Keltische Boom Astrologie 5

Keltische Boom Astrologie 5 Keltische Boom Astrologie. De Kastanjeboom (Kastanje), Es en de Haagbeuk. Drie Keltische bomen, boomtypes uit de Keltische astrologie. De geboortedatum is bepalend voor het boomteken. In de Keltische astrologie heerst over elke maand een bepaalde boom die symbool staat voor o.a. karakteristieke eigenschappen. Als je je boomteken nog niet weet, dan is dit te vinden in de Keltische Astrologie Boomteken Tabel. Ben je een Kastanje, Es of Haagbeuk, dan kun je verdere details in dit artikel vinden.

Keltische Boomastrologie - Kastanjeboom

 • De Eerlijkheid
 • Kritische Kwetsbaarheid
 • 15 mei - 24 mei
 • 12 november - 21 november

Boomteken Kastanjeboom typering eigenschappen: sterk gevoel voor schoonheid, levendig, creatief, geïnteresseerd, sterk rechtvaardigheidsgevoel, betrouwbaar, erg trouw, helpt graag anderen, geboren diplomaat maar raakt soms geïrriteerd in gezelschap, voelt zich niet altijd begrepen, soms de neiging tot superieur gedrag, maar één liefde in het leven, moeite met het vinden van een liefdespartner.

Keltische Boomteken Kastanje

Kastanjes zijn kritisch ten opzichte van de omgeving, maar vooral ten opzichte van zichzelf. Ze stellen te hoge eisen aan zichzelf. Ze hebben een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel en kunnen absoluut niet tegen onrecht. Daar ze niet van halve waarheden houden, komen ze niet met hun mening of project naar voren wanneer ze zich niet eerst grondig georiënteerd hebben. Ze kunnen dan te perfectionistisch zijn. Kastanjes kunnen een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen hebben, maar soms te volhardend zijn, waardoor de omgeving hen als gereserveerd, koppig en eigenzinnig kan ervaren. Met die koppige houding beschermt de kastanje in wezen de eigen kwetsbaarheid.

De kastanje van november is gevoeliger en kwetsbaarder. Dit type streeft soms ook naar materiële welvaart, daar het bezit van geld en goederen als geruststelling ervaren wordt. Deze kastanjes hebben handige strategieën ontwikkeld om problemen te omzeilen. Wanneer dit boomtype ondanks deze handigheid toch in uitzichtloos lijkende problemen verzeild raakt, kan er een flinke explosie tot uiting komen, zodat men beter een eindje uit de buurt kan blijven.
In de liefde is de kastanje zeer intens, geeft zich echt helemaal bloot en geeft zich over aan de liefde. Kastanjes hebben een partner nodig door wie ze zich begrepen voelen, die intensiteit aandurft, integriteit hoog in het vaandel heeft staan,die betrouwbaar en rechtvaardig is. Ook een partner die hun (soms te sterke) doorzettingsvermogen en de hieraan verbonden vasthoudendheid en koppigheid kan indammen.

Keltische Boomastrologie - Es

 • De Ambitie
 • Slimme carrièrejager
 • 25 mei - 3 juni
 • 22 november - 1 december

Boomteken Es typering eigenschappen: aantrekkelijk, levendig, ambitieus, intelligent, optimistisch, getalenteerd, betrouwbaar, impulsief, veeleisend, houd niet van kritiek, neiging om het lot te tarten, soms te voorzichtig, kan egoïstisch zijn, verstand boven hart, neemt partnerschap en relatie erg serieus.

Keltische Boomteken Es

Essen zijn niet altijd even makkelijk in de omgang. Ze komen vaak over als koppig, berekenend en te ambitieus. Een es is er ook sterk op gericht om vooruit te komen. Essen hebben er geen enkele moeite mee om in de schaduw te blijven in afwachting van hun grote kans of doelstelling. Wanneer een es dan eenmaal de kans krijgt om vooraan te staan, gebeurt dit op geniale wijze. Eenmaal op het punt van hun bereikte doel aanbeland, worden essen ook socialer en hulpvaardiger naar hun medemens toe. Dan zijn ze graag bereid om anderen vooruit te helpen. Een es is een meester in het tackelen en oplossen van problemen. Ze slagen er vaak in om dingen voor elkaar te krijgen die muurvast zaten en die anderen niet voor elkaar krijgen. Een es houdt van fair play en beschikt over een onverwoestbaar optimisme. In wezen wil de es op alle levensgebieden goed voor de dag komen. Ook als ze ergens geen verstand van hebben, houden ze toch de schijn op.

