Traditionele huwelijksverjaardag cadeaus

Traditionele huwelijksverjaardag cadeaus De zoektocht naar een leuk cadeau om de verjaardag van het huwelijk te vieren kan moeilijk en bijzonder stressvol zijn. Sommige jaren zijn speciaal, omdat er aan deze jaren een symbool verbonden is. Juist bij deze jaren is het leuk om iets te doen aan de verjaardag van het huwelijk. Leuk is het om iets te doen met het symbool dat bij de verjaardag hoort.

De symbolen van de verjaardagen van het huwelijk en cadeau suggesties

Katoen

Een huwelijk van een jaar wordt ook wel het katoenen huwelijk genoemd. Wanneer u uw echtgenoot of echtgenote wilt verrassen, zou u kunnen overwegen iets te kopen dat katoen als grondstof heeft. Dit kan een katoenen kledingstuk zijn, maar ook iets waar katoen in verwerkt is, zoals een badlaken of bij wijze van een boek dat geschreven is over katoen. Ook worden er katoenplanten verkocht die als decoratie in het huis gezet kunnen worden.

Papier

De tweede huwelijksverjaardag staat ook bekend als het papieren huwelijk. Ideeën hiervoor zijn handgeschreven brieven, liefdesgedichten, maar ook boeken en mooi briefpapier. Wilt u iets origineler zijn, dan kunt u altijd nog denken aan Origami, de Japanse vouwkunst.

Leer

De derde verjaardag is het leren huwelijk. Leren cadeaus zijn er volop te bedenken. Een mooi paar schoenen, een leren handtas, leren jasjes. Er is veel keuze betreft cadeaus.

Blik

Een huwelijk van 37.5 maanden, of te wel iets meer dan drie jaar, staat ook wel bekend als een blikken huwelijk. Blikken cadeautjes kunt u interpreteren als een blik cola of blikvoer. Maar men verkoopt ook blikken voorwerpen in winkels als de wereldwinkel.

Zijde

Een huwelijk van vier jaar wordt ook wel het zijden huwelijk genoemd. Zijde is te vinden in kledingstukken, maar ook in lingerie en zelfs in cosmetica.

Hout

Het houten huwelijk is bereikt na vijf jaar van trouw. Elk houten cadeau is geschikt om deze dag te vieren. Hout is een veel gebruikte grondstof. Producten als slabakken en andere keukengerei kunnen vervaardigd worden uit hout, maar ook sieraden uit hout zijn hip en populair.

IJzer

Het zesde jaar wordt ook wel het ijzeren huwelijk genoemd. IJzer is waarschijnlijk een stuk lastiger dan alle voorgaande grondstoffen wanneer het gaat om cadeaus. Een hoefijzer is een leuk symbolisch cadeau, maar u zou ook kunnen afwijken naar gietijzer. Gietijzer zit veel verwerkt in leuke tuinaccessoires.

Wol

Met zeven jaar spreekt men van het wollen huwelijk. Een heerlijke wollen trui, wollen sjaals, wollen dekbedden. Er is veel keuze, en wanneer u geen zin heeft om iets van wol te geven, kunt u altijd iets doen met de bezorger van wol: het schaap, of desnoods koopt een boek over wol.

Brons

Brons is wat er bij een achtjarig huwelijk hoort. Brons is te vinden in gebruiksvoorwerpen, accessoires en sierraden. Een grondstof met vele keuze mogelijkheden.

Aardewerk

Een huwelijk van negen jaar wordt het aardewerken huwelijk genoemd. Een mooi servies, een mooie schaal, ook aardewerk is goed te doen.

Tin

Tin staat voor een huwelijk van tien jaar. Tin producten waren vroeger zeer populair. Tin was het zilver van de gewone burger. Ook in speelgoed kwam tin voor, denk hierbij aan tinnensoldaatjes. Waar tin ook uitermate voor geschikt is voor het vertinnen. Veel mensen laten het eerste schoentje van hun kinderen vertinnen. Niet alleen kinderschoentjes kunnen vertint worden, maar ook andere dierbare voorwerpen.

