Overeenkomsten tussen Weegschaal en Steenbok

Overeenkomsten tussen Weegschaal en Steenbok Er is meer kans toe dat Weegschaal en Steenbok niet overeenkomen dan wel, maar als er een duidelijke wil van beiden is om er iets van te maken, zullen ze compromissen moeten sluiten om hun verschillen leefbaar te maken.

Een uitdaging

Er heerst een hoge intensiteit tussen Weegschaal en Steenbok door hun gemeenschappelijke opvatting over het leven hetgeen hen helpt om de verschillen die hun scheiden te overbruggen. Steenbok vindt het moeilijk om niet voor de charmes van Weegschaal te vallen. De extreme koelheid van Steenbok heeft tot gevolg dat Weegschaal nooit precies weet wat zijn partner denkt en voelt, hetgeen als een leuke uitdaging wordt beschouwd door de naar vertier en afwisseling zoekende Weegschaal.

Elkaar aanvullen op sommige punten

Weegschaal heeft niet veel tijd nodig om te beseffen dat zijn talent om superslim uit de hoek te komen hem helpt om het hart van Steenbok te veroveren. Terwijl Weegschaal een extra vleugje romantiek verlangt in alles wat hij doet, gelooft Steenbok niet in dagdromerij. Nochtans is Steenbok van beide sterrentekens diegene die niets onverlet zal laten om zijn partner te behagen en cadeaus te geven die een leven lang meegaan. Beide partners zien het huwelijk als de definitieve hoeksteen van een harmonieuze relatie. Terwijl Steenbok vooral aan de goede structuur van de relatie werkt, zorgt Weegschaal eerder voor het pit en het amusement.

Uitersten op andere vlakken

Steenbok is gefascineerd door de sociale vaardigheden en de heldere geest van Weegschaal die hem succesrijk maken. In de periode van de hofmakerij is het Weegschaal die de conversaties op gang brengt en gaande houdt en aldus Steenbok kan doen ontdooien. Steenbokken hebben de eigenzinnige neiging om te zeggen op mijn manier of geen manier hetgeen als een slag in het aangezicht aangevoeld wordt door de van nature diplomatische Weegschaal. Soms kan Weegschaal moeilijk beslissingen nemen of is hij te verward om een degelijke conclusie te trekken zodat Steenbok de knoop moet doorhakken. Er zijn momenten waarop Steenbok zijn respect verliest voor de aldoor doorrazende Weegschaal die er enkel op uit is om mensen te behagen. Als Weegschaal en Steenbok hun extreme standpunten blijven aanhouden is hun relatie een ramp. Maar er bestaan wel degelijk Weegschaal-Steenbokkoppels die als ze langer met elkaar omgaan elkaar leren respecteren.

Tips voor een betere verstandhouding

  • In elke relatie moet er een vorm van begrip bestaan om harmonieus samenleven mogelijk te maken. De vreemde combinatie tussen Weegschaal en Steenbok kan ook tot een aanvaardbaar niveau van compatibiliteit leiden als beiden compromissen kunnen sluiten. Er zijn momenten waarop de voor het overige verlegen Steenbok behoefte heeft om te praten terwijl Weegschaal enkel aan zijn eigen ambitie denkt. Weegschaal interpreteert de aard van Steenbok verkeerd en opteert voor oplossingen die het minste weerstand oproepen. Steenbok kan Weegschaal als een luilak zien, maar als hij verder kijkt dan zijn neus lang is, zal hij merken dat Weegschaal in zijn leven toch heel wat bereikt heeft.
  • In de warmte van hun thuis wordt Steenbok bezitterig en spaarzaam terwijl Weegschaal naar ruimte en lucht op alle vlakken verlangt. Een Weegschaal wil altijd en overal bovenaan de ladder staan, terwijl Steenbok zich zo ver mogelijk terugtrekt waardoor hij soms onhandelbaar wordt. Weegschaal zijn instinct gebiedt hem om dingen rechtuit te zeggen maar Steenbok verkiest veeleer de eenzaamheid en het zwijgen. Weegschaal zorgt voor de positieve en vrolijke noot in het voor het overige saaie leven van de huiselijke Steenbok. Als ze erin slagen om overeen te komen vinden Weegschaal en Steenbok een loyale partner bij elkaar.

Bekende Weegschaal-Steenbokkoppels zijn Ava Gardner (Steenbok) en Howard Hughes (Weegschaal) en Faye Dunaway (Steenbok) en Marcello Mastroianni (Weegschaal).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…

Twee Weegschalen in een relatieTwee Weegschalen in een relatieBeter dan wie ook kunnen twee Weegschalen met elkaar overweg. Deze relatie is zondermeer perfect, misschien té perfect o…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en BoogschutterOvereenkomsten tussen Weegschaal en BoogschutterAanvankelijk lijkt een relatie tussen Weegschaal en Boogschutter een prima match, maar problemen zijn niet ver weg. Het…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 01-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.