Sudocrem, voor meer dan alleen luieruitslag

Sudocrem, voor meer dan alleen luieruitslag Sudocrem is een zalf welke je voornamelijk zal doen denken aan babyverzorging. Luieruitslag, schrale billetjes, rode en geïrriteerde huid worden vaak behandeld met Sudocrem. En dat gebeurt met succes. Toch is Sudocrem veel breder inzetbaar dan alleen bij baby's. Ook volwassenen hebben in veel gevallen baat bij het gebruik van deze zalf.

Al meer dan 80 jaar

In 1931 is een zalf ontwikkeld welke speciaal gemaakt was voor het behandelen van luieruitslag. In 1950 heeft de zalf de naam Sudocrem gekregen. In de jaren 90 is de zalf ook op de Nederlandse markt gekomen. Door de jaren heen is de crème voornamelijk gebruikt bij baby's en kinderen. Ook tegenwoordig is de zalf bij de meeste mensen nog voornamelijk bekend als goed middel tegen luieruitslag.

Wat is Sudocrem

Net als veel andere middelen helpt Sudocrem de beschadigde, droge of geïrriteerde huid beschermen en herstellen. Met het opbrengen van Sudocrem zorg je voor een beschermlaagje op de huid. Dit laagje beschermt de huid tegen prikkelingen van buitenaf. Daarbij werkt de zalf in op de huid. De huid wordt zacht en soepel. Ondanks het feit dat de huid soepel en zacht wordt laat de zalf geen vette laag achter.

Babyverzorging

Sudocrem is nog steeds de meest verkochte zalf voor het behandelen van babybillen en luieruitslag. Een ander veelgebruikt middel is Bepanthen. Deze zalf heeft ongeveer dezelfde werking als Sudocrem maar laat een vettere laag achter op de huid dan Sudocrem. Naast schrale billetjes kan de crème gebruikt worden voor alle droge of schrale plekken op de huid.

Niet alleen voor baby's

Mensen van iedere leeftijd kunnen baat hebben bij het gebruik van de zalf. Op het moment dat de huid schraal, droog of geïrriteerd is kan de zalf uitkomst bieden. De zalf ondersteunt de huid in het herstel.

Als je ouder wordt dan wordt je huid dunner, minder elastisch en kwetsbaarder. Regelmatig gebruik van de crème op kwetsbare plekken zorgt voor een betere kwaliteit van de huid en minder kans op beschadigingen.

Het gebruik van medicijnen bij bijvoorbeeld huiduitslag of schimmel kan ook de kwaliteit van de huid op de behandelde plek verminderen. Niet zelden blijft er na het gebruik van de medicijnen een stukje ruwere huid achter precies waar de medicijnen zijn opgebracht. Sucocrem kan ook gebruikt worden om de huid sneller te herstellen.

Gebruik van Sudocrem

Het gebruik van de zalf is eenvoudig. Je brengt de zalf op de gewenste plek aan en wrijft het in cirkelvormige bewegingen uit. Na het opbrengen laat de zalf een witte laag achter. Door het uitwrijven verdwijnt dit. Wanneer er, ondanks het uitsmeren van de zalf, toch een witte laag over blijft dan is er teveel zalf gebruikt. Gebruik zeker niet teveel want de zalf is zeer goed uit te smeren.
© 2014 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sudocrem: niet alleen geschikt voor baby'sSudocrem: niet alleen geschikt voor baby'sDe markt voor babyverzorgingsproducten is onverzadigbaar. Omdat baby’s andere producten nodig hebben dan volwassenen en…
Natuurlijke babyverzorgingNatuurlijke babyverzorgingBaby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te…
Luieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag (ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd) ziet er naar uit. De huid in het luiergebied kleurt rood.…
Luieruitslag bij je babyLuieruitslag bij je babyDit is een veel voorkomende aandoening bij baby's. Voor een baby is dit erg vervelend en geeft heel wat irritatie. Luier…

Zo help je je kind bij rouwverwerkingZo help je je kind bij rouwverwerkingVroeg of laat krijgen we allemaal te maken met het overlijden van een dierbare. Zo ook kinderen. Negen van de tien kinde…
Wiegendood; wat is het en hoe kan je het voorkomen?Helaas kun je wiegendood niet voorkomen, wel kun je het risico op wiegendood verkleinen. De meeste voorzorgsmaatregelen…
Bronnen en referenties
Panic (59 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.