Keltische Boom Astrologie - 4 unieke Tekens

Keltische Boom Astrologie - 4 unieke Tekens Keltische Boom Astrologie. De Keltische boomtekens Eik (Eikenboom), Berk (Berkenboom), Olijf (Olijfboom) en Beuk (Beukenboom). In de Keltische astrologie zijn dit 4 unieke boomtypes, daar er maar één specifieke dag in het jaar is voor het betreffende boomteken. Mensen die op deze dagen geboren zijn, hebben dus een uniek boomtype. Er zijn in het totaal 21 Keltische boomtekens. De eigenschappen van de vier unieke Keltische boomtypes worden in dit artikel beschreven.

Keltisch Boomteken Geboortedatum

Weet je nog niet welk boomteken bij jouw geboortedatum hoort en valt deze niet binnen de onderstaande data, ga dan naar de Keltische Astrologie Boomteken Tabel om op te zoeken welk boomtype je bent.

Keltische Boomastrologie - Eik

 • De Moedige
 • IJzeren doorzetter
 • 21 maart

Boomteken Eik typering eigenschappen: robuust van aard, sterk, dapper, onafhankelijk, actief, verstandig, houdt niet van veranderingen, houdt voeten stevig op de grond, meedogenloos.

Keltische Boomteken Eik

Het eikenboomtype beschikt over dezelfde vastberadenheid en kracht als de solide eikenboom in de natuur. Als de eik in moeilijke situaties op tegenstand stuit, wekt dit het gevoel van uitdaging en vechtlust op en de neiging om tegen de stroom in te gaan. Eiken worden meestal erg oud, blijven stevig en beschikken over een sterk gestel. Een eik heeft een innerlijke drive om de tijd nuttig te besteden, heeft een hekel aan niets doen en zit vol ondernemingslust. Dit maakt dat een werkgever in de werksituatie erg blij is met een eik. Eiken staan vertrouwend in het leven. Als het allemaal tegenzit, gaat de eik niet bij de pakken neerzitten, maar blijft enthousiast en gemotiveerd doorgaan met andere dingen of een nieuw doel om zich daar weer helemaal voor in te zetten.

Wat de liefde en relaties betreft, heeft de eik de neiging om zich soms nogal star op te stellen en is de romantische kant niet echt sterk aanwezig. Belangrijk voor een eik is om een partner te hebben die deze kant wat meer naar boven haalt. De eik heeft in principe de intentie om, als de geschikte partner eenmaal gevonden is, deze de rest van het leven trouw te blijven.

Keltische Boomastrologie - Berk

 • De Inspiratie
 • Bescheiden Rots in de Branding
 • 24 juni

Boomteken Berk typering eigenschappen: aantrekkelijk, elegant, levendig, fantasievol, vriendelijk, bescheiden, houdt van leven in de natuur en stilte, schept serene en tevreden sfeer, houdt niet van extremen, vindt snel iets vulgair, kan soms wat arrogant of autoritair zijn.

Keltische Boomteken Berk

De berk is iemand waar vrienden op kunnen bouwen. De berk is niet alleen op verstandelijk gebied goed ontwikkeld qua intelligentie, maar ook gevoelsmatig en intuïtief. De berk blijft bescheiden, houdt niet opscheppen en heeft 'doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg' als credo. Berken bevinden zich het liefst in hun eigen vertrouwde intieme wereldje en zijn dan ook echte familiemensen, die echter wel oog blijven houden voor de medemens buiten dit kringetje. De berk pakt een probleem subtiel en diplomatiek aan en heeft met deze aanpak ook meestal succes. Indien dit niet het geval is, kan de berk soms arrogant en behoorlijk autoritair reageren. Qua beroep ligt de sterkste kant van de berk op het gebied van adviseren en financiële dienstverlening. Zelf kan een berk goed met geld omgaan.

Keltische Boomastrologie - Olijfboom

 • De Wijsheid
 • Goede Vriend
 • 23 september

Boomteken Olijf typering eigenschappen: gevoelig, meevoelend, tolerant, opgewekt, rustig, evenwichtig, houdt van zon, warmte en vriendelijkheid, goed ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel, houdt van lezen en gezelschap van wereldse mensen, niet jaloers, vermijdt agressie en conflicten, soms (te) weinig ruggengraat en te veel een kameleon.

