Beauty: Body Butters

Beauty: Body Butters De body butters doen het goed de laatste jaren, steeds beter eigenlijk. Maar toch denken veel mensen bij body butter aan het extra verzorgen van de lippen. Hoewel hier niets mis mee is, is het assortiment aan body butters al lang veel uitgebreider dan alleen de verzorging voor de lippen. Waar kunnen we body butter voor gebruiken en hoe passen we het zo functioneel als mogelijk toe?

Wat is en doet body butter?

Strikt genomen doet body butter het meest voor de echt droge huid. De meeste mensen gebruiken voor de lichaamshuid een boylotion en tijdens de koude maanden of een erg droge huid een bodycreme. Alleen is die laatste er niet in zoveel merken en als je al over een bodycreme spreekt, zijn ze lang niet altijd dik en romig genoeg om de erg droge huid voldoende voeding te geven en die gezonde glans te bewerkstelligen.

Samenstelling

De body butter, die we al veelvuldig voor de dunne huid van de lippen toepasten, is er ook voor de erg droge huid in een dikke maar toch smeerbare versie. Om de body butter nog beter smeerbaar te maken, wordt er vaak een noten- of zaaiolie als basis gebruikt. Aan deze olie worden heerlijk geurende essentiële oliën toegevoegd. Een heel bekende is Shea boter en kent hoge vitamine A, E en F niveaus, welke de fijne lijntjes kan verzachten.

Verder wordt cacao boter bonen veelvuldig toegepast, want de bonen zijn rijk aan antioxidanten en bevatten mineralen als ijzer en kalium. Dit beschermt en herstelt. Maar de zaden van een heerlijke vrucht als de mango, welke rijk is aan vitamine A en E, worden ook frequent toegepast in de body butters. Dit met name voor de herstellende werking.

Waarom boter in plaats van lotion?

Dat de erg droge huid wel iets extra’s kan gebruiken is bij de meeste mensen wel bekend, maar de echte body butters worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze worden zeer goed door de huid opgenomen en beschermen uiteindelijk beter. Behalve de bescherming voelt de huid na toepassing zijdezacht en gehydrateerd aan. Body butter kan altijd maar zeker tijdens de koude maanden voelt de butter, die ook daadwerkelijk wat meer tijd nodig heeft om in de huid te trekken, extra lekker aan als verzorging. Wel rekening mee houden als je daarna je kleding aantrekt.

Andere toepassing

Overigens hebben veel mensen tijdens de warmere zomermaanden ook drogere onderbenen en ook daarvoor kan de body butter uitkomst bieden. Als je de onderbenen insmeert met body butter wil dat overigens nog niet zeggen dat je beschermd bent tegen de zon. Een zonnebrandmiddel blijft van belang.
Verder zijn er mensen die juist bij de scharnierende delen van de armen en benen erg droge huid hebben en tijdens de wintermaanden hebben mensen ook nogal eens droge voeten. De zijkanten en de hakken kunnen gortdroog aanvoelen. Zeker als je eelt verwijderd hebt en de voeten daarna insmeert met een body butter, voelt dit als een weldaad.

Opbrengen

Wil je de body butter optimaal aanbrengen zorg dan dat je handpalmen warm worden en dit doe je door ze bijvoorbeeld tegen elkaar aan te wrijven. Neem dan een flinke lik body butter tussen de handen en smeer vervolgens deze goed uit over de huid. Laat het al masserend rustig in de huid trekken en het mooie is, dat je direct het resultaat ziet.

Bekende body butters

Er zijn verschillende bekende merken van lichaamsverzorging die een body butter voor het lichaam in het assortiment hebben, maar er zijn ook wat gespecialiseerde merken voor body butter. Enkele voorbeelden van bekende en betere body butters:
  • L'Occitane Shea Butter Honey Wipped
  • Greenland Body Butter Lime Vanilla
  • The body Shop body butter (verschillende geuren)
  • Vaseline cocoa smoothing body butter
  • Palmer Olive body butter
  • Oriflame more body butter

Tot slot

Je hoeft niet per se een droge huid te hebben om te genieten van body butter op je huid. Ook de normale of gecombineerde huid kan prima gedijen met body butter. Zeker tijdens de koudere maanden, kan het net wat extra’s voor je huid doen. Probeer het eens uit, veel merken zijn niet duurder dan een goede bodylotion.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bodylotion voor droge huid kiezenWanneer de huid ruw en schilferig is, kan het insmeren met een lotion, crème of olie een weldaad zijn. Droge huid kan aa…
Beauty: Droge huid in de winterBeauty: Droge huid in de winterDe droge huid kan je van nature hebben, maar de droge huid kan ook door het winterklimaat ontstaan. Eigenlijk is het nie…
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zo’n huid aanbrengt…

Maak je tanden witter met Crest WhitestripsMaak je tanden witter met Crest WhitestripsTanden bleken is erg populair de laatste jaren. Helaas is tanden bleken niet erg goedkoop als je de behandeling bij een…
Thuis onder de zonnebankThuis onder de zonnebankBen je op zoek naar een zonnebank of zonnehemel voor thuis? Om lekker te bruinen en te relaxen. In sommige gevallen kan…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.