De Kreeft of Cancer

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Kreeft, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Kreeft. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Kreeft

van 21 juni tot 22 juli

De sleutelzin voor de Kreeft is 'ik voel', de Kreeft is van alle tekens het sterkst verbonden met huiselijkheid en gezelligheid. Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan, Kreeften worden daardoor constant beïnvloed door grilligheid. Het ene moment lijken ze zo sterk als een reus, het andere moment zijn zij zo zwak als een kind. Het ene moment ook vriendelijk en openhartig en het volgende moment melancholiek en afstandelijk. Soms zijn zij zwijgzaam en soms kletsen ze je de oren van het hoofd. De Kreeft moet bij alles wat zij doet gevoelsmatig betrokken zijn, zij is van nature warm, hartelijk, liefdevol en zorgzaam.

Gevoelig

Kreeften zijn heel gevoelig en zeer meelevend. Bij pijn, verdriet of bij een belediging kruipen de Kreeften weg of gaan zij zitten mokken. Ook is de Kreeft een meester in de kunst van de passieve weerstand, dit is een machtig wapen dat haar bij tijden onbereikbaar kan maken voor de medemensen. Wanneer iemand een kreeft probeert te dwingen dan wordt zij meestal onbeweeglijk. Een kreeft houdt er niet van als haar verteld wordt wat zij moet doen. De kreeft kan nog al de indruk wekken dat zij iets te verbergen heeft. Maar het enige dat de Kreeft probeert te verbergen is de angst dat de anderen zullen ontdekken hoe kwetsbaar zij is.

Kwetsbaar

En hoe kwetsbaarder een Kreeft zich voelt, hoe harder haar buitenkant wordt, een compleet schild zet zij dan om zich heen.
Hoewel de Kreeft het teken is van mededogen en van het moeder instinkt, worden de emoties vaak achter een masker verborgen. Dat masker van zelfvertrouwen moet hun kwetsbaarheid beschermen, maar daardoor ontstaat er een misverstand in de buitenwereld die dan denkt dat de Kreeft ongevoelig is.

Emotioneel

Kreeften zijn emotioneel gezien dus heel erg kwetsbaar, maar ze zijn vasthoudend en zelfs meedogenloos als het gaat om het verdedigen van hun gezin en vrienden. Door die grote overgevoeligheid zijn Kreeften al snel beledigt en erg prikkelbaar, dat komt omdat hoe bescheiden een Kreeft ook lijkt innerlijk is zij heel erg trots. In hun overgevoeligheid dreigt ook het gevaar dat zij zichzelf pijn gaan doen door hun leed stilzwijgend te aanvaarden, door onrecht te slikken en te wachten op betere tijden. In positieve zin kan die overgevoeligheid hun grote creatieve kracht worden door een heel goed instinkt te ontwikkelen. Dan zijn de Kreeften de redders in nood die al gauw voor anderen klaar staan en die er niet voor terug schrikken om offers te brengen.

Het teken Kreeft staat voor de turbulente, emotionele activiteit te vergelijken met de rusteloze zee met haar altijd wisselende getijden. Veel Kreeften blijven sentimenteel aan het verleden vasthouden. Zij verzamelen en koesteren allerlei herinneringen en dingen uit het verleden die hun lief zijn, maar het huis en hart van de ware Kreeft is een veilige plaats voor vrienden en familie.

De borsten en de vrouwelijke organen horen astrologisch gezien bij de Kreeft.

Calcium fluoratum

is het homeophatische middel dat bij de Kreeft hoort, voor iedereen die de balans is kwijt geraakt, soms te veel toegeven en even later weer stug vasthouden aan je principes. Calcium fluoratum herstelt het evenwicht, brengt warmte en liefde terug en herstelt de elasticiteit.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De…
De elementen in de Astrologie: Het waterelementDe elementen in de Astrologie: Het waterelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…

De Tweelingen of GeminiDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Tweelingen, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon i…
De Leeuw of LeoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Leeuw, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Reactie

Marina Lobelle, 02-03-2008
Ik zelf ben geen kreeft maar een steenbok, en net zoe goed gevoelig en kwetsbaar kan zijn als een kreeft. Ik heb wel ascendant kreeft en kan stemmingen aan voelen. Ik heb ook borderline wat me kwetsbaar maakt Reactie infoteur, 03-03-2008
Ja Marina dat klopt met een kreeftascendant ben je heel goed in staat om een stemming of sfeer aan te voelen. overal waar je binnenkomt voel je met een kreeftascendant hoe het daar is, veilig, fijn, akelig, of wat dan ook, met een kreeftascendant kom je dus altijd voelend of aanvoelend ergens binnen.
wame groet Bep

Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.