Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)

Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot en met 21 november. De Schorpioen heeft een horoscoop waar de intensiteit en seksualiteit van af straalt. De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Schorpioen is Scorpio.

Sterrenbeelden


Symbool van de Schorpioen
De pijl aan het einde van het symbool voor de Schorpioen symboliseert de veranderlijke aard van dit teken in de dierenriem.

Data 23 oktober tot en met 21 november
Heerser Mars en Pluto
Natuurlijk huis Achtste huis
Element Water
Polariteit NegatiefPersoonlijkheid van de Schorpioen

De Schorpioen is een sterrenbeeld dat straalt van charisma en erg lastig te doorgronden is. De Schorpioen hult zich in een nevel van geheimzinnigheid wat de gevaarlijke charme van dit sterrenbeeld versterkt. De Schorpioen is een zeer intuïtieve persoonlijkheid die een goed inzicht heeft in andere mensen. De Schorpioen heeft een sterk verlangen naar macht, maar houdt absoluut niet van verandering.

Emoties

De Schorpioen heeft heftige emoties, welke echter zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen gehouden worden. Veel van de emoties van de Schorpioen draaien om jaloezie en liefde. Wanneer de Schorpioen door een van deze emoties geleid wordt is hij niet meer voor rede vatbaar. De Schorpioen kan op de buitenwereld een onverschillige en arrogante indruk maken.

Geest

De Schorpioen is van een kaliber dat tot de kern van een probleem weet door te dringen met zijn scherpzinnige geest. Hij combineert logica en intuïtie tot een killer combinatie. Het is een heel lastig iets om de Schorpioen van mening te doen veranderen. De Schorpioen is geen teken van vergeven en vergeten, eenmaal aangedaan leed wordt voorgoed herinnerd.

De sterke kanten van de Schorpioen

De Schorpioen weet met zijn scherpzinnigheid door te dringen tot andere mensen. Daarnaast heeft de Schorpioen een enorme veerkracht en doorzettingsvermogen.

De zwakke kanten van de Schorpioen

De Schorpioen kan dwangmatig en bezeten handelen en is snel geprikkeld. Dit teken kan zeer masochistisch zijn.

De Schorpioen en financiën

De Schorpioen is zeer nauwkeurig met zijn centjes en kan gierig overkomen. Dit komt voort uit de instinctieve zelfbehoudsdrang van dit sterrenbeeld. De Schorpioen geniet tegelijkertijd van het uitgeven van geld en neemt intuïtief vaak de juiste financiele gokken.

De carrière van de Schorpioen

De Schorpioen heeft een sterke belangstelling voor alles wat verborgen is. Beroepen waar veel onderzoeksaspecten inzitten zijn dan ook uitermate geschikt voor dit teken in de horoscoop. Denk hierbij aan beroepen als wetenschapper, dokter, rechercheur, detective, patholoog, psychiater, psycholoog en hypnotiseur.Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Seizoen Midherfst
Dag Dinsdag
Getal 9
Fysiologie Geslachstdelen, blaas, urinebuis, anus
Kristallen Aquamarijn, smaragd, granaat, maansteen, obsidiaan, robijn
Metaal Ijzer, plutonium
Kleuren Donkerrood, kastanjebruin, zwart
Dieren Schorpioenen, egels, slangen, hagedissen
Voedsel Bonen, uien, prei, kruidige, pittige en sterk smakende gerechtenDe Schorpioen en de liefde

De Schorpioen is een seksueel ontzettend intens teken. De Schorpioen is erg voorzichtig in de liefde, door deze terughoudendheid in intimiteit is het lastig te Schorpioen te leren kennen. De Schorpioen wil het liefst emotioneel onafhankelijk zijn maar heeft toch een uitlaatklep voor zijn libido nodig. De Schorpioen is een teken dat graag domineert en heerst.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Personen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben op relatievlak behoefte aan een partner die loyaal is en zijn liefde uit…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Huisdieren geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn geen gemakkelijke dieren. Ze zijn bezitterig, eisen alle aanda…
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Bronnen en referenties
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.