Je eigen gezichtsmaskers maken, voor alle huidtypen!

Je kan naar een dure schoonheidspecialist gaan of prijzige maskers kopen bij een luxe drogist, maar het kan ook allemaal wat goedkoper en met hetzelfde resultaat! Hier wat tips en trucks om thuis lekker onderuit te gaan met een heerlijk gezichtsmaskertje op.

Gezichtsmaskers

Je kan gewoon huis tuin en keuken spullen gebruiken voor je eigen gemaakte hydraterende gezichtsmaskers voor je gezicht. Heb je een vette, acne huid, dan werken modder en uit klei gebaseerde maskers het beste om je huid weer in balans te krijgen. Droge huid is weer te verhelpen met hydraterende maskers gemaakt uit, honing en oliën. Groene thee en Ginseng zijn weer heerlijk voor een weelderige zachte ontspannen huid.

De meeste maskers (zelfgemaakte of andere) moeten gedurende 10 a 15 minuten op je gezicht blijven, gevolgd met reinigen en een dun laagje dag of nacht crème.

Recepten voor gezichtsmaskers

Hier zijn wat recepten voor verschillende huidtypen:

Honing yoghurt masker

Deze heerlijke masker is heel gemakkelijk te maken met maar 2 ingrediënten.
  • Huidtypen: Alle huidtypen.
  • Benodigdheden: 1 theelepel honing ( eventjes een minuutje in de magnetron voor harde honingsoorten) en 1 theelepel yoghurt (geen dieet of light maar gewone yoghurt).
  • Bereiding: Mix de twee ingrediënten samen en smeer het dan royaal over je gezicht. Laat het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was daarna je gezicht met een gestoomde washandje. Droge huid? Doe dan 2 theelepels honing in plaats van 1. Vette huid? Doe dan enkele druppels limoensap erbij.

Gezichtsmasker van kattenzand

Gezichtsmasker gemaakt van kattenzand, met een duurzame werking (geen grap!). In kattenzand zit hetzelfde soort klei dat ze in dure spa's ook gebruiken voor hun kleimasker.
  • Huidtypen: Alle huidtypen.
  • Benodigdheden: 1 zak kattenzand (moet bestaan uit 100% natuurlijke klei), water, enkele druppels van je favoriete essentiële oliën.
  • Bereiding: Mix de water met wat eetlepels kattenzand en enkele druppels essentiële oliën bij elkaar (De oliën gebruiken we om het wat minder katachtig te maken en wat lekkerder te laten ruiken). Doe het dan royaal over je gezicht en laat het voor 15 minuten. Was het dan eraf!

Banana masker

Banana masker voor de vette huid. Deze masker ontspant de huid.
  • Huidtypen: Vette huid.
  • Benodigdheden: 1 banaan, het liefst een rijpe, 1 theelepel honing, een sinaasappel of limoen.
  • Bereiding: Mix de banaan en de honing samen, breng wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Breng het voor 15 minuten toe aan je gezicht. Reinig je gezicht voor het aanbrengen goed.

Wortel masker

Wortel masker, goed voor een onzuivere huid.
  • Huidtypen: Onzuivere huid.
  • Benodigdheden: 2 tot 3 grote wortels, 2 en half eetlepels honing.
  • Bereiding: Kook de wortels en als ze gaar zijn dan pureer je ze. Mix het met de honing en als het op jouw temperatuur is doe het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was het later met koud water eraf.

Perzik masker

Perzik masker voor de normale huid.
  • Huidtypen: Normale huid.
  • Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.
  • Bereiding: Kook de perzik zodra het zacht genoeg is pureer het dan met je vork. Meng dan de honing en havermeel toe zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.

Avocado masker

Avocado masker voor de droge huid.
  • Huidtypen: Droge huid.
  • Benodigdheden: Een halve avocado en half klein kopje honing.
  • Bereiding: Een klassiek recept voor een droge huid. Pureer de avocado in een schaal en roer er dan de honing doorheen. Smeer het dan over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.

Melk masker

Melk masker voor de droge huid.
  • Huidtypen: Droge huid.
  • Benodigdheden: 1 theelepel poedermelk, 1 theelepel honing, 1 theelepel Aloë Vera gel en 2 druppels essentiële olie.
  • Bereiding: Mix de ingrediënten goed met elkaar. Laat het dan op je gezicht voor 15 minuten, was het daarna af met een warme washandje. Dit recept is goed twee personen.

Suiker masker

Goed werkende gezichtsmaker voor de wat oudere huidtypen.
  • Huidtypen: Oudere huidtypen.
  • Benodigdheden: 2 theelepels suiker en 3 theelepels warm water.
  • Bereiding: Roer de suiker in het warme water totdat het geheel gesmolten is. Kijk goed dat alle klontjes verdwenen zijn anders kan het je huid beschadigen. Breng het dan aan op je gezicht en masseer het goed in met draaiende bewegingen. Reinig het dan met een stomende washandje (eventjes in de magnetron, kijk uit dat het niet te heet is).

Yoghurt masker

Yoghurt masker voor de gevoelige of verbrande huid.
  • Huidtypen: Gevoelige of verbrande huid.
  • Benodigdheden: 1 kopje koude yoghurt, een halve kopje havermout.
  • Bereiding: Doe de ingrediënten bij elkaar en mix het. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was het af met een gestoomde washandje (verwarmd in de magnetron). Je kan ook voor de verandering het havermout vervangen door eieren (zonder de eigeel).

Wil je meer te weten komen over je beauty bekijk dan eens deze website: www.beautynieuws.nl
© 2007 - 2024 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Gezichtsmaskers van chocoladeGezichtsmaskers van chocoladeChocolade is een echt lekkernij en de meeste mensen houden van heerlijke chocoladedesserts. Chocolade wordt vaak bestemp…

Verjongingskuur zonder kostenJe ware leeftijd niet meer tonen en er plots jonger uitzien, een utopie ? Nee hoor enkele kleine aanpassingen aan je dag…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
Glam (16 artikelen)
Laatste update: 29-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.