Sterrenbeeld Leeuw (Leo)

De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in het Latijn Leo genoemd en is voor mensen die geboren zijn van 23 juli tot en met 22 augustus. Dit teken in de astrologie is een zeer bazig teken, maar niet per se op een negatieve manier. De Leeuw bevat ook een hele berg charme. De horoscoop van de Leeuw vind je in dit artikel.

Sterrenbeelden


Symbool van de LeeuwSymbool van de Leeuw

De Leeuw

 • Symbool van de Leeuw: Dit symbool representeert de vorstelijke aard van deze Koning der Dieren met de manentooi van de leeuw.
 • Data: 23 juli tot en met 22 augustus
 • Heerser: Zon
 • Natuurlijk huis: Vijfde huis
 • Element: Vuur
 • Polariteit: Positief

Persoonlijkheid van de Leeuw

De Leeuw is een persoonlijkheid die het geen probleem vindt om in de schijnwerpers te staan. Sterker nog, de Leeuw geniet met volle teugen van de aandacht en waardering. De Leeuw is van nature een heerser, of mensen dat nu willen of niet. De Leeuw heeft echter een zeer charmant karakter waardoor anderen zijn bemoeizucht met hun leven snel weer vergeten. De Leeuw heeft een ontzettende trots. Wanneer hij boos of geïrriteerd is, zal hij zich wegkeren en als het te lang doorgaat zelfs wegkwijnen.

Emoties

Trots is de meest typerende en krachtigste emotie van de Leeuw. De Leeuw lijkt op het oog altijd vol leefdesvreugde en zelfvertrouwen. Dit kan echter slechts een masker zijn. Wanneer de Leeuw vertrouwen in zichzelf heeft, kan hij geweldige dingen tot stand brengen. Wanneer het zelfvertrouwen echter lager is, kan de Leeuw zich maar lastig herpakken.

Geest

De Leeuw is een teken in de astrologie dat rechtlijnig denkt en moeilijk van gedachten te doen veranderen is. De Leeuw denkt traag en voorzichtig, soms wat hooghartig. De Leeuw kan het idee hebben iets helemaal uitgedacht te hebben, terwijl er belangrijke details over het hoofd gezien zijn.

De sterke kanten van de Leeuw

De Leeuw is een zeer creatieve persoonlijkheid die de zon in anderen kan laten schijnen. Daarnaast heeft de Leeuw een hartverwarmende welwillendheid en goed karakter.

De zwakke kanten van de Leeuw

De Leeuw wil graag de baas spelen over anderen. Snobisme, trots en arrogantie zijn de valkuilen van de Leeuw.

De carrière van de Leeuw

De Leeuw lijkt een van nature aangeboren acteur, danser, mannequin, popster, sporter of mode-ontwerper. De Leeuw is ook goed op zijn plek in beroepen waarbij hij gezag uit kan oefenen, zoals politicus, leraar, directeur of advocaat.

Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Andere kenmerken en eigenschappen
 • Seizoen: Late zomer
 • Dag: Zondag
 • Getal: 1
 • Fysiologie: Hart, ruggengraat, lage rug
 • Kristallen: Tijgeroog, amber, carneool, citrien, granaat, toermalijn, onyx, kwarts
 • Metaal: Goud
 • Kleuren: Oranje, goudgeel, rood, groen
 • Dieren: Leeuwen, huiskatten, lynxen
 • Voedsel: Vetrijk voedsel

De Leeuw en de liefde

De Leeuw is te veroveren in de liefde wanneer je hem bewondert, vereert en vleierij. Seks én romantiek zijn essentiële ingrediënten voor een gelukkig liefdesleven voor de Leeuw. De Leeuw heeft een sterke behoefte aan regelmatige bevrediging. Diep van binnen is de Leeuw heel onzeker, achter zijn trotse en zelfverzekerde overkomen. De erogene zone van de Leeuw bevindt zich op de onderrug.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Leeuw ben je als je geboren bent tussen 23 juli en 22 augustus. De Leeuw is het meest dominante teken v…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Leeuw?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Leeuw?Leeuw-huisdieren zijn fysiek hele mooie dieren en op karakterieel vlak zijn ze lief en vriendelijk, maar omdat ze heel v…

Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…
Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De…
Bronnen en referenties
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.