Natuurlijke babyverzorging

Natuurlijke babyverzorging Baby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te stimuleren. Stuwingen worden opgeheven als de baby vaak in bad gaat. Om de natuurlijke beschermlaag van het tere babyhuidje ( de zuurmantel) niet te beschadigen, is het gebruik van natuurlijke producten echt een grote aanrader!

De juiste temperatuur van het badwater voor de baby

Het badwater voor de baby moet de juiste temperatuur hebben en mag nooit meer dan 37º C zijn. In de zomer tijdens warme dagen, mag het badwater iets koeler zijn.

Baby´s vinden in bad gaan heerlijk!

Baby´s vinden water en in bad gaan het einde! Ze spatten er lustig op los, slaken vrolijke kreetjes en huilen hartverscheurend als ze uit bad gehaald worden.

Welk badmiddel kies je voor je baby?

Terwijl jouw kleintje in bad de grootste pret heeft, stopt het misschien ongemerkt zijn vingertje in het sop en vervolgens in zijn mondje. Als ouders moeten we buitengewoon zorgvuldig te werk gaan met het uitkiezen van het juiste badmiddel. Badmiddelen met natuurlijke producten zijn het allerbeste voor je kleintje.

Calendula lijn van Weleda Baby

Een werkelijk perfecte verzorgingslijn voor iedere tere babyhuid! Het bezit al het beste uit de natuur, rijk aan oliën en beschermende wassen, met heilzame plantenextracten en met een heerlijk ruikende oliën uit aromatische planten. De 100% natuurlijke en huidverwante ingrediënten is een weldaad voor elke tere babyhuid.

Weleda Baby, Calendula Bodycreme

Een verzachtende creme met kamille voor de dagelijkse verzorging van gezichtje, lijfje en billetjes van de baby. Perfect ook ter voorkoming van rode billetjes. De creme ruikt heerlijk.

Weleda Baby, Calendula iedere dag olie

Buitengewoon ideaal voor de reiniging van de billetjes en huidplooien. De olie verzorgt intensief en voedt de babyhuid uitstekend. Prima voor een babymassage waar iedere baby van geniet!

Weleda Baby, Calendula cremebad

Een heerlijk romige badmelk met amandelolie. Het reinigt de babyhuid en ondersteunt het natuurlijke beschermlaagje van de tere babyhuid.

Weleda Baby, Calendula billenbalsem

Een stevige creme met zinkoxide. Fantastisch om de rode billetjes of schrale plekjes aan te pakken of tegen te gaan.

Weleda Baby, Calendula Bodymilk

Heerlijk ruikende luchtige milk met amandelolie voor de verzorging van de tere babyhuid. Werkelijk perfect voor elk weertype!

Weleda Baby, Calendula Weer en Windbalsem

Door toevoeging van bijenwas een ideale balsem voor de tere babyhuid tijdens guur weer en voor de koude wintermaanden.

Weleda Baby, Calendula Welterustenbad

Speciaal voor de onrustige baby´s, maar ook voor baby´s na een drukke dag vol indrukken. De kruidige en verwarmende badmix ontspant. Ideaal voor iedere baby vlak voor het slapen gaan.

Haartjes wassen

Voor de pas geboren baby is het niet nodig om de haartjes al te gaan wassen. Weleda Baby zou Weleda Baby niet zijn als ze ook een Calendula Haar- en Body shampoo hebben. Uitermate geschikt voor iedere baby, ook die met een droge huid en gevoelige huid. Prikt niet in de oogjes! En het ruikt werkelijk fantastisch!

Voor mijn eigen kleintje

Sinds de kleine geboren is gebruik ik niets anders dan de Weleda Baby Calendula lijn producten. Ik ben sterk van mening dat deze baby lijn van Weleda de natuurlijke beschermlaag van de tere baby huid niet aantast. Problemen als het hebben van rode geïrriteerde billetjes of schrale plekken heb ik nooit ondervonden tijdens het gebruik van de Weleda Baby producten. Niets is fijner dan een gezonde kleine knul te hebben zonder huidproblemen. Zijn huidje is perfect verzorgt, voelt heerlijk zacht aan en de producten ruiken heerlijk. Door de milieuvriendelijke en handzame verpakkingen en het geweldige resultaat, raad ik iedere ouder van harte het gebruik van Weleda Baby producten aan!
© 2008 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weleda Baby: natuurlijke babyverzorging met CalendulaWeleda Baby: natuurlijke babyverzorging met CalendulaWeleda Baby op basis van Calendula bevat naast babyshampoo nog acht babyproducten voor de verzorging en milde reiniging…
Een babymassage gevenIn de Verenigde Staten worden babymassages steeds meer populair, maar ook in Europa zijn er al heel wat mensen die hun b…
Sudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem is een zalf welke je voornamelijk zal doen denken aan babyverzorging. Luieruitslag, schrale billetjes, rode en…
Babymassage, goed voor ouder en kindHet masseren van jouw baby is voor jou als ouder bijzonder leuk om te doen. Je bouwt een diepere relatie op met je kind.…

Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…
Kinderen en traumaKinderen en traumaVeel kinderen leven in benarde thuissituaties en worden weggehaald, omdat het niet verantwoord is om het kind er te late…
Bronnen en referenties
  • Weleda.nl Weledababy.nl Puur Kind - Weleda Eigen Ervaring
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 25-11-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.