Overeenkomsten tussen Stier en Leeuw

Overeenkomsten tussen Stier en Leeuw Stier en Leeuw zijn twee sterke persoonlijkheden die elkaar op dat vlak perfect vinden. Maar sterke persoonlijkheden houden ook vast aan hun denkbeelden en opvattingen wat dan weer voldoende reden tot conflicten oplevert. Een verhouding tussen deze twee balanceert dan ook tussen twee extremen.

Hoogtes en laagtes

Stier en Leeuw hebben een lange reis samen voor de boeg met de meest verscheidene dieptepunten, maar ook met fantastische hoogtepunten. Gezien het feit dat zowel Stier als Leeuw heel loyaal en toegewijd zijn, zal hun relatie langdurig en sterk zijn hoewel er vele momenten zullen zijn waarop conflicten en onenigheid de sfeer zullen vertroebelen. Een van de oorzaken hiervan is dat beide partners onder tekens geboren zijn die gekenmerkt worden door vastberadenheid en zelfvertrouwen - de negatieve uiting hiervan heet koppigheid. Hieruit volgt dat verschillen van mening vaak uitlopen in verwijten en een communicatiestop die een tijdje kan aanhouden.

Als een Stier en een Leeuw samengaan is hun fysieke en sexuele compatibiliteit fenomenaal waardoor ze langs die weg vaak ruzies bijleggen. Daarenboven is een Leeuw kunstzinnig aangelegd en houdt hij van culturele activiteiten waarop de Stier kan inspelen daar hij constant behoefte heeft aan intellectuele stimulansen.

Aangezien beide partners erg gesteld zijn op materieel comfort loopt hun visie qua levensstijl aardig gelijk. Toch zit er een verschil op het vlak van de financiën: daar waar Stier geldelijke overschotten zal willen investeren voor een appeltje voor de dorst, heeft Leeuw daar niet echt zin in daar hij het liever uitgeeft.

Karakterverschillen

In een relatie tussen een Stier en een Leeuw is er veel verschil tussen hun gedrag en persoonlijkheid in het algemeen wat aanleiding tot aanvaringen kan zijn. Leeuwen zijn flamboyant, extravert en staan graag in de kijker, terwijl Stieren zich meer op de achtergrond houden en een low profile aanhouden. In hun voordeel pleit echter dat aan Leeuw zijn behoefte aan aandacht door Stier zijn aard om te charmeren en te vleien wordt tegemoetgekomen. Het bezitterige kantje in de Stier irriteert Leeuw vaak, hoewel dit niet de hoofdreden is van mogelijk gekibbel in de relatie. Daarom lijkt een mooie conclusie dat een Stier-Leeuw koppel problemen kan hebben, maar makkelijk in staat zijn om een gezonde en langdurige relatie aan te gaan.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Voor de Stier en de Leeuw is de hoofdbekommernis te werken aan hun koppige en onbuigzame aard. Het is ten zeerste aangeraden dat beide partners aandacht besteden aan het creëren van begrip voor elkaar zodat ze optimaal met elkaar kunnen communiceren op momenten van spanning. Beiden moeten de relatie aangaan met de vaste wil om compromissen te sluiten. Aangezien ze aan de basis gelijke doelen in het leven nastreven moeten ze in staat zijn om daarvoor opofferingen te doen. Ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze op karakterieel vlak verschillen en dat ze niet moeten proberen de ander te veranderen in de richting van hun eigen opvattingen en denkbeelden.
  • Aangezien er voldoende stof voor conflicten voorhanden is kan Leeuw de neiging bekruipen om wraak te nemen en zijn Stierpartner de toegang tot de slaapkamer te ontzeggen. Daarom moet het koppel vooraf duidelijke grenzen trekken en bepalen hoe ze het beste conflicten kunnen voorkomen en problemen op een schappelijke manier oplossen.
  • Ook met betrekking tot mogelijke financiële meevallers en gebeurlijk familiekapitaal moet er vooraf duidelijk gesteld worden hoe de gelden zullen besteed worden aangezien hier ook verschillen van opvatting meespelen. Compromissen sluiten en met elkaar overleggen zijn de sleutelbegrippen voor het goed functioneren van een relatie tussen Stier en Leeuw.

Bekende Stier-Leeuwkoppels zijn Uma Thurman (Stier) en Robert De Niro (Leeuw), Bianca De Macias (Stier) en Mick Jagger (Leeuw), Orson Welles (Stier) en Dolores Del Rio (Stier) en Fred Astaire (Stier) en Robyn Smith (Leeuw).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Als je huisdier onder het sterrenteken Stier is geboren, heb je een dier dat zowel vriendelijk en loyaal als koppig kan…
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…

Overeenkomsten tussen Stier en MaagdOvereenkomsten tussen Stier en MaagdStier en Maagd komen op talrijke vlakken goed met elkaar overeen en vormen een mooi koppel. Als ze er echt voor gaan heb…
Overeenkomsten tussen Stier en KreeftOvereenkomsten tussen Stier en KreeftStier en Kreeft vinden bij elkaar perfect wat ze bij een liefdespartner verwachten. Ze zijn een mooi paar, hoewel ze moe…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.