De verschillende soorten en methodes van astrologie

De verschillende soorten en methodes van astrologie Er zijn verschillende soorten van astrologie die over de hele wereld voorkomen. Allemaal zijn ze erop gericht om uit te zoeken hoe de hemellichamen zich gedragen en hoe ze de mens en de natuurlijke wereld om hen heen beïnvloeden. Astrologen geloven dat de kosmische dans die zich hoog in de lucht afspeelt hen enorme kennis over het verleden, het heden en de toekomst van de wereld en haar bewoners biedt.

De vijf meest bekende systemen van astrologie

Er zijn verschillende soorten van astrologie in deze wereld. De meest bekende zijn Westerse astrologie, Indiase Vedische astrologie, Het Krishnamurthi Paddhati-systeem (een tak van de Indiase astrologie), Chinese astrologie en uurhoekastrologie. Wat zijn de kenmerken van deze vijf meest bekende astrologische systemen?

Westerse astrologie

De westerse astrologie is gebaseerd op het boek Tetrabiblos geschreven door Ptolemaeus in de 2e eeuw na Christus. Het heeft zijn wortels in de Babylonische astrologische tradities die voorafgingen aan het boek van Ptolemaeus. Dit type astrologie gebruikt de geboortedetails van een persoon zoals tijd en plaats van geboorte om een ​​geboortekaart te maken om de kosmische invloed vast te stellen die de sterren en planeten op die persoon hebben. Het wordt meestal 'zonneteken-astrologie' genoemd omdat het gebruik maakt van het tropische systeem waar de positie van de zon is vastgelegd, waarrond de riem van de dierenriem wordt geacht te bewegen. Dit betekent dat het rekening houdt met de positie van de zon op de geboortedatum van een persoon en het gebruikt om het zonneteken van die persoon te vinden.

Vedische astrologie

Indiase Vedische astrologie of hindoe-astrologie staat bekend als de 'Jyotish', afkomstig van het Sanskriet woord jyotis dat 'licht' of 'hemels lichaam' betekent. Het is een belangrijk facet van hindoeïstische rituelen. Van het benoemen van een pasgeboren baby tot het huwelijk tot het vinden van een gunstige tijd om een ​​auto te kopen, veel Hindoes gebruiken astrologie om hen in hun dagelijks leven te helpen. De regering heeft het een status gegeven van 'jyotir vigyan', wat betekent dat het een wetenschap van hemellichamen is. In feite wordt het onderwezen in verschillende hogescholen in India als een discipline. Dit type astrologie is gebaseerd op het siderische systeem dat rekening houdt met de positie van de sterren in aanvulling op de zon en de planeten.

Krishnamurthi Paddahti-systeem

De volgelingen van het Krishnamurthi Paddhati-systeem of algemeen bekend als het KP-systeem van astrologie, geloven dat dit de meest precieze vorm van astrologie is. Het is een methode om astrologische voorspellingen te doen zoals elke andere astrologische tak. Het werd opgericht door de late professor K.S. Krishnamurthi. Er wordt gezegd dat het KP-systeem is gebaseerd op de fijnere details van zowel de Vedische als de westerse astrologie en somt het op om een ​​nauwkeuriger systeem te creëren voor het maken van astrologische voorspellingen. Er wordt gezegd dat het meer systematisch en verfijnd is dan de traditionele Vedische vorm van astrologie. Het KP-systeem verwerpt principes zoals 'yogas' en divisionele kaarten die een belangrijk onderdeel zijn van de Vedische astrologie. 'Yogas' zijn bepaalde planetaire combinaties in een grafiek en afdelingsgrafieken maken deel uit van de belangrijkste geboortekaart en worden gebruikt om de voorspoedigheid van planeten te vinden.

Uurhoekastrologie

Uurhoekastrologie is een unieke tak van astrologie waarbij een astroloog een diagram maakt op het exacte tijdstip en de exacte locatie van de vraag die wordt gesteld. Het werd een aparte tak van astrologie in de 8ste eeuw na Christus. In de loop van de tijd is het aspect van de Maan ten tijde van het stellen van de vraag van het grootste belang. Uurhoekastrologie heeft geen verband met de individuele geboortedatum of geboorteplaats. De vraag kan heel specifiek van aard zijn. Bijvoorbeeld: 'kan ik dit huis kopen'. Het antwoord gegeven door astrologen in uurhoekastrologie is ook specifiek met een 'ja' of 'nee' als antwoord. Het bevat ook inzichten in de vraag, zoals elke andere optie die beschikbaar is voor het individu.

