Keltische Boom Astrologie 3

Keltische Boom Astrologie 3 Keltische astrologie. De Keltische boomtypes Wilgenboom (Wilg), Lindeboom (Linde) en de Hazelaar staan in de Keltische boomastrologie voor bepaalde menstypes met typerende kenmerken en eigenschappen. De geboortedatum is bepalend voor het boomteken. Er zijn 21 onderscheiden boomtypes in de Keltische boomastrologie. Ben jij een Wilg, dan hoort Melancholie bij jou. Zo hoort Twijfel bij een Linde of als je boomteken Hazelaar is, dan ben je de Buitengewone. Meer details kun je vinden in dit artikel. Weet je nog niet wat jouw Keltische boomteken is, dan kun je dit vinden in de Keltische Astrologie Boomteken Tabel

Keltische Boomastrologie - Wilg

 • De Melancholie
 • Flexibele Durfal
 • 1 maart - 10 maart
 • 3 september - 12 september
(Wilg wordt ook wel Treurwilg genoemd)

Boomteken Wilg typering eigenschappen: aantrekkelijk, melancholisch, empatisch (invoelend), goede intuïtie, dromer, eerlijk, houdt van mooi en smaakvol, houdt van reizen, rusteloos, wispelturig, is beïnvloedbaar maar niet makkelijk om mee te leven, veeleisend, liefde betekent vaak lijden maar vindt soms een stevige relatie/partner.

Keltische Boomteken Wilg

Wilgen zijn flexibel en tolerant. Ze voelen zich bij zowel een directeur als bij een putjeschepper thuis. Voor wilgen zijn dromen net zo belangrijk als realistische en rationele zaken. De wilg kan in vervoering raken door hele gewone dingen. Een wilg is een echt natuurmens en kan helemaal bijkomen, alle ellende en sores vergeten in de natuur. De wilg beschikt over een groot inlevingsvermogen.
Wilgen nemen soms (te) veel risico, toch bewaren ze hun kalmte bij een crisis of extreme omstandigheden. De wilgen die praktisch ingesteld zijn, kunnen soms tot grote ideeën komen, waarmee ze hun dromen realiseren. Ze beschikken over een sterke lichamelijke energie, die soms wel in goede banen geleid moet worden door iemand die het in de gaten houdt of een soort superviserende rol op zich neemt. Vrienden en collega's waarderen de wilg alom.

Wilgen van maart hebben vaak een aantrekkelijk uiterlijk of charismatische uitstraling, waar ze soms dan ook handig gebruik van maken.
De septemberwilg is een scherpzinnige en analytische denker, hetgeen soms kan ontaarden in betweterigheid.
In het algemeen staat de (treur)wilg voor rouwprocessen en ongelukkige liefde. In abstractere zin kan dit in zekere mate ook voor de liefde en relaties gelden. In die zin dat de wilg in eerste instantie soms relaties kan hebben die pijn opleveren, maar op de langere duur zal deze pijn juist tot een diepere en intensere relatie leiden.

Keltische Boomastrologie - Linde

 • De Twijfel
 • Creatieve dromer
 • 11 maart - 20 maart
 • 13 september - 22 september

Boomteken Linde typering eigenschappen: accepterend, bedaard, zacht van aard, hekel aan vechten of agressie, ervaart soms stress in werk, hekel aan luiheid en nutteloosheid, erg trouw, offeringsgezind voor vrienden, veel talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze te ontwikkelen, kan soms klagerig en mopperig zijn, kan uitermate jaloers zijn.

Keltische Boomteken Linde

Lindes hebben een levendige fantasie en houden van dromen. Ze zijn erg creatief en zijn vaak een inspirator voor anderen, brengen anderen vaak ook op originele ideeën. Een linde is kwetsbaar en maakt hierdoor vertedering los bij mensen. Een linde blijft de wereld zien door een roze bril, vanuit een droomwereld in plaats vanuit de soms harde werkelijkheid. Dit geldt met name voor lindes van de lente.

