010 20:37 #1
Hoi, ik werk in de zorg, met lichamelijk gehandicapten. Ik deze groep mensen smeert vaak met sudocreme. Groet, Herry. Reactie infoteur, 22-02-2010
Beste Henry,
Dank voor je nuttige bijdrage aan mijn artikel. Zo blijkt maar weer dat Sudocrem ook heel geschikt is voor volwassenen. Groet, Nicolette

Infoteur: Nicolette
Laatste update: 22-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 21
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!