Chinese astrologie

Chinese astrologie is gebaseerd op cycli van jaren, maanden en het tijdstip van de dag. Volgens de Chinese astrologie beïnvloedt het jaar, de datum en het tijdstip van de dag waarop een individu werd geboren, in hoge mate zijn persoonlijkheid en geluk. Volgens de Chinese astrologie kan iemands hele toekomst worden bepaald door middel van complexe berekeningen afgeleid van de Chinese filosofie, de Chinese kalender en hun relaties met de sterren, planeten en andere hemellichamen. Deze berekeningen staan ​​bekend als het paarse ster-systeem (Zi Wei Dou Shu). Gezien de datum en het uur van geboorte worden de posities van bepaalde sterren vastgelegd in elk van de voorgeschreven sectoren van de Chinese astrologische kaart. De kaart als geheel brengt de reis van een individu door het leven in kaart. De Chinese astrologie bloeide tijdens de Han-dynastie tussen de 2e eeuw voor Christus tot de 2e eeuw na Christus. Het gebruikt de unieke principes van 'yin' en 'yang' (mannelijke en vrouwelijke energieën), de vijf elementen (lucht, aarde, vuur, metaal en water), de concepten van hemel en aarde en de luni-solar (zon en Maan) kalender, in tegenstelling tot enig ander astrologisch systeem. In dit systeem zijn er vijf klassieke planeten geassocieerd met elk element, namelijk Venus (metaal), Jupiter (hout), Mercurius (water), Mars (vuur) en Saturnus (Aarde). Net als andere vormen van astrologie gelooft de Chinese astrologie ook in het lot van een persoon dat bepaald wordt door de positie van de planeten op het moment van geboorte. Het heeft een systeem van een 12-jarige cyclus van dierenborden waarbij elk jaar wordt vertegenwoordigd door een dier.

Arabische astrologie

Arabische astrologie verschijnt in het oude Mesopotamië. Het is een van de meest prestigieuze ter wereld, hoewel het relatief onbekend blijft in de westerse landen. In de Arabische astrologie worden de namen van sterrenbeelden vervangen door namen van wapens. Deze wapens zijn bedoeld om het individu te informeren over zijn leven dat wordt beschouwd als een gevecht. Een speciaal kenmerk van deze astrologie is dat het evolueert over het leven van een individu. In totaliteit zijn er 12 wapens. Het onderscheidt handwapens, de middelgrote wapens en lange wapens.

Handwapens

Handwapens zijn mes, dolk, hartsvanger en Arabische dolk. Het verwijst naar serieuze, rigoureuze, energieke en introverte mensen. Deze mensen worstelen om hun doelen te bereiken.

Middelgrote wapens

Middelgrote wapens zijn ijzeren massa, club, bijl en ketting. Het verwijst naar kalme, stille en ambitieuze mensen. Deze mensen hebben een doel, namelijk het bevorderen van de sociale ladder.

Lange wapens

Lange wapens zijn zwaard, lans, slinger en boog. Het verwijst naar energieke, betrouwbare en aanhoudende mensen. Deze mensen willen hun sociale niveau behouden.

De bepaling van het Arabische teken is gemaakt met behulp van drie elementen:
  • het Westers astrologisch teken
  • het aantal mensen in uw woonplaats op het moment van uw geboorte
  • de sociale achtergrond van uw ouders toen u werd geboren
© 2019 - 2024 Stephen123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
Wat hebben we met astrologie?Wat hebben we met astrologie?Astrologie heeft iets. Enerzijds vinden we het niets en anderzijds lezen we wel vaak de dag- of weekhoroscoop in de kran…
Wie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie past bij wie volgens de Chinese astrologie? Welke Horoscopen: Dierentekens (vgl. sterrenbeelden) passen goed bij elk…

Inzicht in sterrenbeelden met heersers, elementen en kruizenInzicht in sterrenbeelden met heersers, elementen en kruizenVeel mensen raadplegen dagelijks hun 'horoscoop' in kranten, tijdschriften of andere media, en denken hiermee te weten w…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Leeuw?Welk sterrenbeeld past het best bij de Leeuw?Het sterrenbeeld Leeuw past het best bij de sterrenbeelden Boogschutter, Ram en Tweelingen. De Leeuw heeft iemand nodig…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MiraCosic, Pixabay
  • https://www.astrorient.com/arab-sign-calculator/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vedische_astrologie
  • https://www.chinatravel.com/facts/chinese-astrology.htm
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Tetrabiblos
  • http://www.vedicastrogurukul.com/kp-astrology.php
  • http://www.medievalastrologyguide.com/horary-astrology.html
Stephen123 (9 artikelen)
Laatste update: 19-02-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.