Het jaar van de Kreeft, van juli 2020 tot juli 2021

Het jaar van de Kreeft, van juli 2020 tot juli 2021 Dit overzicht van de Kreeft voor 2020-2021 is gebaseerd op de stand van de Zon in de horoscoop, omdat de Zon de enige planeet is die ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Voor een totaal beeld is natuurlijk altijd een persoonlijke geboortehoroscoop nodig. De Kreeft is van nature een zorgzaam en bemoederend teken, aan de buitenkant zit een hard pantser om zichzelf te beschermen en met haar scharen kan ze alles en/of iedereen goed vast pakken om niet meer los te laten. De maatschappij heeft de Kreeften nodig om zorg te dragen voor iedereen die warmte van buitenaf nodig heeft. De Kreeft blinkt uit in haar betrokkenheid met de familie. Zij voelen zich het prettigst al zij hulp en steun kunnen geven. Je zou van de Kreeft dus kunnen zeggen dat zij gezond blijven in een ongezonde wereld want zolang we hun zorg nodig hebben voelen de Kreeften zich optimaal, ziek worden zij als hun zorg niet meer nodig of niet meer welkom is. De Kreeft ziet toe op eenzaamheid, verdriet en ziekte en daar waar het mogelijk is zal zij haar hulp aanbieden om het leed te verzachten, als haar inmenging niet meer gewenst is blijft de Kreeft met haar gevoelens zitten en voelt zij zich ziek worden. De Kreeft kent twee manieren om te reageren op de omstandigheden de eerste is dat zij zich gaat aanpassen en daarmee ver buiten haar eigen grenzen gaat of de Kreeft verhardt zich en verschuilt zich achter en zeer strak masker. De Maan is de heerser van de Kreeft en staat symbool voor de ziel van de mens en de ziel is dat deel van ons wezen dat behoefte heeft aan contact met de medemens en dat reageert op indrukken van de buitenwereld. Het lichaamsdeel dat bij de Kreeft hoort is de baarmoeder, maag en borsten, het homeopathische middel dat bij de Kreeft hoort is Calcium Fluoratum dit is het middel wat ingezet kan worden als veerkracht en vormvastheid uit balans zijn. Calcium Fluoratum herstelt hier het evenwicht.

Dan de planeten die het komende jaar de Kreeften beïnvloeden.

Pluto:

Alle Kreeften die jarig zijn tussen 12 en 18 juli hebben deze Pluto recht tegenover hun Zon lopen, dit is een krachtig aspect en het geeft kans op moeilijkheden of enige vorm van machtsstrijd binnen relaties of verbintenissen. Probeer ook niet je medemensen te overheersen je loopt grote kans dat men het ervaart als een enorme bemoeizucht. Ook is er kans op conflicten met mensen uit de overheid, je baas of wie dan ook die maar enigszins een gezaghebbende positie bekleed. Meer positief gezien wijst Pluto op veel energie om persoonlijke ambities waar te maken dit jaar, zolang je de omgeving maar niet in het harnas jaagt. Dit zijn de dingen waar Pluto je mee kan confronteren: macht, manipulatie, emotie, crisis, verdringing, therapie en transformatie een diep en intens keerpunt, overlevingskracht.

Neptunus:

Alle Kreeften die jarig zijn tussen 7 en 14 juli krijgen te maken met de energie van Neptunus jullie kunnen mee levender worden en de behoefte voelen om iets voor een ander te doen ook je geestelijk leven kan belangrijker voor je worden. Neptunus kan jullie fantasie en creativiteit brengen maar zeker ook idealistisch maken. Dit zijn de dingen waar Neptunus je mee kan confronteren: grenzeloosheid, chaos, mee stromen en loslaten, dromen, roes, creativiteit zoals muziek en dans, eenheidsbeleving en spiritualiteit. Jullie sensitiviteit wordt verhoogt.

Uranus

Uranus loopt in het teken van de Stier en maakt een mooi aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 25 juni en 3 juli. Zaken waarmee Uranus jullie kan confronteren zijn: doorbreken van bestaande patronen en grenzen, onverwachte, flitsende en ongewone dingen, rusteloosheid en irritatie.

Saturnus

Saturnus loopt in zijn eigen teken de Steenbok en dat is recht tegenover het teken Kreeft en degene die jarig zijn na 16 juli hebben Saturnus dit jaar recht tegenover hun zon. Dat ontmoedigt en beperkt over het algemeen je vitaliteit. Het is de buitenwereld die tegenwerkt of te veel van je vraagt. Ook van je verantwoordelijkheidsgevoel kan veel te veel gevraagd worden. Ben je al wat ouder dan kun je terug kijken in de tijd zo'n 29 jaar geleden zat je waarschijnlijk in een vergelijkbare periode. Het kan ook zijn dat je 14 jaar geleden iets bent gestart, werk, relatie of wat dan ook, dat nu op de proef wordt gesteld. Je krijgt de kans om hier nu verandering aan te brengen. Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en vanaf dat moment maakt hij een lastig aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 21 en 25 juni. Over het algemeen geeft dat jullie weinig vitaliteit en op een wat ongrijpbare manier kan de buitenwereld het jullie behoorlijk lastig maken. Iets of iemand kan je zelfs behoorlijk belemmeren in je vrijheid.

Jupiter

loopt nog tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter en dat brengt wel wat positieve energie. Het soort aspect is echter wat lastig. Je moet vooral moet uitkijken dat je niet gaat overdrijven en niet teveel hooi op je vork neemt. Vanaf december 2019 loopt Jupiter dan in de Steenbok en dat is dan weer recht tegenover de Kreeft. Meestal een positieve stand waarbij je veel kunt bereiken mits je niet grensoverschrijdend te werk gaat.

Deze beschrijving is gebaseerd op de plaatsing van de Zon in de horoscoop. Voor heel specifieke uitwerkingen is de persoonlijke geboortehoroscoop natuurlijk altijd nodig.
© 2007 - 2022 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verplichte vrije dagen 2020 en 2021 en schoolvakantiesVerplichte vrije dagen 2020 en 2021 en schoolvakantiesWat zijn in 2021 en 2022 de verplichte vrije dagen en schoolvakanties, wat zijn de data? Wie werkt heeft bovenop deze ve…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Studiefinanciering 2020-2021: de bedragenStudiefinanciering 2020-2021: de bedragenHoeveel studiefinanciering krijgt u in studiejaar 2020-2021, hoeveel studievoorschot? De studiefinanciering is in het we…
Tesla-taks op elektrische auto's 2020 en 2021: de bijtellingTesla-taks op elektrische auto's 2020 en 2021: de bijtellingWie zakelijk een elektrische auto rijdt, kan in 2020, 2021 en 2022 te maken krijgen met een extra bijtelling door de zog…

De Tweelingen in 2020-2021De Tweelingen in 2020-2021Het jaaroverzicht voor de Tweelingen loopt van juni 2020 tot juni 2021 en is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus z…
De Maan in de horoscoopDe Maan is volgens mij net zo belangrijk, in een horoscoop, als de zon. De zon vertegenwoordigt het mannelijke principe…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 21-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.