Keltische Boom Astrologie 6

Keltische Boom Astrologie 6 Keltische Boom Astrologie. Vijgenboom en Appelboom. Dit zijn 2 van de 21 verschillende boomtypes in de Keltische astrologie. Boomtekens die een symbolische representatie zijn van bepaalde kenmerken en gelieerd zijn aan de geboortedatum. Zo staat het Keltische boomtype Vijgenboom voor Gevoeligheid en een vriendelijk gevoelsmens. Het boomteken Appelboom staat voor de Liefde en de typische bemiddelaar. Als jij een Vijg of Appelboom bent, kun je in dit artikel een uitgebreide omschrijving vinden. Als je geen Vijgenboom of Appelboom bent, maar wil weten wat jouw Keltische boomteken dan wel is, dan kun je dit vinden in het artikel Keltische Astrologie Boomteken Tabel

Keltische Boomastrologie - Vijgenboom

  • De Gevoeligheid
  • Vriendelijk Gevoelsmens
  • 14 juni - 23 juni
  • 12 december - 21 december

Boomteken Vijgenboom typering eigenschappen: sterk, eigenzinnig, onafhankelijk, intelligent, gevoel voor humor, houdt van het leven, familie, kinderen en dieren, praktisch van aard, laat geen tegenstrijdigheden toe in argumenten, houdt van nietsdoen, is vaak lui, neiging om verbitterd te raken, kan gesloten en afwijzend zijn.

Keltische Boomteken Vijg

Vijgenbomen zijn zeer fijngevoelig, soms overgevoelig van aard en nemen vaak de hele wereld op hun schouders. Ze kunnen zich dan het beste even terugtrekken om emotioneel niet overbelast te raken. Wanneer ze dit niet doen, bestaat het gevaar dat ze hun omgeving verstikken. Het is voor de vijgenboom beter om zijn of haar gevoeligheid te accepteren en zich niet te verliezen in nieuwe indrukken. Het is voor vijgen belangrijk om de juiste balans te vinden tussen spontaniteit en rationaliteit, zachtheid en bitterheid, rustig blijven en opgewonden zijn. Indien dit in balans is, zal de vijg zijn gevoeligheid beter kunnen behappen.

De vijgenboom van juni gaat meestal diepgang van gevoelens uit de weg om de innerlijke kwetsbaarheid te beschermen. Als een vijg eenmaal vriendschap heeft gesloten, is dit voor de rest van het leven. Vijgenbomen hebben een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid en rechtschapenheid.
De vijgenbomen van december zijn wat stabieler en rustiger. Dit type is sterk optimistisch van aard en heeft een sterke levenslust en positieve instelling in het leven. Vijgen zijn innemend en vriendelijk van aard. Echter wanneer er omstandigheden zijn waarin conflicten en crises een rol spelen, zijn ze in staat om degene die ze verantwoordelijk achten nooit meer aan te kijken. Het is voor vijgenbomen in het algemeen erg belangrijk om in dit soort situaties hun boosheid te uiten en deze niet vast te houden, zodat het uit zal monden in bitterheid of verbittering.
Wat betreft de liefde en relaties hebben vijgenbomen een partner nodig waarbij ze zichzelf kunnen zijn, hun gevoeligheid kunnen delen, de gelegenheid krijgen en gestimuleerd te worden hun boosheid te uiten om niet in een verbitterde, afwijzende houding verzeild te raken.

Keltische Boomastrologie - Appelboom

  • De Liefde
  • Typische Bemiddelaar
  • 25 juni - 4 juli
  • 23 december - 1 januari

Boomteken Appelboom typering eigenschappen: tengere bouw, aantrekkingskracht, charme, charismatische uitstraling, gevoelig, gul, avontuurlijk, wetenschappelijk talent, flirterig, altijd verliefd, wil liefhebben, tedere partner, leeft met de dag, (te) zorgeloos, soms grillig, soms te passief, ietwat introvert.

