Boomhoroscoop - de populier en de ceder

Boomhoroscoop - de populier en de ceder Wanneer je geboren bent tussen 4 en 8 februari, 1 en 14 mei of 5 en 13 augustus is je boomtype de populier. Het boomtype ceder wordt toegekend aan mensen die geboren zijn tussen 9 en 18 februari en 14 en 23 augustus. De populier wordt gekenmerkt door onzekerheid en de ceder door vertrouwen.

Boomhoroscoop de populier

De populier

De populier is een boomsoort die op diverse grondsoorten uitstekend kan gedijen. Dit is een van de redenen dat de populier in heel Europa en Azië voorkomt. Populieren zijn hoge bomen die wel 20 tot 25 meter hoog kunnen worden. De vrouwelijke populier geeft pluizen als vrucht, wat allergische reacties op kan wekken bij mens en dier. De mannelijke populier geeft geen vrucht.

De populier in de astrologie

De populier is het teken in de boomastrologie dat wel drie keer voorkomt. De populier staat in het teken van onzekerheid en komt erg tactisch over. De populier heeft dikwijls een heel filosofische instelling. De populier is een uitstekende organisator en heeft veel gevoel voor het decoreren van de omgeving. De populier is een teken dat snel en gemakkelijk oppervlakkige contacten aanlegt.

Karakter

De populier is een vrij onzeker boomtype maar staat op beslissende momenten zijn mannetje. Wanneer het heetst van het moment echter weggeëbd is komt de onzekerheid terug en schuift de populier alle verantwoordelijkheid op een ander af.

De populier is een boomtype waar tijd een belangrijke rol speelt. De populier zoekt continu naar structuur in het leven en is niet gesteld op verrassingen. De populier is een type dat vriendschappen erg serieus neemt en vrienden niet snel in gevaar zal brengen.

De liefde

In de liefde komt de kenmerkende onzekerheid van de populier sterk naar voren. De populier heeft de neiging gevoelens en ervaringen te verbergen voor de partner wat eenzaamheid in de hand werkt. Wanneer de onafhankelijke populier echter verliefd is wordt hij zwak en afhankelijk.

De boomhoroscoop de ceder

De ceder

De cederboom is een boom die we in Nederland allemaal wel zullen kennen. Cederbomen hebben naalden op korte stukjes tak en hebben een typerende balsemgeur. De naalden van de cederboom zijn grijs/groen gekleurd. De cederboom kan wel tot 30 meter hoog worden en komt oorspronkelijk uit Klein-Azië maar is geïmporteerd door de Engelsen naar Europa.

De ceder in de astrologie

De ceder staat in het teken van vertrouwen. De ceder heeft een groot vertrouwen in zichzelf en de eigen overtuigingen. De ceder is hierdoor een boomtype dat lastig te overtuigen is of om de tuin te leiden. Wanneer de ceder het idee heeft dat je hem voor de gek houdt zal hij je direct op je plaats zetten.

Karakter

Het boomtype ceder past zich vrij gemakkelijk aan en kan ogenschijnlijk onzichtbaar opgaan in de massa. Desondanks blijft het zelfbewustzijn van de ceder sterk aanwezig en zal hij wanneer hij een doel in het leven gevonden heeft hier alles voor opzij zetten. De ceder is een boomtype dat graag indruk maakt op anderen en heeft een gruwelijke hekel aan wachten.

De ceder is een type dat an sich weinig om luxe geeft, maar dit wel weet te waarderen. De ceder is van oorsprong een avontuurlijk type maar geeft zich hier desondanks niet snel aan over.

De liefde

De ceder is in het leven moeilijk tevreden te stellen en dit werkt ook door in de liefde. De ceder zal zich niet snel in een huwelijk begeven, tenzij hij de partner door en door kent en geëvalueerd heeft.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…
Keltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelKeltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelDe Keltische boomastrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heers…
Boomhoroscoop  esdoorn en notenboomBoomhoroscoop esdoorn en notenboomDe esdoorn is geboren tussen 11 en 20 april of 14 en 23 oktober. De esdoorn is een type dat door anderen dikwijls als ei…
Keltische Boom Astrologie 2Keltische Boom Astrologie 2Drie bomen, de Populier, Ceder en de Den die in de Keltische astrologie bepaalde boomtypes oftewel symbolische betekenis…

Boomhoroscoop  de linde en de eikBoomhoroscoop de linde en de eikWanneer je geboortedatum tussen 11 en 20 maart of 13 en 22 september ligt is je boomtype de linde. De linde wordt gekara…
Boomhoroscoop  de den en de wilgBoomhoroscoop de den en de wilgHet boomtype den behoort bij mensen geboren tussen 19 februari en 29 februari en 24 augustus en 2 september. De den word…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.