Guldenroede: Solidago tegen plasproblemen, zuur en metalen

Guldenroede: Solidago tegen plasproblemen, zuur en metalen De Guldenroede – vroeger ook wel toepasselijk de “gouden staf” genoemd – bevat speciale helende kenmerken. Het werd ingezet om wonden of ontstekingen versneld te laten helen door een kruidensamenstelling binnen het verband op de wond toe te passen. Omdat het goede helende effecten heeft, is het dus op grote schaal ingezet. Die geneeskrachtige elementen kunnen we ook vandaag nog goed inzetten om van uiteenlopende klachten of aandoeningen af te komen. Wat zit er in guldenroede en hoe kunnen we Solidago tegen aandoeningen gebruiken?

Guldenroede: Solidago


Wat zit erin?

Aan de plant worden bijzondere eigenschappen toegekend doordat het verschillende gunstige stoffen bevat. In guldenroede zitten zoal de volgende positieve elementen.

Saponine

Als meest belangrijke stof bevat het Saponine. Dit is een zeepachtige plantenstof behorende tot de glycosiden. Het is een suikerstof, waaraan biologische en farmacologische elementen gekoppeld zijn en waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegekend. Het beschermt tegen de invloed van insectenbeten en gaat de ontwikkeling van schimmels met bacteriën tegen. Oftewel een optimaal middel om tegen vele ongewenste inwendige of huidaandoeningen in te zetten.

Overig

Tweede kenmerkend element is looizuur en beschermt eveneens tegen de invloed van insectenbeten. Daarnaast beschermt het bomen tegen de invloed van brand. Aanvullend bevat het etherische oliën op basis waarvan een extract kan worden gemaakt.

Voorkomen opslag afvalstoffen

Normaal nemen we voedsel in en worden afvalstoffen via de urine en ontlasting afgevoerd. Ondanks dat veel elementen goed worden afgevoerd, bestaat er ook een groot deel niet afgevoerde afvalstoffen. Dat deel wordt in het lichaam opgeslagen. Denk aan gifstoffen en metaaldeeltjes. Dit wordt veroorzaakt doordat het lichaam niet weet wat ermee te doen en dus wordt het opgeslagen. Probleem is dat een accumulatie van veel metalen en gif problemen aan de werking van spieren, gewrichten en meest belangrijk de organen geeft. Het zorgt ervoor dat we vele klachten en onverklaarbare aandoeningen krijgen. Door de inname van dit extract wordt de opslag van die stoffen tegengewerkt, zodat schadelijke elementen op een natuurlijke wijze het lichaam kunnen verlaten. Uiteraard werkt het ook goed tegen overmatig vasthouden van vocht.

Guldenroede tegen ontstekingen

Omdat het vochtafdrijvend werkt, worden ontsteking vormende elementen afgevoerd. Oftewel naast afvalstoffen worden gifstoffen en zuren uit het lichaam gehaald. De invloed van zwellingen, reumatische aandoeningen of jicht kunnen dus effectief worden bestreden. Zodoende kan de impact van de druk worden verminderd, waardoor de persoon minder pijn lijdt. Ook wordt het succesvol ingezet bij uiteenlopende nier- en urinewegontstekingen of -aandoeningen. Het vormt dus een goede manier om de invloed van klachten te verminderen, maar kan wegens deze werking ook goed preventief worden ingezet.

Solidago nemen

Wilt u gebruik maken van de geneeskrachtige eigenschappen van de plant, ga dan naar de drogisterij. U kunt het als gedroogd kruid of als extract verkrijgen, zodat u het op verschillende manieren tot u kunt nemen. Meest populair is uiteraard het trekken van thee, zodat de gunstig werkende stoffen via de warme wateroplossing handig worden ingenomen. Op die manier kunt u de hoeveelheid plas tot circa dertig procent verbeteren, waarbij u afvalstoffen beter uit het lichaam verwijdert. Neem Solidago om de gunstige werking van de plant in te nemen, zodat uw gezondheid ermee wordt bevorderd.

Bestanddeel van Quantintox

Naast het kruid in pure hoeveelheid te verkrijgen kunt u het ook als samenstelling binnen Quantintox nemen. Het is een vrij sterk middel en dient via de huid opgenomen te worden. Het bestaat uit een mengsel van guldenroede met brandnetel, berk, paardenbloem, mariadistel en grote klis. Daarmee vormt het extract een stevige basis om het lichaam te ontgiften en om daarbij metalen af te voeren. Omdat het middel bestaat uit een combinatie van krachtig werkende stoffen, wordt het niet oraal ingenomen. Door het in de navel te smeren kunnen de werkzame stoffen goed worden opgenomen, zodat de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Let wel dat u daarbij voldoende water op een dag drinkt (aanvullend minimaal twee liter schoon water).

Laat u bij de drogisterij informeren naar de voordelen en gunstige werking van het innemen van guldenroede oftewel Solidago. Informeer eveneens hoe u Quantintox moet gebruiken en waarop u verder bij het ontgiften moet letten.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vocht, zuren, metalen en gifstoffen afvoeren via de plasVocht, zuren, metalen en gifstoffen afvoeren via de plasDoor het ouder worden, slecht werkend lymfesysteem of eenzijdige inname van stoffen, kunnen vocht, zuren, metalen of gif…
Kruiden: Guldenroede (Solidago virga aurea)Het tuinkruidenhoekje mag in de moderne tuin niet ontbreken. Niet alleen om te gebruiken in de keuken. Solidago is een k…
Metaalgeur, ijzerachtige geur van plas, urine of zweetMetaalgeur, ijzerachtige geur van plas, urine of zweetKomt men in aanraking met metalen, B-vitamine of is men ziek, dan kan het af en toe een ijzerachtig geurende plas of zwe…
Solidago voor een goede vochtbalans en tegen blaasontstekingSolidago voor een goede vochtbalans en tegen blaasontstekingSolidago of guldenroede is een plant die gebruikt kan worden voor het in stand houden van een goede vochtbalans en bij h…

Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse is een methode voor bloedanalyse die gebruik maakt van een donkerveld fase-contrast microscoop. De…
Zelf probiotica drank maken is simpel en gezond!Zelf probiotica drank maken is simpel en gezond!Dat probiotica goed is voor de darmen, daarvan zijn veel mensen in het algemeen wel op de hoogte. Maar dat je probiotica…
Bronnen en referenties
  • http://www.kruidenmassages.nl/Guldenroede.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Guldenroede#Gebruik
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Saponine
Reactie

Weknow (infoteur), 15-08-2014 #1
De foto lijkt meer op brem en is waarschijnlijk geen guldenroede of Solidago. Ik ben niet 100 % zeker, omdat de foto erg klein is. Maar wel 99% zeker. Reactie infoteur, 16-08-2014
Bij twijfel is de foto aangepast naar een veld met guldenrods.

Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 20-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.