De essen van het voorjaar krijgen vaak te horen dat het hen aan diepgang ontbreekt, hetgeen soms misschien ook zo is. Maar dit beeld ontstaat vooral, omdat het leven van de es meestal redelijk soepeltjes verloopt.
De essen van de herfst zijn serieuzer en ietwat zwaarmoediger, maar hebben ook een harmonische instelling. Ook bij hen verloopt het leven over het algemeen soepel.
Wat de liefde en relaties betreft hebben essen meestal geluk in de liefde. Essen hebben onbewust de neiging om de goede, dat wil zeggen voor hen geschikte, partner te vinden en meestal ook te behouden in een redelijk soepele en voorspoedige 'maatjes' relatie.

Keltische Boomastrologie - Haagbeuk

 • De Goede Smaak
 • Loyale Vredestichter
 • 4 juni - 13 juni
 • 2 december - 11 december

Boomteken Haagbeuk typering eigenschappen: koele schoonheid, let op uiterlijk en conditie, goede smaak, niet egoïstisch, leeft zo comfortabel mogelijk, zeer nauwgezet, redelijk en gedisciplineerd leven, nooit zeker van beslissingen, zoekt vriendelijkheid en erkenning, droomt van ongewone minnaars, zelden gelukkig met gevoelens, wantrouwt de meeste mensen.

Keltische Boomteken Haagbeuk

Haagbeuken hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zijn erg loyaal. Ze voelen zich soms snel verantwoordelijk voor alles. Dit is de reden dat ze nogal eens als zondebok fungeren. Het haagbeuktype wil graag tegenstellingen en kloven overbruggen, vindt dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en is erg vergevingsgezind. Een haagbeuk zal eerder onrechtvaardigheid accepteren, dan een ander aan te vallen of te beschuldigen. Haagbeuken dragen hun lot gelaten als ze het moeilijk hebben.

De haagbeuk van juni is in geestelijk opzicht zeer flexibel, maar ook erg veranderlijk. Dit type kan plannen en meningen van het ene op het andere moment rigoreus veranderen. Haagbeuken kunnen zich heel goed aan de omgeving aanpassen, hoewel dit soms te veel op kameleonachtige wijze is. Ze zijn een graag geziene en welkome gast.
De haagbeuk van december is iets minder licht en luchtig. Dit type trekt duidelijker grenzen, maar is eveneens optimistisch en romantisch van aard.
Wat de liefde en relaties betreft hebben haagbeuken een partner nodig die maatjes met hen is, die zich uiterlijk goed verzorgt en op comfort geteld is. Ook een partner die hen kan helpen om minder wantrouwend te zijn, om vertrouwen te leren hebben. Belangrijk is dat haagbeuken op seksueel gebied leren om hun partner te vertellen wat ze wel of niet fijn vinden en het niet blijven projecteren in dromen van een minnaar.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomBoomhoroscoop - haagbeuk en vijgenboomHet boomtype haagbeuk is een type in de boomastrologie dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 4 en 13 juni of 2…
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie. Vijgenboom en Appelboom. Dit zijn 2 van de 21 verschillende boomtypes in de Keltische astrolo…

Keltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie - 4 unieke TekensKeltische Boom Astrologie. De Keltische boomtekens Eik (Eikenboom), Berk (Berkenboom), Olijf (Olijfboom) en Beuk (Beuken…
Keltische Boom Astrologie 4Keltische Boom Astrologie 4Keltische Boom Astrologie. De Lijsterbes, Esdoorn en Notenboom (of Walnotenboom) zijn 3 van de 21 boomtekens uit de Kelt…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.