De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021

De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021 Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Voor alle andere planeten heb je altijd de geboortehoroscoop nodig. De Leeuw, de koning van het dierenrijk, zelfbewust, wilskrachtig en met een groot charisma. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling, aandacht en bewondering zijn noodzakelijk voor de Leeuw mens, hij gaat er van stralen hij heeft de complimentjes en de schouderklopjes echt heel hard nodig om te komen tot een goed gevoel van eigenwaarde. Als de Leeuw genegeerd wordt gaat hij brullen om aandacht zit hij echter goed in zijn vel dan is het een creatief en warm mens met een groot en gul hart. Dan zien we ook de geboren leider die een heleboel positieve kracht uitstraalt. Hij is trots op zijn prestaties en mag ook graag pronken met het resultaat. Waar de Leeuw beslist niet tegen kan is uit gelachen worden of en public op het matje worden geroepen. Maar een complimentje doet altijd wonderen bij de Leeuw mens. Het lichaamsdeel dat bij de Leeuw hoort is het hart en de boven rug. Het homeopathische middel is Magnesium Phosphoricum dat past bij veel klachten die en uiting zijn van verkramping op fysiek of emotioneel niveau.

De planeten die dit jaar de Leeuwen Zon beïnvloeden.

Pluto

Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 14 en 20 augustus staan het komende jaar onder invloed van deze Pluto. Jullie kunnen geplaagd worden door intense gespannenheid en onrust die je misschien niet zo snel kan plaatsen. Onzekerheid kan hier ook een grote rol bij spelen en er is een kans op enige vorm van manipulatie in jullie omgeving door macht en/of onmacht spelletjes of het gevoel dat je met de rug tegen de muur staat en niet weet welke kant je nu toch op zou moeten.
Daarnaast kan dit aspect een enorme ambitie geven waardoor je soms teveel van jouw energie geeft.

Neptunus

Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 10 en 15 augustus krijgen ook dit jaar een lastig aspect van deze Neptunus naar hun Zon dit kan zich uiten in een gevoel van onzekerheid een niet meer zo goed weten waarmee je bezig bent en wat je nu toch zou willen. Neptunus kan je behoorlijk onzeker en/of futloos maken in deze periode. Je kunt je teleurgesteld of verslagen voelen in deze tijd, ga niet vechten drijf met de stroom mee en blijf trouw aan jezelf en tot slot ga niet speculeren in deze tijd. Ben je rond 14 augustus jarig dan kan het zomaar zijn dat jouw ego, je gevoel voor eigenwaarde dit jaar bij vlagen behoorlijk op de proef word gesteld.

Uranus

Sinds maart 2019 loopt Uranus definitief in het teken van de Stier en dit jaar maakt hij een strijdbaar aspect naar de leeuwen die jarig zijn tussen 28 juli en 8 augustus. Jullie worden een beetje op de proef gesteld, het gaat erom of je weet waarmee je bezig bent, geloof je nog in wat je doet? De buitenwereld werkt niet echt mee nu. Probeer niet de energie van Uranus te onderdrukken, dat is niet goed voor de gezondheid, doe er iets mee. Kijk naar vernieuwing, verandering en vrijheid. Dat zijn thema’s die met Uranus energie te maken hebben. Tijd om het roer om te gooien volgens Uranus, maar doe het wel doordacht, ga niet over 1 nacht ijs. Dat voorkomt spijt. Onder druk van Uranus neig je er naar om te snel en te impulsief te handelen.

Saturnus

Nog tot half december 2020 loopt Saturnus in zijn eigen teken de Steenbok tot die tijd maakt Saturnus een lastig aspect naar de zon van alle leeuwen die jarig zijn na 17 augustus.
Dit kan jullie het gevoel geven dat je tegengewerkt word door de omgeving. Een gevoel of niets wil lukken, geef het een beetje tijd en forceer nu even niets. Vanaf half december 2020 loopt Saturnus dan in het teken van de Waterman en dat is recht tegenover de Zon van alle Leeuwen die jarig zijn tussen 22 juli en 7 augustus. Saturnus recht tegenover de Zon duidt vaak op weinig energie en geeft het gevoel of alles en iedereen je tegenwerkt. Waarschijnlijk voel je je te moe om je dromen na te jagen laat staan om nu je doel te bereiken. Spaar je energie maar even tot dit aspect wat voorbij is, wees even geduldig, straks komen die nieuwe kansen echt wel.

Jupiter

Jupiter loopt nog tot half december in het teken van de Steenbok en maakt daarmee een lastig aspect naar de Leeuwen. De boel kan een beetje uit balans zijn, Jupiter jut te veel op en laat je risico’s nemen als je niet alert bent. Doe niets overhaast, probeer wat langer na te denken over de stappen die je wel of niet wilt nemen. Vanaf half december loopt Jupiter dan in het teken van de Waterman dat is dan recht tegenover de Leeuwen Zon. Nu loop je de kans dat je iets te enthousiast van stapel loopt. Je mening kun je nu iets te enthousiast naar buiten brengen. Een tikje te eigenwijs en te onvoorzichtig. Blaas het ego niet te veel op in deze tijd.
Vanaf half mei 2021 loopt Jupiter dan even in het teken van de Vissen en maakt dan automatisch weer een lastiger aspect naar de Leeuwen. Dit geeft vaak wat onzekerheid waardoor je wel het gevaar loopt ter overcompensatie jezelf wat te benadrukken. Ga niet overdrijven, doe wat extra voorzichtig en stel je zeker niet te arrogant op.

Tot zover dan het overzicht van de Leeuwen voor het komende jaar dat gericht is op de plaatsing van de Zon. Voor een totaal overzicht is altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De elementen in de Astrologie: Het vuurelementDe elementen in de Astrologie: Het vuurelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Horoscoop: planeet ZonHoroscoop: planeet ZonSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…
Horoscoop: planeet MercuriusHoroscoop: planeet MercuriusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

De Maan in de horoscoopDe Maan is volgens mij net zo belangrijk, in een horoscoop, als de zon. De zon vertegenwoordigt het mannelijke principe…
De kinderen van de dierenriemHieronder volgt de beschrijving van de 12 dierenriemtekens speciaal geschreven voor de kinderen. Een soort gebruiksaanwi…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker, www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 09-08-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.