Keltische Boomteken Olijf

De olijfboom is als kind sterk veranderlijk, heeft de neiging tot afzondering en heeft ondersteuning en begrip nodig. In de kinderjaren is het voor dit boomtype belangrijk om zich te leren uiten over mensen en situaties. Als de olijfboom op jonge leeftijd goed begeleid wordt, is het de beste vriend die men zich kan wensen. Een olijfboom houdt van harmonie en heeft oog voor schoonheid. De olijf heeft een sterk gemeenschapsgevoel, draagt vaak bij aan de gemeenschapszin door zich belangeloos in te zetten (is ook vaak als vrijwilliger werkzaam) en niets is dan te veel of te gek. Hoewel olijfbomen een goed aanpassingsvermogen hebben en anderen graag ter wille zijn, gaat ze hier soms te ver in. Er kan dan sprake zijn van overmatige aanpassing, geen rechte rug kunnen maken, te snel concessies doen en soms zelfs enige hypocrisie. Dit uit zich in kameleonachtig gedrag, dat hun ware aard maskeert en anderen soms zand in de ogen strooit, waardoor ze niet goed kunnen peilen hoe het allemaal werkelijk zit bij de olijven. Het is belangrijk dat de olijfboom leert om meer zijn eigen weg te durven volgen, eigen belangen te realiseren en niet zo bang te zijn om de sympathie of waardering van anderen te verliezen. Dit zal uiteindelijk leiden tot het vermogen om nog een betere vriend te zijn en meer in balans en harmonie met zichzelf en de eigen levensvervulling te komen.

Keltische Boomastrologie - Beuk

 • De Creativiteit
 • Geduldige Doorzetter
 • 22 december

Boomteken Beuk typering eigenschappen: goede smaak, is bezorgd over zijn/haar uiterlijk, materialistisch, goede organisatie van leven en carrière, economisch, goede leider, neemt geen onnodige risico's, redelijk, uitstekende levenspartner, dol op fit blijven.

Keltische Boomteken Beuk

De Beukenboom heeft een sterk doorzettingsvermogen en heeft veel geduld. De beuk kan rustig zijn kansen afwachten op de achtergrond en in de schaduw van anderen. In de overtuiging dat de juiste tijd zal komen, zich voorbereidend op hetgeen dat later gaat komen. Wanneer dit moment gekomen is, treedt de beuk zonder problemen meer op de voorgrond, pakt de nieuwe positie of rol op onverwacht indrukwekkende wijze op, om vervolgens succes en bewondering te oogsten. Beuken kunnen wel eens te veel op het heden en de toekomst gefocust zijn en belangrijke ervaringslessen uit het verleden vergeten. Een beuk is erg ambitieus en stelt zeer hoge eisen aan zichzelf en aan anderen, waardoor de indruk ontstaat dat ze zwaar op de hand en pietluttig zijn. Ook heeft de beuk de neiging om te veel van zichzelf te vergen, hetgeen soms een te grote aanslag op zijn lichamelijke kracht is. De lichamelijke energie is dan ook een aspect om goed in de gaten te houden en soms ook eens wat rustiger aan te doen. Het is belangrijk voor een beuk om mensen om zich heen te hebben die vrolijk zijn c.q. wat losser en luchtiger in het leven staan.

Dit geldt ook op het gebied van de liefde en relaties. Een beuk heeft een partner nodig die humor heeft, vrolijk kan zijn, de dingen niet al te zwaar inziet of oppakt en goed kan relativeren. Een partner die kan stimuleren om gewoon lekker in het nu te kunnen genieten van het leven, doorspekt met de basis van opgedane ervaring, wijsheid en groeiprocessen uit het verleden.
© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelKeltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelDe Keltische boomastrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heers…
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Boomhoroscoop - berk, olijfboom en beukBoomhoroscoop - berk, olijfboom en beukWanneer je geboren bent op 24 juni is je boomtype berk. Berken zijn mensen met een groot creatief vermogen. De olijfboom…
Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie. Spar, Iep en Cipres. Drie Keltische bomen, boomtekens uit de Keltische astrologie. In de Kelt…

Afrikaanse Astrologie - Horoscoop & SterrenbeeldenAfrikaanse Astrologie - Horoscoop & SterrenbeeldenAfrikaanse Astrologie - Horoscoop en sterrenbeeld. De West-Afrikaanse astrologie behelst de symboliek van een oeroude cu…
Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie. Vijgenboom en Appelboom. Dit zijn 2 van de 21 verschillende boomtypes in de Keltische astrolo…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer.
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.