Keltische Boom Astrologie 4

Keltische Boom Astrologie 4 Keltische Boom Astrologie. De Lijsterbes, Esdoorn en Notenboom (of Walnotenboom) zijn 3 van de 21 boomtekens uit de Keltische boomastrologie. De Keltische astrologie gaat uit van de maancyclus; een jaar met 13 maanmaanden, waaraan bepaalde boomtypes gelieerd zijn die een specifieke symboliek vertegenwoordigen. De geboortedatum is bepalend voor het boomteken. Ben jij een Lijsterbes, Esdoorn of Notenboom, dan vind je een nadere omschrijving van jouw boomtype in dit artikel. Weet je nog niet wat jouw Keltische boomteken is, dan kun je dit vinden in de Keltische Astrologie Boomteken Tabel

Keltische Boomastrologie - Lijsterbes

 • De Gevoeligheid
 • Geboren Wereldverbeteraar
 • 1 april - 10 april
 • 4 oktober - 13 oktober

Boomteken Lijsterbes typering eigenschappen: goede smaak, artistiek, opgewekt, charme, houdt van het leven, altruïstisch, gepassioneerd, emotioneel, goed gezelschap, zowel onafhankelijk als afhankelijk, houdt van aandacht trekken, rusteloos, complicaties, niet vergevingsgezind.

Keltische Boomteken Lijsterbes

Lijsterbessen zijn geboren wereldverbeteraars. Om hun doel te bereiken geven ze graag zelf het goede voorbeeld. Verbeter de wereld begin bij jezelf is op hun lijf geschreven. De lijsterbes wil altijd aardig gevonden worden, waardoor hij of zij wel eens geneigd is om te snel water bij de wijn te doen. Het zou goed zijn voor een lijsterbes om te leren wat meer eisen te stellen en minder rekening te willen houden met anderen. Dit, daar er anders het risico bestaat dat anderen er misbruik van gaan maken. Een Lijsterbes kan dan leren zich te realiseren dat een conflict of ruzie ook goed en vruchtbaar kan zijn. Dit geldt vooral voor de lijsterbes uit het najaar.

De lijsterbes van april heeft hier minder moeite mee. Deze is van nature wat harder dan de boomtypes van oktober. De lijsterbes uit het voorjaar heeft een sterke behoefte aan onafhankelijkheid. Onder de lijsterbessen zitten dan ook vaak mensen met een zelfstandige functie, zelfstandigen die eigen baas zijn of freelancers.
Op het gebied van liefde en relatie geldt voor de lijsterbessen dat ze een partner nodig hebben die hen laat voor wat ze zijn. Maar anderzijds ook een partner die ze durft te confronteren en een conflict met ze aan durft te gaan om samen verder te komen.

Keltische Boomastrologie - Esdoorn

 • Onafhankelijke Geest
 • Vrije Vogel
 • 11 april - 20 april
 • 14 oktober - 23 oktober

Boomteken Esdoorn typering eigenschappen: niet doorsnee, origineel, authentiekl, hang naar nieuwe ervaringen, gereserveerd, verlegen van aard, ambitieus, trots, zelfverzekerd, leert makkelijk, goed geheugen, last van nervositeit, wil (te) graag indruk maken, is complex, gecompliceerd liefdesleven.

Keltische Boomteken Esdoorn

Esdoorns dromen van volledige onafhankelijkheid en kunnen hierdoor weleens botsen met mensen en de samenleving. Een esdoorn steekt er veel energie in om mensen op zijn hand te krijgen en de omgeving te overtuigen, om conflicten te voorkomen. Comfort en veiligheid wordt door een esdoorn minder belangrijk gevonden. Een esdoorn heeft bewondering voor mensen die zich duidelijk en consequent presenteren. Een esdoorn valt op door een sterke wilskracht, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. De meeste esdoorns hebben een sterke persoonlijkheid.

