De elementen in de Astrologie: Het waterelement

De elementen in de Astrologie: Het waterelement Een horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemteken behoort tot 1 van die 4 elementen. Watertekens zijn: Kreeft, Schorpioen, Vissen. Watertekens waarderen van het leven de gevoelens en stemmingen het meest.

Watertekens

Watertekens zijn emotionele tekens die op hun gevoel leven. Gaat het bij de luchttekens om het denken en feiten verbinden bij de watermens gaat het om wat voor gevoelens iemand of iets bij hen oproept. Vanuit het gevoel wordt alles en iedereen beoordeeld. De watertekens temperen met hun gevoeligheid de ideeën van de luchttekens, de fantasieloze realiteitszin van de aarde tekens en de argeloze energie van de vuurtekens.

Mystiek

Met hun dromen en fantasie schenken zij de mens het mystieke leven. De watermens verwacht dat zijn gevoel steeds wordt gespaard en hij kan zeer haatdragend en wraakzuchtig zijn tegen over die mensen die hem of haar ooit hebben gekwetst.
Maar de mooiste kant van de watermens is zijn vermogen tot een alles omvattende liefde en als de watermens zijn dwangmatige bezig zijn met zijn eigen gevoelsleven en eigen angsten overwonnen heeft, is hij in staat een rijk innerlijk leven te bereiken, met een diepe verbeeldingskracht.

Nadruk op water

Valt in een horoscoop de nadruk op het waterelement dan komt dat tot uiting als een grote gevoeligheid, terughoudendheid en meelevendheid. Voor de water tekens speelt de logische samenhang, die voor lucht zo belangrijk is, geen directe rol, water mensen kunnen dingen heel goed aanvoelen, hier gaat het om gevoelswaarden, waaruit alles wordt beoordeeld.
Dit gevoelstype is heel goed instaat tot denken,( een lucht kwaliteit ) alleen geeft men daar niet zoveel om, men hecht er gewoon niet zoveel waarde aan. Omgekeerd is de lucht mens wel instaat tot emoties, alleen beheerst men het voelen niet maar emoties overvallen hen vanuit hun onderbewustzijn. Water heeft geen vaste of eigen vorm en voelt zich daarom vaak tot de aarde tekens aangetrokken, aarde immers geeft vorm. Aarde en water kunnen samen dus heel vruchtbaar zijn.

Weinig water

Ontbreekt er in de horoscoop het waterelement dan ontstaat er moeite met de emotionele, de gevoelskant in het leven.

Water is net als aarde een passieve en introverte energie, vuur en lucht zijn de actieve en extroverte elementen. De natuur zoekt altijd naar evenwicht zo ook in de astrologie, ontbreekt er een bepaald element in jouw horoscoop dan trek je automatisch altijd mensen aan die een sterke bezetting hebben van juist dat ontbrekende element.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden element water (waterteken)Sterrenbeelden element water (waterteken)In de astrologie, je horoscoop, worden de vier elementen geduid, omdat deze bij je sterrenbeeld een belangrijke rol spel…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeelden elementen overzichtSterrenbeelden elementen overzichtIn de astrologie je horoscoop worden de vier elementen geduid, daar deze bij je sterrenbeeld een belangrijke rol spe…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…

Het jaar van de Boogschutter 2020Het jaar van de Boogschutter 2020Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Boogschutters loopt van november 2020 tot november 2021 en is uitsluitend gebaseerd…
De elementen in de Astrologie: Het luchtelementDe elementen in de Astrologie: Het luchtelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Bronnen en referenties
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.