Verzorgde ellebogen en knieën in vijf eenvoudige stappen

Verzorgde ellebogen en knieën in vijf eenvoudige stappen Eigenlijk zouden we het hele jaar door voor verzorgde, gladde ellebogen en knieën moeten zorgen. In de zomer hebben wij meer motivatie daarvoor, omdat het in zomerkleding eerder opvalt als je ellebogen en knieën ruw en/of beschadigd zijn. Nu we in de koudere maanden steeds vaker een zonvakantie boeken, kom je er ook in die periode niet onderuit om aandacht te besteden aan deze vaak vergeten plekken op je lichaam. Uiteraard zijn er andere gelegenheden die je in de herfst en winter bezoekt waar je je lichaam niet onder een laagje kleding kunt verstoppen; bij voorbeeld het zwembad of de sauna. Met een kwartiertje wekelijkse aandacht voorkom je dat je in de stress schiet als je een last minute afspraak hebt.

Inhoud:


Eenvoudige routine voor verzorgde ellebogen en knieën

Mooi verzorgde ellebogen en knieën liggen binnen het bereid van iedere vrouw (of man natuurlijk; het is tenslotte de 21ste eeuw). Deze routine maakt het je gemakkelijk; het resultaat mag er zijn, en een prettige bijkomstigheid is het goede gevoel dat je krijgt als je lichaam af en toe lekker vertroetelt.

Scrubben

Omdat de huid op deze plekken dikker, donkerder en droger is dan de rest van je lichaam en veel dode huidcellen bevat, begin je met een goede scrubbeurt. Het is aan te raden om je knieën en ellebogen twee keer per week glad en zacht te scrubben. Welke “tools” je hiervoor wilt gebruiken is geheel aan jou. Je kunt ervoor kiezen om een scrubcrème met een grove korrel of een suikerscrub te gebruiken. Maar ook een scrubhandschoen is effectief om de dode huidcellen van je huid te verwijderen.

Bleken

Het doel van bleken is om oneffenheden als littekens te verwijderen, en om de huid te egaliseren. Als je verse snijwonden hebt, kun je deze heel goed met littekencrème verhelpen. Hele oude littekens kun je niet laten verdwijnen, je kunt ze echter wel wat vager laten worden met een bleekmiddel; Aloë Vera is hier een voorbeeld van. Dit is niet het enige middel dat je kunt inzetten om littekens te vervagen of te egaliseren. Je kunt hetzelfde resultaat bereiken door een hele citroen doormidden te snijden en het vruchtvlees over je ellebogen en/of knieën te wrijven; laat het sap een minuutje of tien inwerken. Ook tea trea oil is een probaat bleekmiddel.

Hydrateren

Door het scrubben en bleken wordt je huid natuurlijk erg droog. Smeer je huid daarom met een goede vocht inbrengende bodylotion in, of nog beter met een dikke body crème of body butter. Let op: als je na het scrubben en bleken van je ellebogen en knieën een zelfbruiner op je armen of benen wilt aanbrengen, dat moet je er wel rekening mee houden dat deze behandelingen de huid van je ellebogen en knieën uitdrogen. Omdat een droge huid meer zelfbruiner opneemt, moet je deze plekken daarom eerst goed insmeren met een bodylotion vóórdat je de zelfbruiner aanbrengt.

Glans

Deze stap is afgekeken van bikinimodellen op de catwalk. Hun benen zijn met olie ingesmeerd, waardoor ze langer lijken. Op de knieën gesmeerd laat olie hun knieën bovendien smaller lijken. Wat goed genoeg is voor topmodellen.

Herstellen

Er zijn speciale herstellende crèmes in de handel die het herstelproces van de huid bevorderen, waardoor deze weer zacht en glad aanvoelt. Het is daarom aan te raden om het gebruik van een herstellende crème ook in je routine op te nemen.

Nu je toch bezig bent

Schenk ook eens wat extra aandacht aan de verzorging van je voeten. Dit lichaamsdeel wordt nogal verwaarloosd omdat je voeten het grootste deel van het jaar in schoeisel verpakt is. Dit is onfortuinlijk omdat verzorgde voeten erg belangrijk zijn voor je gezondheid.
© 2013 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aloë vera van grote betekenis in de islamAloë vera van grote betekenis in de islamHet woord Aloë is afkomstig van het Arabische alloeh en dat betekent letterlijk schitterende, bittere substantie. Vera b…
Aloë vera, superfood of onzin?Aloë vera, superfood of onzin?Hoe zit het met de aloë vera? Dit product wordt al langer gezien als enorm gezond, een soort superfood dus. Er worden al…
Beauty: Body ButtersBeauty: Body ButtersDe body butters doen het goed de laatste jaren, steeds beter eigenlijk. Maar toch denken veel mensen bij body butter aan…
Aloë vera: verzorgen en vermeerderenAloë vera: verzorgen en vermeerderenDe Aloë Vera is een vetplant die vooral bekend is geworden door zonnebrand, huidverzorging en drankjes waarin de plant v…

Hoe houd je je haar gezond?Hoe houd je je haar gezond?Gezond en mooi haar willen we allemaal, maar het valt niet altijd mee om het haar in optimale conditie te krijgen en te…
Bronnen en referenties
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 19-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.