Op- en ontladen van edelstenen

Het op-en ontladen van kristallen wordt vaak niet duidelijk genoeg uitgelegd en dit omdat er verschillende mogelijkheden zijn. Hier vindt je wat uitleg over het op-en ontladen van bepaalde stenen.

Algemene weetjes omtrent op- en ontladen

Voor het op- en onladen van kristallen kan je een abeloneschelp kopen, dit wordt meestal verkocht samen met kleine bergkristalletjes en kleine hematietsteentjes. De bergkristallen dienen om op te laden en de hematietstenen om te onladen.
Eigenlijk lijkt het zo eenvoudig en kan het dat ook zijn, maar uit ervaring weet ik dat er meer natuurlijke wegen zijn om dit te doen en dit wil ik hier wat verduidelijken.

Tips per steen

Agaat

De agaat is een kristal dat steeds rechtstreeks op de huid dient gedragen te worden om het beste genezingseffect te hebben.
Deze steen ontlaad je best 1x per maand door hem onder stromend warm water te houden. Daarna kan je hem opladen door hem in de zon te leggen om hem weer vol energie te geven. In de winter kan dit natuurlijk niet echt, maar daar kan je dan de abeloneschelp gebruiken met bergkristalletjes.

Amazoniet

De amazoniet werkt het beste door hem te dragen of op de bepaalde plaats van het lichaam te leggen gedurende een bepaalde tijd. Wat bij deze steen ook héél goed werkt is steenessence, wat wil zeggen, je legt de steen in een glas water, dekt dit af en laat het de ganse nacht zo staan. De dag nadien kan je dit dan verdeeld over de hele dag opdrinken.
Deze steen ontlaad je best 1x per week onder stromend warm water en om op te laden leg je hem 1 uur in de zon of 1 uur in de abeloneschelp met de bergkristalletjes.

Amethist

De amethist kan ook weer gebruikt worden door te dragen, opleggen of door hem 12 uur in een glas water te leggen en nadien het glas in een teug leeg te drinken. Deze steen ontlaad je best 1x per maand onder stromend warm water en leg hem dan een nacht tussen de hematietsteentjes in de abeloneschelp. Deze steen wordt het best niet blootgesteld aan zonnestralen!

Andalusiet

De andalusiet is een steen die direct op de huid of in de hand dient gedragen te worden. Deze steen ontlaad je 2x per maand onder stromend lauwwarm water. Het opladen gebeurd door hem 2 uur in de zon of 2 uur in de abeloneschelp met bergkristalletjes te leggen. Als de steen troebel wordt, dan kan je hem het best een nacht in een bak met water en getrommelde hematietstenen leggen.

Apatiet

De apatiet wordt meestal gebruikt als apatietwater. Dit maak je door de steen 12 uur in een afgedekt glas mineraalwater te laten rusten. Deze steen ontlaad je 1x per week onder stromend warm water en om op te laden leg je hem in de zon of in de abeloneschelp met bergkristalletjes.

Aquamarijn

De aquamarijn is een steen die je voortdurend, indien mogelijk, op het lichaam moet dragen. Deze steen ontlaad je dagelijks door hem onder stromend water te houden en om op te laden 1x per week een uur in getrommelde aquamarijnen in de zon te zetten.

Aventurien of avanturijn

De aventurien of avanturijn is een steen die langere tijd dient gedragen te worden als het gaat om acute klachten. Dit kan je doen om de steen op de desgewenste plaats op je lichaam te plakken met pleisters of dergelijke. Deze steen ontlaad je 1x per maand onder stromend water en laad je op door hem in de zon te leggen of in de abeloneschelp met bergkristallen.

Azuriet

De azuriet is zelden verkrijgbaar als juweel. Deze steen ontlaad je 1 per maand door hem een nacht in de abeloneschelp met hematietsteentjes te leggen. Deze steen heeft zoveel energie dat deze niet opgeladen hoeft te worden.
© 2008 - 2020 Tweety18, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Edelstenen voor in de slaapkamerEdelstenen voor in de slaapkamerEdelstenen zijn niet alleen mooi als sierstuk. Ze kunnen ook helpen bij veel kwalen die te maken hebben met slaapproblem…
Vijf populaire boeken over edelstenen en mineralenVijf populaire boeken over edelstenen en mineralenDat edelstenen en mineralen een geneeskrachtige werken hebben is al eeuwen lang bekend. De informatie over edelstenen is…
Edelstenen voor in de kinderkamerEdelstenen voor in de kinderkamerEdelstenen en mineralen hebben aantrekkingskracht op kinderen. Jonge kinderen kunnen namelijk over het algemeen goed de…
Het verzorgen van edelstenen en mineralenBij gebruik van edelstenen en mineralen voor de genezende werking is het belangrijk om de stenen regelmatig te reinigen…

Wierook en zijn helende krachtWierook is iets wat de laatste jaren meer en meer gekocht wordt. De meeste mensen gebruiken dit gewoon om het huis wat o…
Haptonomie, de kunst van het aanrakenHaptonomie, de kunst van het aanrakenDe geneeskunde, orthodox of alternatief, kent heel wat manuele geneeswijzen. Iedereen kent massage, healing, magnetisme…

Reageer op het artikel "Op- en ontladen van edelstenen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Greet, 02-08-2012 20:23 #1
Mijn bergkristal barst binnenin en vertoont troebele bellen als ik ze 1 dag draag. Waarom? Kan iemand dit uitleggen. Dank je

Infoteur: Tweety18
Gepubliceerd: 30-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Reacties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!