Kinderfeestjes, binnen en buitenshuis

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag vol met visite, balonnen, taart en vriendjes en vriendinnetjes op bezoek. Maar dan komt de dag dat je kindje zijn of haar kinderfeestje viert. Er zijn talloze keuze's, zowel binnen als buitenshuis. Vandaar dit artikel. Misschien dat de keuze dan iets makkelijker wordt. We hebben wellicht allemaal al eens na moeten denken over een kinderfeestje. Wat gaan we doen, hoeveel kinderen nodigen we uit, blijven we thuis, of doen we iets buitenshuis. Allemaal vragen die boven komen bij het organiseren van een kinderfeestje. Ik heb een aantal leuke ideeën voor u uitgewerkt. Er zijn drie leeftijdscategorieën, namelijk peuters en kleuters, 6-9 jarigen en 10 jaar en ouder.

Peuters en kleuters

binnenshuis

Kleur je t-shirt
Koop een aantal witte t-shirts en textielverf. Laat de kinderen zelf hun eigen t-shirt beschilderen. Natuurlijk vergeet u niet om de kinderen wat lekkers te geven

Themafeestje
Er zin talloze manieren om ene thema-feestje te vieren. Zo zijn er kant en klare verhuurdozen te verkrijgen. U kunt iemand inhuren die het kinderfeestje thuis voor u komt verzorgen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een thema-feestje verzinnen. Thema-feestjes zijn bijvoorbeeld: prinsessenfeest, piratenfeest, k3-feest, ridderfeest, toverfeest, pyamafeest, winxfeest enz. De keuze is natuurlijk aan de jarige job.

Schminkfeestje
Een schminkfeestje vinden kinderen altijd leuk. De meeste kinderen vinden het geweldig om geschminkt te worden. De kinderen kunnen geschminkt worden als een beer, leeuw, tijger, vlinder, prinses, spiderman, piraat enz. U kunt ervoor kiezen om de kinderen zelf te schminken, maar u kunt hiervoor ook iemand inhuren.

Oudhollandse spelletjes
Wat ook altijd leuk is om oudhollandse spelletjes te doen op een kinderfeestje. Denk hierbij aan spijkerpoepen, koekhappen, stoelendans, snoepjes uit het water vissen met je mond.

Buitenshuis

Speurtocht
Zet een leuke speurtocht uit en ga lekker met de kinderen naar buiten.

Bowlen
Lekker met de kinderen naar een bowlingbaan en laat ze lekker uitrazen.

Kinderboerderij
Ga met de kinderen naar een kinderboerderij. Er zijn altijd wel kinderboerderijen in de buurt die iets speciaals doen voor kinderfeestjes.

Bioscoop
Gezellig naar de bioscoop met een aantal kinderen.

Leeftijd 6-9 jaar

binnenshuis

Airbrush en glitter tattoo feestje
Voor jongens is dit een echt stoer 'jongensfeestje'. Tijdens het feestje krijgen alle jongens een aantal zelfgekozen tattoo's.
Voor de meisjes is er een heuse 'glitterfeestje' . De meiden krijgen een aantal tattoo's met airbrush opgespoten, om ze daarna zelf te gaan versieren bij elkaar met glitters.

Mozaieken
Laat de kinderen zelf een fotolijstje of bloemenvaas of iets anders mooi maken met zelfgemaakte mozaieken.

Disco feestje
Lekker dansen op allerlei muziek. Welk kind vind dat nu niet leuk. Heeft u genoeg plek, nodig dan de hele klas uit. Succes verzekerd. En in de zomer kan er natuurlijk een echt tuinfeest/disco worden gehouden.

Sieraden maken
Welk meisje vind het nou niet leuk om haar eigen sieraden te maken. Dit kan heel goed thuis. Even langs de hobbywinkel, en er kunnen prachtige creaties worden gemaakt.

Buitenshuis

Speurtocht
Ook voor deze leeftijdscategorie is een speurtocht een leuke bezigheid voor de kinderen.

Huifkartocht
Informeer eens bij een bos dicht bij u in de buurt of er huifkarren te huur zijn. Heel leuk door het bos met als afsluiting lekker eten in een pannekoekenrestaurant.

Bowlen
Ook met deze leeftijden is het heel leuk om te bowlen.

Leeftijd 10+

Binnenshuis

Kookfeestje
Doe alle kinderen een schort voor en laat ze een echte maaltijd samen maken en daarna lekker samen opeten.

Slaapfeestje
Laat een aantal kinderen slapen. Tover de slaapkamer om tot een echt hotel. Van slapen zal weinig komen.

Make-up feestje
Welke meisjes houden nou niet van make-up. Geef een make-up feestje en laat de meiden elkaar mooi opmaken, en daarna natuurlijk mooi op de foto.

Buitenshuis

Discozwemmen
Op deze leeftijd hebben de meeste kinderen wel een zwemdiploma. Informeer bij een zwembad in de buurt naar de tijden van discozwemmen.

Workshop taarten maken
Heel erg leuk en natuurlijk erg lekker, zelf je taart maken en daarna lekker smullen.

Lasergamen
Heel erg stoer en spannend om te doen tijdens een kinderfeestje.
© 2008 - 2024 Angie73, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroGoedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroAls een kind jarig is dan moet er een feestje gegeven worden. Je zoon of dochter verdient immers een uniek kinderfeestje…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Kinderfeestjes en laag budgetKinderfeestjes en laag budgetDoor de financiële crisis komen er steeds meer gezinnen in de problemen. Vaak merken ouders met kinderen dat er niet ste…

De Upside van DownOp woensdag 26 november 2008 overhandigde fotografe Eva Snoijink in het Patronaat in Haarlem het eerste exemplaar van ha…
Natuurlijke babyverzorgingNatuurlijke babyverzorgingBaby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te…
Angie73 (8 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.