Chinese astrologie: paard

De Chinese astrologie is gebaseerd op de maancyclus. Elk Chinees sterrenbeeld bestrijkt ongeveer een jaar en begint wanneer de nieuwe maan in het teken van de Waterman staat. De nieuwe maan valt tussen begin januari en eind februari. De tekens hebben hun naam van Boeddha gekregen, vijf eeuwen voor de geboorte van Christus. Toen Boeddha op sterven lag, vroeg hij alle dieren op aarde bij hem te komen. Slechts twaalf dieren kwamen opdagen en als dank gaf hij hun elk een eigen jaar.

Paard

Paarden moeten zich vrij kunnen bewegen. Ze hebben er een hekel aan te worden beperkt door de verwachtingen of opvattingen van anderen, want Paarden zijn in wezen opstandig. Ze zijn er van overtuigd dat zij gelijk hebben en alle anderen er volledig naast zitten. Daardoor kan het Paarden veel moeite kosten om begrip op te brengen voor andermans standpunt.

Een van de geliefdste bezigheden van het Paard is reizen. Terwijl sommige tekens het liefst de hele reis met hun neus in een boek of met een koptelefoon op hun hoofd zitten, wenden Paarden zich liever tot hun buurman om een gesprek te beginnen. U zult versteld staan over de vertrouwelijke informatie die een Paard uit een volslagen vreemde kan trekken.

Conversatie en Paarden zijn voor elkaar geschapen. Paarden zijn dol op kletsen. Ze houden vooral van telefoongesprekken en negeren de gestaag oplopende telefoonrekening. Ze maken zich echter niet druk over onbenullige details, zoals het feit dat interlokale gesprekken 's avonds goedkoper zijn. Als ze met iemand willen praten, doen ze dat, en wel meteen! Sommige Paarden zijn zo onbezonnen dat dit verlangen om met iemand te spreken zelfs niet getemperd wordt door het feit dat u op dat moment wel eens zou kunnen slapen. Als u de telefoon opneemt en slaperig mompelt: Wat is er? het is drie uur 's nachts! antwoordt het Paard monter: O ja? Ik was aan het verven en ben toen de tijd vergeten. Maar luister, vind je dat ik mijn slaapkamer groen of roze moet maken? Het getuigt van hun charme dat Paarden zo veel vrienden hebben die bereid zijn zich zo te laten behandelen.

Paarden kunnen beslist niet tegen tijdverspilling. Deze vlijtige, praktische schepsels willen elke minuut van de dag benutten en als de dokter ze veel rust voorschrijft, is dat genoeg om ze ziek te maken, ongeacht wat er al met ze aan de hand was.

Huishoudelijk werk en soortgelijke saaie karweitjes vinden Paarden maar niets. Ze schrapen liever het geld bijeen om iemand anders tegen betaling deze klusjes te doen, zelfs als dat betekent dat ze moeten bezuinigen. Als ze daardoor niet meer hoeven schoonmaken, moet dat maar.

De levendige Paarden hebben veel vrienden en zijn zeer populair. U weet nooit wat ze nu weer gaan doen, maar u moet wel bereid zijn zich aan te passen. Ze hebben veel interesses, vooral als ze daarbij hun aangeboren creativiteit en handigheid kunnen benutten. En als als er een teken is dat spetterende feesten weet te geven, is dat het Paard wel. Een Paardenfeest is een gebeurtenis waar men het jaren later nog over heeft. Paarden zijn ook voortreffelijke gasten, want ze storten zich met plezier en enthousiasme in het feestgedruis.

Elk teken vergaat het in sommige jaren beter dan in andere. Paarden galopperen door het jaar van het Paard, de tijger of de hond, maar moeten zich beperken tot een drafje tijdens het jaar van de Rat, het Konijn of de Haan.

In onderstaand tabel kunt u zien of u een Paard bent Dus als u geboren bent tussen bijvoorbeeld 7 februari 1978 en 27 januari 1979 bent u een Paard.

25 januari 190612 februari 1907
11 februari 191831 januari 1919
30 januari 193016 februari 1931
15 februari 19424 februari 1943
3 februari 195423 januari 1955
21 januari 19668 februari 1967
7 februari 197827 januari 1979
27 januari 199014 februari 1991
12 februari 200231 januari 2003
30 januari 201418 februari 2015De beste jaren voor een Paard zijn de jaren Paard, de Tijger en Hond. Wanneer die jaren vallen kunt u hier zien:

  • Paard: 30 januari 2014 - 18 februari 2015
  • de Tijger: 14 februari 2010 - 2 februari 2011
  • de Hond: 15 februari 2018 - 4 februari 2019De slechtste jaren voor een paard zijn de jaren Rat, het Konijn en de Haan. Wanneer die jaren vallen kunt u hier zien:

  • Rat: 7 februari 2008 - 25 januari 2009
  • het Konijn: 3 februari 2011 - 22 januari 2012
  • de Haan: 28 januari 2017 - 14 februari 2018
© 2010 - 2024 Ray14125, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…
Wat hebben we met astrologie?Wat hebben we met astrologie?Astrologie heeft iets. Enerzijds vinden we het niets en anderzijds lezen we wel vaak de dag- of weekhoroscoop in de kran…
Het belang van de Chinese dierenriemHet belang van de Chinese dierenriemDe mythologie maakt blijvend deel uit van de oude Chinese cultuur en dat voor reeds meer dan 5000 jaar. Dat er ook een C…

Chinese astrologie: tijgerVolgens de traditionele Chinese astrologie kunnen Tijgers geesten, vuur en dieven afweren, dus nu weet u bij wie u moet…
De Steenbok in 2020De Steenbok in 2020Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2019 tot december 2020 en is uitsluitend gebaseerd o…
Bronnen en referenties
  • www.astrologie.ws/chinast.htm#AnchorPaa www.astroboot.com/chinese-astrologie/chinese-sterrenbeelden.html? www.starmanproductions.nl/chinesesterrenbeeld/chineessterrenbeeld-paard.html
Ray14125 (60 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.