De esdoorn van oktober heeft vaak een kunstzinnige aanleg. In het algemeen heeft een esdoorn vaak een technische aanleg, maar ook een geschiktheid voor politieke beroepen. Menigmaal voelen vrouwelijke esdoorns zich thuis in de zogenaamde 'mannenberoepen'. De esdoorn heeft het hart op de goede plek zitten, is ook vaak een luisterend oor voor mensen die met problemen zitten. Esdoorns kunnen echter ook wel eens te dominerend zijn.
Op het gebied van liefde en relatie geldt voor de esdoorn dat ze een partner nodig hebben die duidelijk en consequent is en een sterke persoonlijkheid hebben. Dit om de neiging tot dominantie van de esdoorn aan te kunnen, maar ook om een luisterend oor te kunnen bieden aan de esdoorn (die zelf meestal het luisterend oor is in contacten).

Keltische Boomastrologie - Notenboom

 • De Passie
 • Gepassioneerd Zoeker
 • 21 april - 30 april
 • 24 oktober - 11 november
(Notenboom wordt ook wel Walnotenboom genoemd)

Boomteken Notenboom typering eigenschappen: nobel, brede horizon, onverwachte reacties, spontaan, ongebreidelde ambitie, geniale strateeg, vol contrasten, gepassioneerd, niet altijd even flexibel, soms egoïstisch, agressief, meedogenloos, sluit geen compromis, geen doorsnee partner, niet altijd geliefd maar wel vaak bewonderd, erg jaloers.

Keltische Boomteken Notenboom

Notenbomen zijn vol levensvreugde en dragen dit ook uit. Een notenboom is vol passie bezig met wezenlijke levensvragen en voortdurend op zoek naar de diepste zin van zijn bestaan. Een notenboom is bereid om zichzelf veel te ontzeggen indien dit het uiteindelijke doel dichterbij brengt. Wanneer een notenboom echt iets wil of nastreeft zal deze door roeien en ruiten gaan en doorzetten tot het doel bereikt is. Een notenboom is sterk geïnteresseerd in het onbewuste en de kracht die hier van uit gaat.

De notenboom van april is gesteld op geestelijke en materiële bezittingen. Dit type neemt zorgvuldige en wel overwogen beslissingen. Dit type notenboom heeft een zeer sterk lichamelijk gestel, maar vraagt lichamelijk soms te veel van zichzelf en gaat dan grenzen over.
De notenboom uit het najaar kan tot aan de volwassenheid een wat afwezige of dromerige indruk maken. Dit is echter uiterlijke schijn, daar alles wat in de omgeving gebeurt intensief waargenomen en opgeslagen wordt. Dit komt soms pas jaren later naar voren of tot uiting.
Notenbomen zijn in staat om een gigantisch project te realiseren, indien het werk betreft dat hen echt boeit en interesseert.
Op het gebied van liefde en relatie geldt voor de notenbomen dat ze een partner nodig hebben die bestand is tegen de sterke jaloezie en de starheid die de notenboom kan hebben. Belangrijk voor een notenboom is dat hun partner ook affiniteit heeft met de zoektocht naar de zin van het bestaan en gepassioneerd is, maar tegelijkertijd zijn of haar rationaliteit en nuchtere kijk op de dingen kan bewaren.
© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelKeltische astrologie horoscoop - BoomtekentabelDe Keltische boomastrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heers…
Boomkarakters: ieder zijn eigen boomBoomkarakters: ieder zijn eigen boomGenoeg van die eeuwige tekens van de dierenriem en op zoek naar nieuwe wegen om je karakter astrologisch te duiden? Verd…
Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie 6Keltische Boom Astrologie. Vijgenboom en Appelboom. Dit zijn 2 van de 21 verschillende boomtypes in de Keltische astrolo…
Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie 1Keltische Boom Astrologie. Spar, Iep en Cipres. Drie Keltische bomen, boomtekens uit de Keltische astrologie. In de Kelt…

Keltische Boom Astrologie 5Keltische Boom Astrologie 5Keltische Boom Astrologie. De Kastanjeboom (Kastanje), Es en de Haagbeuk. Drie Keltische bomen, boomtypes uit de Keltisc…
Keltische Boom Astrologie 3Keltische Boom Astrologie 3Keltische astrologie. De Keltische boomtypes Wilgenboom (Wilg), Lindeboom (Linde) en de Hazelaar staan in de Keltische b…
Bronnen en referenties
 • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog). Uitgave eigen beheer
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 10-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.