Staal

Een stalen huwelijk staat voor elf jaar huwelijkstrouw. Staal is in veel voorwerpen verwerkt. Zelfs sierraden van staal zijn verkrijgbaar. Ook dit jaar zal niet veel problemen op leveren.

Linnen

Twaalf jaar huwelijk is linnen. Linnen is te vinden in kleding en andere textiel.

Koper

Het koperen huwelijk, dat gevierd wordt na een huwelijk van 12.5 jaar, is voor velen een mijlpaal. Koper is een mooie grondstof die te vinden in sierraden, maar ook in tuin en huis accessoires.

Kant

Met dertien jaar wordt over een kanten huwelijk gesproken. Kant is vaak te zien in het modebeeld. Kanten topjes, jurkjes met kant, of lingerie met kant.

Ivoor

Ivoor is de naam van het veertienjarige huwelijk. Echt ivoor aan je geliefde geven is niet waarschijnlijk, maar iets in de kleur ivoor geven, is goed te doen. Ivoor is een tint wit die door veel bruiden gedragen wordt.

Kristal

Het kristallen huwelijk wordt bereikt na vijftien jaar van trouw. Er zijn veel kristallen producten te vinden. Swarovski scoort al jaren goed met hun kristallen collectie. Kristallen zitten verwerkt in sierraden, maar ook bijvoorbeeld in glaswaren. Een kristallen glas is zeker de moeite waard.

Porselein

Met twintig jaar spreekt men van een porseleinen huwelijk. Porseleinen serviezen en beelden behoren tot de mogelijkheden bij deze mijlpaal.

Parel

Met dertig jaar wordt het parelen huwelijk bereikt. Een parelsieraad ligt bij deze feestelijke gebeurtenis voor de hand.

Koraal

Het koralen huwelijk staat gelijk aan 35 jaar van trouw. Er zijn sieraden waarin koraal verwerkt zit, maar u kunt het ook over een andere boeg gooien: op vakantie naar het koraal.

Robijn

Een robijnen huwelijk betekent 40 jaar trouw. Een robijnen sieraad of iets in de kleur robijnrood zal niet misstaan als cadeau.

Saffier

Een saffieren huwelijk betekent 45 jaar trouw. Een saffieren sieraad of iets in de kleur saffier blauw zal het goed doen als cadeau.

Goud

Het gouden huwelijk, vijftig jaar trouw, is een reden tot groot feest. Een gouden sierraad is een mooi geschenk op deze prachtige mijlpaal.

Smaragd

Smaragd staat voor 55 jaar huwelijk. Een cadeau dat smaragden of de kleur smaragd groen bevat is perfect. Een keuze kan ook een reis naar Ierland, het land van de smaragden zijn.

Diamant

Diamant is het zestig jarige huwelijk. Een extreem lange tijd die mooi gevierd kan worden met een diamant.
© 2010 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huwelijkscadeau: wat cadeau te geven aan het bruidspaar?Een cadeau bedenken is niet het gemakkelijkste wat er is en zeker niet voor een cadeau dat bestemd is voor een bruidspaa…
Huwelijkscadeau: Wat en hoeveel geef je als ze gaan trouwen?Huwelijkscadeau: Wat en hoeveel geef je als ze gaan trouwen?Een uitnodiging voor een bruiloft is altijd leuk. Maar het betekent ook dat er een huwelijkscadeau moet komen voor het k…
Originele huwelijkscadeaus voor elk budgetOriginele huwelijkscadeaus voor elk budgetNog geen idee wat je voor het bruidspaar gaat kopen? De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om een leuk en origine…
Sinterklaas spelSinterklaas spelEen leuk en gezellig spel om met de hele familie te spelen op sinterklaasavond. Het kan natuurlijk ook als kerstspell ge…

Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenBeginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenOpmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en n…
Valentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijn. Een mooie dag om een geliefde te overladen met cadeaus, bloemen, chocolade, kaarten en liefde en aandacht. En…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Kgorz, Pixabay
Niamh (113 artikelen)
Gepubliceerd: 15-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.