De Maan in de horoscoop

De Maan is volgens mij net zo belangrijk, in een horoscoop, als de zon. De zon vertegenwoordigt het mannelijke principe en de maan het vrouwelijke. De zon staat voor het ego en de maan voor je intuïtie.

De Maan in de horoscoop.

De meeste mensen weten wel onder welk dierenriemteken, zij zijn geboren. Dat is het teken waarin de zon stond tijdens de geboorte. Waar de maan zich op dat moment bevond zal echter lang niet iedereen weten. De maan gaat met een flinke vaart door de dierenriem heen en staat gemiddeld slechts 2 ½ dag in 1 dierenriem teken, terwijl de zon 30 dagen in 1 teken staat.

De maan geeft ook geen licht, zij weerspiegelt het zonlicht. Bij volle maan staan zon en maan dan ook recht tegen over elkaar aan de hemel, echter bij nieuwe maan staat de maan voor de zon, vanaf de aarde gezien en kan dan geen zonlicht weerkaatsen naar onze aarde.

De zon vertegenwoordigt in de horoscoop de geest, het Ik, het ego en het hart. Dat wat je in diepste wezen bent. De maan echter staat voor de ziel, het vrouwelijke principe en toont in de horoscoop jouw manier om met gevoelens en emoties om te gaan. Alle automatische en emotionele reacties komen vanuit je maanteken maar ook je intuïtie, je geheugen, je stemmingswisseling en je aanhankelijkheid kun je allemaal terug vinden in de plaatsing van de maan in je horoscoop.

Baby´s leven helemaal vanuit hun maanteken en ook veel vrouwen kunnen grote tijden van hun leven meer vanuit hun maan dan vanuit hun zonneteken leven.

De maan heeft alles te maken met de verzorgende kant, de maan is ook de moeder in de horoscoop. In de plaatsing van de zon en de maan kunnen heel grote verschillen zitten, wat zich meestal uit in een sterke innerlijke onrust en het gevoel dat men uit 2 wel zeer verschillende stukken bestaat, beide horen echter bij je persoonlijkheid en zowel de energie van de zon als van de maan moet gevoed en geuit kunnen worden. Je kunt dus heel goed een zeer emotioneel gedrag vertonen en aan de andere kant een uitermate nuchter mens zijn om maar een klein voorbeeld te geven. Andersom kan ook een hele snelle en enthousiaste manier van reageren en heel spontaan van start gaan en dan wat later je zelf afvragen waar je nu toch aan begonnen bent.

Je eerste manier van reageren is je maan gedrag, als de maan zich bevindt in een vuurteken ( ram, leeuw, boogschutter) dan zal de reactie over het algemeen snel zijn. Zowel snel enthousiast als snel boos worden of snel beledigt zijn het hoort allemaal bij de maan in een vuurteken. Deze maan voelt zich op zijn best als hij iets mag ondernemen, als hij actief mag zijn dus.

Staat de maan in een aardeteken ( stier, maagd, steenbok) dan zal de reactie over het algemeen veel trager en behoudender zijn, eerst denken en dan pas doen. Deze maan voelt zich op zijn best als hij met iets tastbaars bezig mag zijn, met de materie creatief zijn dus zoals in de tuin werken, maar ook kleien, beeldhouwen enz.

Als de maan zich bevindt in een luchtteken (tweelingen, weegschaal, waterman) dan zal je over het algemeen mentaal reageren, de gesprekspartner dus bij uitstek. Mensen met hun maan in een luchtteken willen alles verwoorden, moeten over alles kunnen en mogen praten, zij voelen zich in hun element bij een goede discussie of wat ingetogener bij een goed boek.

Tot slot kan de maan zich nog bevinden in een waterteken (kreeft, schorpioen, vissen) en hier voelt de maan zich het meest op zijn plaats. Maan en de watertekens horen bij het gevoelselement, de reactie van een maan in een waterteken zal dus sterk emotioneel zijn, meeleven, meevoelen en mee huilen.
© 2007 - 2020 Elisabeth2, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
Horoscoop: de MaanHoroscoop: de MaanSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Wat is het verschil tussen een ster en een planeet?Wat is het verschil tussen een ster en een planeet?De zon, sterren en planeten zorgen soms voor verwarring. Is de zon een ster of een planeet? Wat is het verschil tussen e…

Het jaar van de Kreeft, van juli 2020 tot juli 2021Het jaar van de Kreeft, van juli 2020 tot juli 2021Dit overzicht van de Kreeft voor 2020-2021 is gebaseerd op de stand van de Zon in de horoscoop, omdat de Zon de enige pl…
De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de pe…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl

Reageer op het artikel "De Maan in de horoscoop"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Elisabeth2
Gepubliceerd: 12-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!