Keltische Boom Astrologie 2

Keltische Boom Astrologie 2 Drie bomen, de Populier, Ceder en de Den die in de Keltische astrologie bepaalde boomtypes oftewel symbolische betekenissen representeren, worden hier beschreven. Weet jij jouw boomteken al? Ga anders eerst naar de Keltische Astrologie Boomteken Tabel om op te zoeken welk boomtype jij bent. Weet je al dat je één van de boomtekens Populier, Ceder of Den bent, dan kun je hier verder lezen over o.a. eigenschappen en aard van deze boomtypes, over jouw levensweg en meer.

Keltische Boomastrologie - Populier

 • De Onzekerheid
 • Beweeglijke doordouwer
 • 4 februari - 8 februari
 • 1 mei - 14 mei
 • 5 augustus - 13 augustus

Boomteken Populier typering eigenschappen: decoratieve look, artistieke aard, betrouwbaar, filosofische en spirituele interesse of instelling, niet echt zelfverzekerd, alleen dapper indien nodig, kan goed organiseren, behoefte aan welwillende en plezierige omgeving, vergevensgezind, vaak eenzaam, neemt partnerrelatie en vriendschap echt serieus.

Keltische Boomteken Populier

Populieren zijn buigzaam en flexibel. Dit wil echter niet zeggen dat ze met alle winden mee waaien, daar ze net als hun boomteken populier, stevig geworteld zijn. Een populier beschikt over een groot aanpassingsvermogen, laat zich absoluut niet ondersneeuwen. Populieren koesteren hun relaties en maken makkelijk en snel contact met mensen. Ze trekken zich echter terug als ze in een kille afstandelijke omgeving zijn. Een populier heeft een hekel aan bekrompen fanatieke mensen en zeker aan fundamentalisten. Populieren zijn soms verkwistend, hebben soms een gat in hun hand en springen weleens slordig met de dingen om. Dit komt omdat ze zich geen zorgen maken voor de dag van morgen of over de toekomst. Populieren bewaken hun grenzen niet altijd even goed.

Populieren uit februari zijn het meest onrustig qua aard en gemoedstoestand. Ze kunnen van het ene op het andere moment omslaan van juichend naar diep bedroefd. Dit boomtype heeft soms zeer originele en authentieke ideeën en invallen. De meipopulier heeft de meest aardse instelling en vindt zekerheid op het gebied van beroep en relatie zeer belangrijk. De meitypes zullen niet snel van baan of partner veranderen of er moeten echt dringende redenen voor zijn. Augustuspopulieren hebben een sterke geldingsdrang, zijn ambitieus en kunnen soms ook arrogant zijn. Soms leiden deze eigenschappen tot antipathie van andere mensen. Het is belangrijk dat ze door anderen afgeremd worden in hun vitaliteit en (soms te sterke) zelfbewustzijn. Op het gebied van liefde en relatie geldt voor alle populieren dat ze een partner nodig hebben die hun eigenschappen ook kan compenseren. Een partner die gedeeltelijk dezelfde interesses heeft en op dezelfde golflengte zit, maar ook trekken heeft die compenserend c.q. tegenovergesteld zijn aan die van de populier.

Keltische Boomastrologie - Ceder

 • Het Zelfvertrouwen
 • Vastberaden Solist
 • 9 februari - 18 februari
 • 14 augustus - 23 augustus

Boomteken Ceder typering eigenschappen: schoonheid, goede gezondheid, veelzijdig getalenteerd, vlijtig, vastberaden, neemt snelle besluiten, gezond optimisme, weet zich aan te passen, houdt van luxe, (te) zelfbewust, wacht op die ene ware liefde, ongeduldig, wil indruk te maken op anderen, neiging op anderen neer te kijken.

Keltische Boomteken Ceder

De Ceder wintertypes zijn zeer vastberaden, volgen de door hen uitgestippelde weg en blijven trouw aan zichzelf en hun eigen overtuiging. Ze bereiken meestal hun doel, doordat ze een sterke en opvallende uitstraling en innerlijke kracht bezitten. Het kan ze echter ook eenzaam maken, daar ze soms te vastberaden zijn en alleen maar aan hun taak of doel denken.

Ceders van de zomer zijn iets bescheidener. Hoewel ze ook de massa willen ontstijgen, hebben ze een sterker besef van het gegeven dat ze niet alleen op de wereld zijn. Ceders zijn wat liefde en relaties betreft vaak laatbloeiers en gaan meestal laat samenwonen of trouwen. Dit komt mede doordat ze erg kritisch kunnen zijn en de neiging hebben om alle voor- en nadelen van een relatie, maar ook van de partner te evalueren en af te wegen. En soms zichzelf iets te belangrijk vinden. Maar als ze eenmaal de stap genomen hebben, zetten ze die ook door en blijven zich inzetten voor zowel de relatie als de partner.

Keltische Boomastrologie - Den

 • De Speciale
 • Wijze Pragmaticus
 • 19 februari - 29 februari
 • 24 augustus - 2 september
(Den wordt ook wel Pijnboom genoemd)

Boomteken Den typering eigenschappen: robuust, erg actief, natuurlijk, betrouwbaar, praktisch ingesteld, houdt van gezelschap, kan het leven comfortabel maken, kan heel onvriendelijk zijn, is snel verliefd maar dit raakt ook snel over, geeft snel op, alles valt tegen tot het ideaal gevonden is.

Keltische Boomteken Den

Dennen zijn in principe ijverig, intelligent, behulpzaam, vriendelijk en praktisch ingesteld. De den van februari neigt echter iets te veel naar passiviteit en goedmoedigheid, waardoor soms de aanwezige talenten niet optimaal benut worden. Soms moet de den op dit punt dan ook aangesproken en gecorrigeerd worden.

De zomerden is veel pragmatischer ingesteld en slaagt er eerder in om een goede balans te vinden tussen verstand en gevoel. Dennen zijn in het algemeen vaak voorbeeldige en gewaardeerde werkgevers, ten gevolge van hun rechtschapen houding en gevoel voor respect en rechtvaardigheid. Werknemers krijgen hierdoor vaak het gevoel dat er ook wezenlijk rekening met hen wordt gehouden en dat ze worden gewaardeerd. Wat liefde en relaties betreft zullen dennen (m.n. de winterden) aangespoord en gestimuleerd moeten worden om aan de relatie te blijven werken en de vlam brandend te houden.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Boomhoroscoop - de populier en de cederBoomhoroscoop - de populier en de cederWanneer je geboren bent tussen 4 en 8 februari, 1 en 14 mei of 5 en 13 augustus is je boomtype de populier. Het boomtype…
Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie. Spar, Iep en Cipres. Drie Keltische bomen, boomtekens uit de Keltische astrologie. In de Kelt…
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…

Keltische Boom Astrologie 3Keltische Boom Astrologie 3Keltische astrologie. De Keltische boomtypes Wilgenboom (Wilg), Lindeboom (Linde) en de Hazelaar staan in de Keltische b…
Astrologie horoscoop - Huis 1 tot en met 12Astrologie horoscoop - Huis 1 tot en met 12Huizen in de horoscoop geven aan hoe je aanleg (van je sterrenbeeld of zonneteken) tot uiting komt, in welke levensgebie…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.