Keltische Boomteken Appel

Appelbomen kunnen goed tegenstellingen overbruggen en dit maakt ze tot goede bemiddelaars. Een appelboom is goed in staat om rationele en gevoelsmatige aspecten samen te laten gaan. Enerzijds droomt een appelboom van een mooiere en vreedzame wereld, anderzijds is er een streven naar het haalbare. Een appelboom is tolerant, accepteert ieder mens zoals hij is en wil graag anderen helpen. Appelbomen kunnen soms grillig zijn, maar hebben over het algemeen wel een stabiele grondhouding. Ze zijn graag onder de mensen. Een appelboom heeft de neiging om bij verdriet te passief te worden. Een manier om door moeilijke tijden te komen voor dit boomtype is door mensen voor ogen te houden die er nog erger aan toe zijn en deze vervolgens te helpen. Dit is in principe heel nobel, maar dit kan ook inhouden dat het eigen verdriet te veel verstopt wordt. Het helpen van anderen kan betekenen dat ze iets in zichzelf ontwijken en op deze manier niet met hun eigen problemen bezig hoeven te zijn.

De appelbomen van de winter hebben een sterke ambitie en bereiken ook vaak een goede of hoge positie/functie. De appelboom heeft een brede interesse en heeft vaak geestelijke diepgang. Dit type kan enigszins introvert zijn en heeft een sterk werkende intuïtie.
De appelbomen van de zomer zijn minder gedisciplineerd, maar zijn nog betere bemiddelaars. Dit type komt eerder ver door diplomatie dan door psychische kracht en beschikt over een levendige fantasie.
Appelbomen in het algemeen zijn erg sterk in het ontkluwen en uitwegen vinden in -op het eerste gezicht- uitzichtloze situaties.

Wat betreft de liefde en relaties hebben appelbomen een partner nodig waarbij ze hun verdriet leren uiten en leren om hun eigen problemen zichtbaar te maken. Zich door hun partner ook te laten helpen, zich afhankelijk op durven te stellen i.p.v. steeds zelf te willen helpen. Hierdoor hoeven ze namelijk hun eigen problemen niet echt onder ogen te zien en gaan ze verdriet dan uiteindelijk toch weer uit de weg.
© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelKeltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelDe Keltische boomastrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heers…
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie. Spar, Iep en Cipres. Drie Keltische bomen, boomtekens uit de Keltische astrologie. In de Kelt…
Boomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomBoomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomHet boomtype haagbeuk is een type in de boomastrologie dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 4 en 13 juni of 2…

Keltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie. De Keltische boomtekens Eik (Eikenboom), Berk (Berkenboom), Olijf (Olijfboom) en Beuk (Beuken…
Keltische Boom Astrologie 5Keltische Boom Astrologie 5Keltische Boom Astrologie. De Kastanjeboom (Kastanje), Es en de Haagbeuk. Drie Keltische bomen, boomtypes uit de Keltisc…
Bronnen en referenties
  • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer
Reactie

P. Kuster, 06-07-2008
Leuk stuk je. ik heb ook iets gehoord over dieren in de keltische astrologie klopt dat?
vriendelijke groet P. Kuster Peter Reactie infoteur, 09-07-2008
@ Hallo P. Kuster,
Hoewel de Kelten wel werkten met diersymbolen hebben ze er -naar mijn weten- geen astrologische duiding aan gegeven.
Bedoel je misschien de 12 dieren/dierentekens in de Chinese astrologie? Daar heb ik ook een artikel over geschreven.
Je kunt de onderstaande link kopieren en plakken in je adresbalk en dan kom je bij een tabel met Chinese dierentekens, waar je je eigen dierteken op kunt zoeken:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/astrologie/2011-chinese-astrologie-horoscoop-dierentekens-tabel.html

Veel plezier ermee en leuk dat je het een leuk stukje vindt ;>)
Groetjes van Sila (auteur artikel)

Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.