Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)

Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot en met 21 november. De Schorpioen heeft een horoscoop waar de intensiteit en seksualiteit van af straalt. De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Schorpioen is Scorpio.

Sterrenbeelden


Symbool van de Schorpioen
De pijl aan het einde van het symbool voor de Schorpioen symboliseert de veranderlijke aard van dit teken in de dierenriem.

Data 23 oktober tot en met 21 november
Heerser Mars en Pluto
Natuurlijk huis Achtste huis
Element Water
Polariteit NegatiefPersoonlijkheid van de Schorpioen

De Schorpioen is een sterrenbeeld dat straalt van charisma en erg lastig te doorgronden is. De Schorpioen hult zich in een nevel van geheimzinnigheid wat de gevaarlijke charme van dit sterrenbeeld versterkt. De Schorpioen is een zeer intuïtieve persoonlijkheid die een goed inzicht heeft in andere mensen. De Schorpioen heeft een sterk verlangen naar macht, maar houdt absoluut niet van verandering.

Emoties

De Schorpioen heeft heftige emoties, welke echter zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen gehouden worden. Veel van de emoties van de Schorpioen draaien om jaloezie en liefde. Wanneer de Schorpioen door een van deze emoties geleid wordt is hij niet meer voor rede vatbaar. De Schorpioen kan op de buitenwereld een onverschillige en arrogante indruk maken.

Geest

De Schorpioen is van een kaliber dat tot de kern van een probleem weet door te dringen met zijn scherpzinnige geest. Hij combineert logica en intuïtie tot een killer combinatie. Het is een heel lastig iets om de Schorpioen van mening te doen veranderen. De Schorpioen is geen teken van vergeven en vergeten, eenmaal aangedaan leed wordt voorgoed herinnerd.

De sterke kanten van de Schorpioen

De Schorpioen weet met zijn scherpzinnigheid door te dringen tot andere mensen. Daarnaast heeft de Schorpioen een enorme veerkracht en doorzettingsvermogen.

De zwakke kanten van de Schorpioen

De Schorpioen kan dwangmatig en bezeten handelen en is snel geprikkeld. Dit teken kan zeer masochistisch zijn.

De Schorpioen en financiën

De Schorpioen is zeer nauwkeurig met zijn centjes en kan gierig overkomen. Dit komt voort uit de instinctieve zelfbehoudsdrang van dit sterrenbeeld. De Schorpioen geniet tegelijkertijd van het uitgeven van geld en neemt intuïtief vaak de juiste financiele gokken.

De carrière van de Schorpioen

De Schorpioen heeft een sterke belangstelling voor alles wat verborgen is. Beroepen waar veel onderzoeksaspecten inzitten zijn dan ook uitermate geschikt voor dit teken in de horoscoop. Denk hierbij aan beroepen als wetenschapper, dokter, rechercheur, detective, patholoog, psychiater, psycholoog en hypnotiseur.Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Seizoen Midherfst
Dag Dinsdag
Getal 9
Fysiologie Geslachstdelen, blaas, urinebuis, anus
Kristallen Aquamarijn, smaragd, granaat, maansteen, obsidiaan, robijn
Metaal Ijzer, plutonium
Kleuren Donkerrood, kastanjebruin, zwart
Dieren Schorpioenen, egels, slangen, hagedissen
Voedsel Bonen, uien, prei, kruidige, pittige en sterk smakende gerechtenDe Schorpioen en de liefde

De Schorpioen is een seksueel ontzettend intens teken. De Schorpioen is erg voorzichtig in de liefde, door deze terughoudendheid in intimiteit is het lastig te Schorpioen te leren kennen. De Schorpioen wil het liefst emotioneel onafhankelijk zijn maar heeft toch een uitlaatklep voor zijn libido nodig. De Schorpioen is een teken dat graag domineert en heerst.
© 2009 - 2020 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Personen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben op relatievlak behoefte aan een partner die loyaal is en zijn liefde uit…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Huisdieren geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn geen gemakkelijke dieren. Ze zijn bezitterig, eisen alle aanda…
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Koos, 16-01-2018 15:08 #5
Er valt in een heftige discussie niet te praten met een Schorpioen, antwoorden willen ze niet geven.
Het mes snijd aan een kant en kunnen zo een relatie om iets kleins verbreken, een stukgelopen relatie met een schorpioen zal niet gelijmd kunnen worden dat is mijn ervaring.

Tinne, 24-11-2017 16:32 #4
Ik heb een schorpioen gekend, zelfs een relatie mee gehad. Dat was een dominerende, heel afschuwelijke persoon die het niet te nauw had met losse handjes en jaloezie. Dat is mijn ervaring en is voor mijn part genoeg om nooit meer een schorpioen in mijn leven te willen hebben, op geen enkele manier. Het was iemand waarvan ik later ook te weten ben gekomen dat er incest in het spel was en hij was de misdadiger erin. Een walgelijk creatuur.

Bluemoon, 10-04-2016 00:07 #3
Als je een schorpioen als partner hebt heb je een vriend voor het leven, vissen en schorpioenen gaan heel goed samen, hij is echt wel dominant maar de vissen kan hem heel goed hebben, ze kan hem aan en als hij niets te vrezen heeft, als zijn partner niets op haar kerfstokje heeft kan het de gelukkigste relatie zijn, een geschenk uit de hemel.
En dat is hij ook.

Monique, 18-12-2012 22:18 #2
Het is helemaal waar wanneer je zegt dat er hele lelijke dingen over schorpioen sterrenbeelden verteld worden. Het zijn juist hele lieve en intense mensen die meer weten en zien dan de gemiddelde mens. Het gedrag wat kan zijn op een gebeurtenis heeft te maken met rechtvaardigheid. Ik praat nu wel over het type adelaar hoor! Het lagere type heeft inderdaad de minne streken om mensen uit eigenbelang een hak te zettten. Persoonlijk denk ik dat deze mensen zichzelf extra hard tegen komen, want wat ik al zei ze zien en weten meer dus ook wanneer ze iets duivels doen. Ik zelf denk altijd ga wel van de positieve schorpioen uit en je hebt een mens uit duizenden een soort engel.

Nanda, 25-07-2011 13:51 #1
Sorry maar waarom altijd zulke lelijke opmerkingen over tweelingen en schorpioenen? dat lees ik in iedere web, terwijl het behoorlijke gevoelige en kwetsbare types zijn zo lijkt het net alsof er per definitie word gezegd dat een ieder van dat sterren beeld hardvochtig is, nee het klopt allemaal niet ik heb veel vriendinnen en geloof me er is geen sterren beeld aardiger dan de twins, dit moest ik even kwijt

Infoteur: Melod
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 5
Schrijf mee!