Keltische Boom Astrologie 1

Keltische Boom Astrologie 1 Keltische Boom Astrologie. Spar, Iep en Cipres. Drie Keltische bomen, boomtekens uit de Keltische astrologie. In de Keltische astrologie heerst over elke maand een bepaalde boom die een zeker menstype representeert, vergelijkbaar met de 12 sterrenbeelden. De geboortedatum is bepalend voor het boomteken. Weet je nog niet wat je bent, ga dan eerst naar de Keltische Astrologie Boomteken Tabel. Is jouw boomteken een Spar, een Iep of een Cipres, dan kun je hier de kenmerken lezen van deze boomtypes.

Keltische Bomen - Spar

 • De Mysterieuze
 • Grote Kwetsbare
 • 2 januari - 11 januari
 • 5 juli - 14 juli

Boomteken Spar typering eigenschappen: goede smaak, waardig, getalenteerd, vlijtig, bescheiden, betrouwbaar, sterke ambitie, houdt van de nabije vrienden, heeft veel vrienden, heeft veel vijanden, koppig, humeurig, neigt naar egoïsme, ontevreden minnaar/minnares.

Keltische Boomteken Spar

Sparren kunnen verschillende types zijn; onder de sparren zijn extremen te vinden. Bij de sparren komt enerzijds de typische solist voor die niet zo veel van vriendschappen houdt of er niet veel van verwacht. De winterspar (januari) is meer de solist, die zichzelf van alles ontzegt om zijn doel te bereiken. Dit type komt tot grootse prestaties onder de moeilijkste omstandigheden.
Anderzijds zijn er sparren, vooral zomersparren (juli), die zich zoveel mogelijk aan hun omgeving aanpassen om niet op te vallen. De spar van de zomer voelt zich het beste thuis tussen soortgenoten. Dit type spar zoekt voornamelijk vertrouwen en veiligheid in deze wereld. Belangrijk voor de zomerspar is om deze dingen meer in zichzelf te zoeken i.p.v. buiten zichzelf, zodat ze net als de winterspar (op de berghellingen) grote hoogten bereiken.

Sparren zijn in het algemeen gesloten en kwetsbaar van aard. Ze neigen naar of hebben een conservatieve levensopvatting en zijn sterk geïnteresseerd in geld en macht.
Wat de liefde betreft, om een relatie te laten slagen, is het voor sparren belangrijk om een partner te hebben die de juiste mix heeft van blijmoedigheid, temperament en inlevingsgevoel. Sparren kunnen hun masker (pas) laten vallen als ze genoeg zelfvertrouwen hebben. Als ze dit eenmaal hebben, zullen ze vrienden worden waar men van op aan kan en waarop men kan bouwen.

Keltische Boomastrologie - Iep

 • De Grootmoedigheid
 • Coöperatieve individualist
 • 12 januari - 24 januari
 • 15 juli - 25 juli
(Iep wordt ook wel Olm genoemd)

Boomteken Iep typering eigenschappen: smaakvolle kleding, grootmoedig, gul, opgewekt, goed gevoel voor humor, praktisch, bescheiden eisen, eerlijke en trouwe partner, liever leiden dan gehoorzamen, neemt graag beslissingen voor anderen, kan moeilijk fouten vergeven.

Keltische Boomteken Iep

De Iep heeft twee verschillende kanten. Aan de ene kant individualistisch, maar aan de andere kant solidair met de medemens. Een iep heeft een sterk vertrouwen in de mens en houdt van creatieve types die niet een twee drie in een hokje zijn te plaatsen. Daar iepen niet achter de massa aanhollen en hun eigen weg volgen, komen ze soms ietwat zonderling of excentriek over. Belangrijk voor iepen is om trouw te blijven aan hun eigen positieve gedachtes en gevoelens en zich niet al te veel van de massa aan te trekken.

Iepen hebben het op school of tijdens hun studie nodig om in hun eigen tempo te kunnen leren. Zij hebben vaak een helder verstand en een goed leervermogen. Ze hebben echter wel de juiste begeleiding nodig en de ruimte om hun eigen ritme te kunnen volgen om goede resultaten te behalen.

Keltische Boomastrologie - Cipres

 • De Trouw
 • Onafhankelijke knokker
 • 25 januari - 3 februari
 • 26 juli - 4 augustus
(Cipres wordt ook wel Jeneverbes genoemd)

Boomteken Cipres typering eigenschappen: sterk, vaak gespierd, tevreden, optimistisch, zorgeloos, plooibaar, verlangt naar geld en waardering, neemt wat het leven te bieden heeft, hekel aan eenzaamheid, trouw, gepassioneerde minnaar of minnares, maar niet snel tevreden, weerbarstig, belerend/schoolmeesterachtig, heetgebakerd.

Keltische Boomteken Cipres

De Cipres is dol op zon en licht en heeft een grote behoefte aan onafhankelijkheid. Een Cipres wil graag weten wat de zin van het leven is en gelooft in zaken als reïncarnatie. Cipressen vertonen een sterke vechtlust bij zowel het verkrijgen van kennis als het verkrijgen van vrijheid. Cipressen incasseren bij dit proces fikse tegenslagen, maar laten zich niet uit het veld slaan, doordat ze over een goed relativerings- en incasseringsvermogen beschikken.

Wintercipressen zijn soms wat gereserveerd van aard en houden liever enige persoonlijke afstand. Als wintercipressen eenmaal iets in hun hoofd hebben, willen ze dit koste wat kost volgen of uitvoeren. (Wat ze in hun kop hebben, hebben ze niet in hun kont!). De zomercipressen zijn wat milder en toegeeflijker en kunnen iets makkelijker op- of toegeven.

Cipressen kunnen iets dubbels hebben, zijn soms ambivalent. Enerzijds kunnen ze conservatief en behoudend van aard zijn, maar anderzijds willen ze steeds nieuwe dingen uitproberen. Voor de cipres kan sport of fitness als een goede uitlaatklep dienen om overtollige lichamelijke energie kwijt te raken.
Wat de liefde betreft, om een relatie te laten slagen, is het voor een cipres belangrijk om een partner te hebben die de passie op liefdesgebied kan beantwoorden (goede minnaar of minnares), maar ook een partner die de soms optredende weerbarstigheid en het belerende gedrag kan incasseren of corrigeren. Verder is het belangrijk dat een partner de behoefte aan onafhankelijkheid en vrijheid van de cipres kan accepteren, daar de cipres zich anders verstikt zal voelen, in de contramine zal gaan of zich af zal sluiten.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…
Boomhoroscoop de iep en de cipresBoomhoroscoop de iep en de cipresHet boomtype iep wordt gekenmerkt door gevoel. Het boomtype iep is van toepassing op mensen die geboren zijn tussen 12 e…
Boomhoroscoop - de appelboom en de sparBoomhoroscoop - de appelboom en de sparDe appelboom is een boomtype dat gekarakteriseerd wordt door liefde. De appelboom is het boomtype dat van toepassing is…

Keltische Boom Astrologie 2Keltische Boom Astrologie 2Drie bomen, de Populier, Ceder en de Den die in de Keltische astrologie bepaalde boomtypes oftewel symbolische betekenis…
Astrologie horoscoop - Huis 1 tot en met 12Astrologie horoscoop - Huis 1 tot en met 12Huizen in de horoscoop geven aan hoe je aanleg (van je sterrenbeeld of zonneteken) tot uiting komt, in welke levensgebie…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer.
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.