Sterrenbeeld Tweelingen (Gemini)

De Tweelingen is een sterrenbeeld in de astrologie dat een echte kletskous is. Dit teken in de dierenriem heeft de neiging om de emoties te verbergen achter sterke woorden. De Latijnse benaming van de horoscoop Tweelingen is Gemini. De Tweelingen is het sterrenbeeld voor mensen geboren van 22 mei tot en met 20 juni.

Sterrenbeelden


Symbool van de Tweelingen
Het Romeinse cijfer twee (II) is het symbool van het sterrenbeeld Tweelingen en symboliseert daarmee de duale aard van de Tweelingen.

Data 22 mei tot en met 20 juni
Heerser Mercurius
Natuurlijk huis Derde huis
Element Lucht
Polariteit PositiefPersoonlijkheid van de Tweelingen

Tweelingen zijn de sterrenbeelden die van nature het meeste praten van alle sterrenbeelden, ze zijn echte gangmakers op een feest. De Tweelingen verandert regelmatig van mening en geeft een eventueel ongelijk niet toe. Tweelingen hebben iets kinderlijks in hun karakter en willen niet oud worden. De Tweeling komt regelmatig met goede ideeën maar heeft ze niet altijd even goed overdacht.

Emoties

Tweelingen weten vaak niet goed om te gaan met emoties en hebben een gebrek aan emotionele veerkracht. De Tweelingen analyseert de gevoelens van anderen graag, maar heeft niet veel inlevingsvermogen. Tweelingen hebben de neiging de eigen emoties weg te rationaliseren en verbergen hun emoties achter een scherpe tong.

Geest

De Tweelingen heeft sterk ontwikkelde verbale vaardigheden waarmee hij graag commentaar op de wereld om hem heen geeft. Tweelingen weten van alles een beetje maar hebben moeite hun aandacht lang op één onderwerp te richten. De Tweelingen wil een discussie koste wat het kost winnen en kan gemakkelijk sarcastisch worden in de strijd en de humor.

De sterke kanten van de Tweelingen

De Tweelingen heeft een enorm dynamische geest en kan zich met meerdere taken tegelijkertijd bezig houden. Daarnaast zit de Tweelingen boordevol ideeën.

De zwakke kanten van de Tweelingen

Tweelingen kunnen de waarheid soms verdraaien omdat zij niet meer weten wat de waarheid eigenlijk is. Tweelingen zijn dol op roddelen.

De Tweelingen en financiën

De Tweelingen is een sterrenbeeld dat niet persé geld op de bank nodig heeft. Wanneer de Tweeling geld nodig heeft, komt het er toch wel, soms via duistere wegen. De Tweelingen moet zich er voor behoeden niet te snel te veel geld uit te geven door te lenen van anderen.

De carrière van de Tweelingen

Tweelingen zijn bij uitstek geschikt voor banen waarin veel communicatieve vaardigheden vereist zijn. Denk hierbij aan beroepen als journalist, verslaggever, presentator of docent. Daarnaast voelt de Tweelingen zich ook op zijn gemak in een baan als demonstrateur, boekverkoper of medewerker op een reclamebureau.Seizoen Vroege zomer
Dag Woensdag
Getal 5
Fysiologie Zenuwstelsel en ademhalingsysteem, handen en armen
Kristallen Aquamarijn, citrien, saffier, kwarts, tijgeroog, topaas
Metaal Mercurius
Kleuren Geel, zwart
Dieren Ekster
Voedsel Noten, zaden, bladgroenten (met uitzondering van de kool)De Tweelingen en de liefde

Tweelingen kunnen geliefden met hun welbespraaktheid imponeren. Het draait hierbij niet zozeer om korte seksuele veroveringen, al is een hevige affaire de Tweelingen niet vreemd. De Tweelingen heeft moeite met trouw, maar verwacht dit dan ook niet van de ander. Tweelingen genieten enorm van discussies. De gebieden tussen de oren, vingers en tenen zijn de erogene zones van de Tweelingen.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenSterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenOrion is zonder twijfel een van de meest mooie en opvallende sterrenbeelden aan de hemel. Het sterrenbeeld, dat omgeven…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Tweelingen-huisdieren zijn makkelijk opvoedbaar en intelligent, maar ze zijn niet altijd trouw en laat je hen maar een k…
Overeenkomsten tussen Stier en TweelingenOvereenkomsten tussen Stier en TweelingenStier en Tweelingen zijn tegenpolen en verschillen vooral in de manier waarop ze willen leven. Er zijn mogelijkheden voo…

Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De…
Sterrenbeeld Vissen (Pisces)De Vissen is een sterrenbeeld dat van toepassing is op mensen die geborten zijn van 19 februari tot en met 20 maart. De…
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.