De Steenbok in 2020

De Steenbok in 2020 Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2019 tot december 2020 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. De Zon is namelijk de enige (planeet) die elk jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven. Als rond 21 december de zon het teken van de Steenbok ingaat, begint de winter. Nu zijn de dagen kort, de mensen introvert en het afgelopen jaar wordt overdacht. De Steenbok is dan ook een mens van principes met een gewetensvol innerlijk. Zij kunnen goed leiding geven en streven onophoudelijk naar perfectie in hun leven, hun werk en in hun relatie met de medemens. Zij zijn ambitieus maar op een weloverwogen manier, Steenbokken zijn niet jachtig en ook niet erg snel enthousiast ze doen alles rustig en goed voorbereid. Zij vergen, net als alle aardetekens, veel van hun uithoudings- en doorzettingsvermogen. De Steenbokmens vraagt niet en dwingt niet maar straalt rust en betrouwbaarheid uit. Hij kent zijn verantwoordelijkheid en is zich bewust van de sociale leefregels en hij streeft bij alles waarmee hij te maken heeft naar perfectie. De Steenbok wordt ziek van oppervlakkigheid en nerveuze en snel wisselende energie. Steenbokken hebben de tijd. Zij hebben niet het jachtige en enthousiaste van de Boogschutter, ze doen alles rustig, goed voorbereid en krijgen uiteindelijk altijd dat waar zij hun zinnen op hebben gezet. Ook arrogantie en het vragen om aandacht is niets voor de Steenbokmens. Dit teken is de raadgever die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappelijke groep waar hij bij hoort. Zij zijn gericht op groei en voortdurend op weg naar volmaking van zichzelf. Omdat zij oog hebben voor de mogelijkheden van de ander zijn zij heel goed in het begeleiden van jongeren.

Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok. Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

Dan de planeten die het komende jaar de zon van de Steenbokken beïnvloeden.

Pluto

Sinds november 2008 loopt Pluto in het teken van de Steenbok en alle Bokken die jarig zijn tussen 12 en 17 januari krijgen het komende jaar deze Pluto bovenop hun Zon. Dit belooft een tijd te worden van veranderingen, van transformatie, een tijd
ook waarin je de behoefte voelt om je ambities waar te maken. Onder drang van Pluto moeten oude en versleten stukken opgeruimd worden zodat er ruimte komt voor de geboorte van iets nieuws en beters, hoewel je dat laatste niet altijd direct zo hoeft te ervaren. Pluto geeft jullie een enorme energie die voor het opruimen van oude zaken bedoeld is. Het gaat puur om het oude, inferieure op te ruimen en het nieuwe een goede kans te geven. Ga anderen niet overheersen ook niet voor hun bestwil! Maar zorg dat jijzelf een beter mens wordt, dat is het doel van deze Pluto transit.

Neptunus

Dit jaar maakt Neptunus een aspect naar de Zon van alle Steenbokken die jarig zijn tussen 6 en 12 januari dat kan jullie gevoeliger maken voor je omgeving, gevoeliger voor wat er om je heen gebeurt. Jullie kunnen ook de behoefte krijgen om je in te zetten voor de medemens. Neptunus is instaat om de meelevendheid te vergroten ook jullie droomleven kan sterker of wat intenser worden. Een mooie tijd om creatief bezig te zijn. Waar jullie wel alert op mogen zijn is dat je de dingen misschien iets te mooi ziet waardoor enige vorm van bedrog altijd op de loer kan liggen.

Uranus

Sinds maart 2019 loopt Uranus in het teken van de Stier en dit jaar krijgen alle Steenbokken die jarig zijn voor 4 januari de kracht van Uranus mee. Voor jullie komen er kansen om de sleur te doorbreken om vernieuwingen aan te brengen. Zonder dat het veel strijd en/of narigheid geeft. Uranus geeft jullie de kans om te veranderen, om vast gelopen patronen te doorbreken. De mogelijkheid dus om het roer om te gooien en te gaan doen wat je zelf het allerliefst wilt.

Saturnus

Saturnus loopt sinds half december 2017 tot eind maart 2020 in het teken van de Steenbok. Saturnus is de planeet die bij het teken van de Steenbok hoort en loopt deze jaren dus door zijn eigen teken. Alle kenmerken van Saturnus kunnen nu volop tot ontwikkeling komen. Het gaat dan b.v. om vormkracht, verantwoordelijkheid en structuur.

Saturnus is de planeet van de begrenzing, controle, de verantwoordelijkheid, het geweten en Saturnus hoort bij ieder proces dat een chronische tendens laat zien. Concentratie, discipline en structuur zijn allemaal zaken die je van Saturnus mag verwachten. Saturnus geeft ook grenzen aan. De laatste keer dat Saturnus door de Steenbok liep was in 1988, 1989 en 1990. Positief brengt Saturnus jullie zelfbeheersing en discipline en met hardwerken kunnen de Steenbokken de komende tijd veel bereiken. Maak de komende jaren gebruik van jullie eigen Saturnus, zijn energie kan jullie Steenbokken helpen om de dingen voor elkaar te krijgen. Ben je na 11 januari jarig dan krijg je dit jaar Saturnus dus bovenop je Zon.

Ben je tussen 12 en 17 januari jarig dan heb je Saturnus en Pluto dit jaar tegelijk boven op je Zon staan. Dat kan jullie in het begin van 2020, zo tot en met maart, periodes geven die vooral gekenmerkt worden door transformatie.

Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en laat dan de Zon van de Steenbokken voorlopig met rust.

Jupiter

Loopt sinds december 2019 in het teken van de Steenbok en dat beloofd dat je dit jaar vruchten kan plukken van alle geleverde inspanningen uit voorgaande jaren.

Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2019 tot december 2020 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. De Zon is namelijk de enige (planeet) die elk jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven.
© 2009 - 2022 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Het jaar van de Ram van maart 2020 tot maart 2021Het jaar van de Ram van maart 2020 tot maart 2021Dit jaar overzicht speciaal voor alle Rammen loopt van maart 2020 tot maart 2021 en is uitsluitend gebaseerd op de stand…
Horoscoop: planeet ZonHoroscoop: planeet ZonSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

Chinese astrologie: paardDe Chinese astrologie is gebaseerd op de maancyclus. Elk Chinees sterrenbeeld bestrijkt ongeveer een jaar en begint wann…
Boomhoroscoop - berk, olijfboom en beukBoomhoroscoop - berk, olijfboom en beukWanneer je geboren bent op 24 juni is je boomtype berk. Berken zijn mensen met een groot creatief vermogen. De olijfboom…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 10-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.