Een linde van de lente heeft het van jongsaf aan nodig dat er voorzichtig met hem of haar wordt omgegaan, vanwege de dromerigheid en kwetsbaarheid.
Septemberlindes zijn veel aardser. Ze zijn in staat om hun fantasie en creativiteit met rationaliteit en een nuchtere instelling te combineren. In tegenstelling tot de lentelinde zijn deze lindetypes meestal niet echt bescheiden van aard en hebben de neiging om altijd het laatste woord te willen hebben.
Wat liefde en relaties betreft zullen lindes (m.n. de lentelinde) een partner nodig hebben die hun dromerigheid en fantasie kan waarderen, maar soms ook af kan remmen. Ook een partner die hen stimuleert om hun talenten te ontwikkelen, waar ze uit zichzelf niet altijd toe komen. Lindes zullen zich kwetsbaar opstellen in de liefde en relaties en hebben iemand nodig die hun gevoeligheid waardeert en er integer mee omgaat.

Keltische Boomastrologie - Hazelaar

 • De Buitengewone
 • Wellustige Pionier
 • 22 maart - 31 maart
 • 24 september - 3 oktober

Boomteken Hazelaar typering eigenschappen: charmant, maakt indruk op anderen, eerlijk, begripsvol, tolerante partner, actieve inzet voor een goede zaak, lijkt in eerste instantie niet veeleisend maar is het in wezen wel, stemmingswisselingen, kan (te) grillig zijn, wispelturige minnaar/minnares, een sterke neiging om ergens voordeel uit te halen.

Keltische Boomteken Hazelaar

De Hazelaar boom staat voor wellust en vruchtbaarheid. Analoog aan deze betekenis, is dit ook zo bij het Hazelaartype. Een hazelaar is een echte pionier, steeds op zoek naar nieuwe ervaringen, gebeurtenissen en vernieuwing. Hazelaars zijn constant bezig met het veranderen van hun omgeving en zijn hier soms te grillig in. Ze veranderen dingen soms zo snel, dat deze nauwelijks de tijd krijgen om te beklijven. Het is goed voor de hazelaar om wat meer geduld te hebben, dingen meer uit te diepen en wat minder wispelturig te zijn. De hazelaar heeft een dusdanige uitstraling dat zelfs lastige of vervelende mensen hierdoor ingepakt worden en voor de bijl gaan.

Hazelaars van maart zijn zeer actief, daadkrachtig en hebben een duidelijke geldingsdrang. Hazelaars die een hogere opleiding hebben gevolgd , zullen vooral als wetenschapper erg goed presteren. De voorjaarshazelaar is op jongere leeftijd, tijdens de jeugdjaren, vaak emotioneel en nogal labiel van aard.
De hazelaar van het najaar is wat evenwichtiger. Dit hazelaartype is er heel goed in om anderen en de omgeving te manipuleren en kan dit op een wijze doen waarop hij of zij nog heel onschuldig lijkt ook, waardoor dit gedrag hem of haar niet echt zwaar aangerekend wordt. Dit type komt er makkelijk mee weg.
In het algemeen blijven hazelaars hun hele leven bezig en beweeglijk, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak.
Wat liefde en relaties betreft, hebben hazelaars een partner nodig die hun grilligheid kan accepteren, hier geduldig mee om kan gaan en er niet te veel in mee gaat. Een partner die de hazelaar af en toe ook afremt in die voortdurende snelle veranderingsbehoefte en hem of haar stimuleert tot meer stabiliteit en beklijving van de dingen. De hazelaar kan helemaal niets met starre of conservatieve partners.
© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelKeltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelDe Keltische boomastrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heers…
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie. Vijgenboom en Appelboom. Dit zijn 2 van de 21 verschillende boomtypes in de Keltische astrolo…
Boomhoroscoop de den en de wilgBoomhoroscoop de den en de wilgHet boomtype den behoort bij mensen geboren tussen 19 februari en 29 februari en 24 augustus en 2 september. De den word…

Keltische Boom Astrologie 4Keltische Boom Astrologie 4Keltische Boom Astrologie. De Lijsterbes, Esdoorn en Notenboom (of Walnotenboom) zijn 3 van de 21 boomtekens uit de Kelt…
Keltische Boom Astrologie 2Keltische Boom Astrologie 2Drie bomen, de Populier, Ceder en de Den die in de Keltische astrologie bepaalde boomtypes oftewel symbolische betekenis…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.