Boomhoroscoop - berk, olijfboom en beuk

Boomhoroscoop - berk, olijfboom en beuk Wanneer je geboren bent op 24 juni is je boomtype berk. Berken zijn mensen met een groot creatief vermogen. De olijfboom is het boomtype dat we toekennen aan mensen die geboren zijn op 23 september. Olijfbomen zijn zeer wijze mensen. Boomtype beuk is geboren op 22 december. Beukenmensen zijn echte scheppers.

Boomhoroscoop - de berk

De berk

De berk behoort tot een familie die vele soorten en variëteiten kent. In de boomastrologie wordt met de berk de gewone of ruwe berk bedoeld. De gewone berk geeft de voorkeur aan een droge bodem. De berk is een boom die weinig veeleisend is en daarom in zowel grote gebieden van Europa als Klein-Azië voorkomt. De berk is herkenbaar aan de witte stam.

De berk in de astrologie

De berk wordt getypeerd door een enorm creatief vermogen. Het boomtype berk laat zich leiden door gevoelens en is erg menslievend. De berk houdt niet van veel ophef, als je gewoon doet doe je al gek genoeg, aldus de berk. De berk is een vriendelijk en sympathiek boomtype.

Karakter

De berk houdt van de natuur en van schoonheid en heeft een afkeer tegen vulgairiteit en platheid. De berk kan goed met problemen omgaan en pakt deze meestal op een diplomatieke manier aan. Wanneer deze aanpak echter niet werkt kan de berk autoritair en arrogant worden. Wanneer de berk eenmaal een beslissing genomen heeft is hij hier zeer lastig weer vanaf te brengen.

De berk is een boomtype waar familie hoog in het vaandel staat. De berk voelt zich het beste in de eigen vertrouwde omgeving. De berk is snel tevreden en bezit een groot creatief vermogen.

De liefde

In de liefde is de berk niet erg hartstochtelijk. De gevoelens van de berk zijn hier te duurzaam voor. De berk zal echter alles doen om de partner gelukkig te maken, en ook voor een vriend is de berk een rots in de branding.

Boomhoroscoop - de olijfboom

De olijfboom

De olijfboom is een boom die we in Nederland eigenlijk niet tegen het lijf lopen. De olijfboom komt van nature namelijk voor in het Middelandse Zee gebied. De olijfboom is een heel sterke plant die uitstekend tegen droogte kan. De olijfboom kan wel zes tot acht meter hoog worden. De olijfboom geeft ieder jaar vruchten, de olijven. Deze worden in diverse producten verwerkt.

De olijfboom in de astrologie

De olijfboom is een heel wijs boomtype. De olijfboom beschikt over een sterk empathisch vermogen en leeft met iedereen mee. De olijfboom heeft nog wel eens de neiging om meer te geven dan hij eigenlijk kan missen, wat soms ten koste van het privéleven gaat. De olijf kan door zijn rustige karakter en inlevingsvermogen anderen helpen hun problemen te overzien.

Karakter

De olijfboom past zich gemakkelijk aan en is zeer tolerant. Hij heeft een hekel aan agressie en geweld en gaat dit dan ook uit de weg. De olijfboom wil zijn meningen over anderen en situaties graag kwijt, anders zondert hij zich af, maar doet dit met veel discretie.

Door de antipathie tegen agressie en geweld doet de olijf snel concessies waardoor hij afgeleid kan raken van zijn eigen doel. De olijf is dan ook een meester in het verbergen van de eigen gevoelens en zijn karakter. De olijfboom kan hierdoor soms wat misleidend overkomen op de ander.

De liefde

Ook in de liefde komt het tolerante karakter van de olijfboom naar voren. Je zal geen sprankeltje jaloezie bij de olijfboom kunnen ontdekken, ook al voelt de olijfboom zich soms wel degelijk jaloers.

Boomhoroscoop - de beuk

De beuk

De beuk behoort tot een geslacht dat nootjes als vrucht draagt. De vruchten van de beuk zijn de beukennootjes. De beuk is een boom die van nature voorkomt op het noorderlijke halfrond in de meer gematigde en koelere delen. De beuk komt met name voor in bossen en middelgebergte. De beukenboom kan tot wel 35 meter hoog worden.

De beuk in de astrologie

De beuk is een geboren individualist met een zeer grote ambitie. De beuk is een echte schepper. De beuk leidt zijn eigen leven en waakt over zijn privébezit. De beuk is een boomtype met veel geduld en doorzettingvermogen.

Karakter

De beuk kan omschreven worden als een rasechte optimist. Wanneer iets vandaag niet lukt, lukt het morgen wel. De beuk vindt het absoluut geen probleem om in het middelpunt van de belangstelling te staan. De beuk heeft zijn leven over het algemeen goed op orde en bezit een groot creatief vermogen.

De beuk is een precies boomtype dat allerlei mogelijkheden grondig tegen elkaar afweegt. De beuk zal geen onnodige risico's nemen en richt zich graag op de toekomst en vernieuwing. Hierbij kan de beuk soms het verleden uit het oog verliezen waardoor hij niet leert van fouten uit het verleden.

De liefde

De liefde van de beuk wordt gekenmerkt door verstandigheid. De beuk is een erg huiselijke en materialistische partner, die zowel aan zichzelf als de partner (en vrienden) hoge eisen stelt.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…
Boomhoroscoop - de appelboom en de sparBoomhoroscoop - de appelboom en de sparDe appelboom is een boomtype dat gekarakteriseerd wordt door liefde. De appelboom is het boomtype dat van toepassing is…
Boomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomBoomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomHet boomtype haagbeuk is een type in de boomastrologie dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 4 en 13 juni of 2…
Keltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie. De Keltische boomtekens Eik (Eikenboom), Berk (Berkenboom), Olijf (Olijfboom) en Beuk (Beuken…

De Steenbok in 2020De Steenbok in 2020Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2019 tot december 2020 en is uitsluitend gebaseerd o…
Boomhoroscoop - kastanjeboom en esBoomhoroscoop - kastanjeboom en esDe kastanjeboom is een boomtype dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 15 en 24 mei of 12 en 21 november. Het bo…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 03-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.