Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)

De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De Latijnse benaming van de horoscoop Kreeft is Cancer. De Kreeft is een zeer gevoelig type met veel zorgzaamheid in zich. De Kreeft is een persoonlijkheid die zeer zachtaardig is, onder de harde schild die hij aan de buitenwereld toont. Dit teken in de dierenriem is sterk gericht op zekerheid.

Sterrenbeelden


Symbool van de Kreeft
Het aanhankelijke karakter van de Kreeft wordt gesymboliseerd door de scharen van het symbool.

Data 21 juni tot en met 22 juli
Heerser Maan
Natuurlijk huis Vierde huis
Element Water
Polariteit NegatiefPersoonlijkheid van de Kreeft

De Kreeft is een teken in de dierenriem dat gemakkelijk over het hoofd gezien wordt omdat hij niet opdringerig is of erg direct. De Kreeft heeft een sterk pantser welke lastig te doorgronden is. De Kreeft heeft een wisselvallig karakter, doordat het sterk verbonden is met de stand van de maan. De Kreeft hecht veel waarde aan een thuis en kan slecht tegen verhuizingen.

Emoties

De Kreeft zet alle zeilen bij om te kunnen voeden en beschermen. De Kreeft is sterk afgesteld op de behoeftes van andere mensen en kan zich soms lastig los maken van anderen, waardoor hij zijn eigen identiteit soms dreigt te verliezen. Wanneer de Kreeft zich bedreigd voelt trekt hij zich terug in zijn schild.

Geest

De Kreeft heeft soms moeite met het hier en nu en is niet altijd even duidelijk in het verwoorden van gedachten en emoties. Gebeurtenissen uit het verleden spelen vaak een grote rol bij beslissingen in het heden.

De sterke kanten van de Kreeft

De Kreeft is een zeer zorgzaam en beschermend persoon. De Kreeft is een buitengewoon intelligent teken in de astrologie met een scherpzinnige intuïtie.

De zwakke kanten van de Kreeft

De Kreeft kan een slachtoffer van zijn eigen zorgzaamheid en bescherming worden. Wanneer de Kreeft kwetsbaar is, kunnen emoties als jaloezie en bezitterigheid de kop opsteken.

De Kreeft en financiën

De Kreeft is een sterrenbeeld dat sterk gericht is op zekerheid, zo ook op het financiele vlak. De Kreeft kan gierig lijken, maar is ontzettend gul tegenover geliefden. De Kreeft gaat zeer zorgvuldig met zijn centen om.

De carrière van de Kreeft

De zorgzame aard van de Kreeft kan uitstekend van pas komen in banen als maatschappelijk werker, verpleegkundige, verloskundige, huismeester of docent. Daar de Kreeft een sterke verbintenis heeft met voedsel zijn ook beroepen als kok, hotelier of cateraar zeer geschikt.Bron: Alessio Govi, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Alessio Govi, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Seizoen Midzomer
Dag Maandag
Getal 2
Fysiologie Borsten, tepels, (vrouwelijke) geslachtsorganen, spijsverteringskanaal
Kristallen Amber, beryl, chalcedoon, smaragd, opaal, robijn
Metaal Zilver, koper
Kleuren Wit, donkergrijs, groen
Dieren Krabben, kikkers
Voedsel Schaaldieren, sla, komkommer, meloen, melk


De Kreeft en de liefde

De Kreeft is een partner die niets liever doet dan bemoederen. Dit kan heel prettig zijn, maar ook verstikkend werken. Wanneer de Kreeft eenmaal een relatie aangegaan is, zal hij deze trouw blijven en met heel zijn hart onderhouden. De Kreeft is een complex en kwetsbaar teken, verborgen onder een harde buitenkant. Om de Kreeft voor je te winnen doe je er verstandig aan je gevoelens te delen, veel knuffels te geven en attent te zijn (zoals verjaardagen onthouden).
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Kreeft of CancerDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Kreeft, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in he…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidSterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidPersonen met het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren tussen 22 juni en 22 juli. De Kreeft is een echt gevoelsmens. Deze gev…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Kreeft?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Kreeft?Kreeft-huisdieren zijn makkelijk om te verzorgen. Het zijn heel trouwe en aanhankelijke dieren die niet liever als in jo…

Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…
Sterrenbeeld Tweelingen (Gemini)De Tweelingen is een sterrenbeeld in de astrologie dat een echte kletskous is. Dit teken in de dierenriem heeft de neigi…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Alessio Govi, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.