Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)

De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en impulsiviteit van de Boogschutter. Het sterrenbeeld Boogschutter geldt voor mensen die geboren zijn van 22 november tot en met 21 december. De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Boogschutter is Sagittarius.

Sterrenbeelden


Symbool van de Boogschutter
De pijl die het symbool van dit sterrenbeeld is verbeeldt de eeuwige zoektocht van de Boogschutter.

Data 22 november tot en met 21 december
Heerser Jupiter
Natuurlijk huis Negende huis
Element Vuur
Polariteit PositiefPersoonlijkheid van de Boogschutter

De Boogschutter is een teken in de astrologie dat erg reislustig is en graag geprikkeld wordt door nieuwe ervaringen en stimuli. De Boogschutter kan een impulsief type zijn dat een reis op het laatste moment pas plant. De Boogschutter heeft soms de neiging om anderen bot en tactloos te vertellen hoe zij hun leven in moeten vullen, terwijl zij zich zelf ook niet altijd aan de eigen principes houden.

Emoties

De Boogschutter denkt liever niet teveel na over emoties en wil ze al helemaal niet voelen. De emoties van de Boogschutter zijn vaak oppervlakkig; optimisme en vrolijkheid voeren de boventoon. De Boogschutter heeft vaak weinig behoefte aan een diepte-analyse van zichzelf.

Geest

De Boogschutter heeft een filosofische maar onpraktische geest; hij houdt het dan ook liever bij ideeën. De Boogschutter lost graag zelf de eigen problemen op in plaats van een ander om hulp te vragen. De Boogschutter is filosofisch ingesteld en praat graag over de diepzinnigere kanten van ons bestaan.

De sterke kanten van de Boogschutter

De Boogschutter is een enthousiaste persoonlijkheid en is erg creatief. Deze creativiteit uit zich in het ontwikkelen en aangaan van kansen met een goed gevoel voor avontuur. De Boogschutter komt op voor de zwakkeren in de samenleving.

De zwakke kanten van de Boogschutter

De Boogschutter is een avontuurlijk en impulsief type, wat kan leiden tot het voorbij gaan aan verplichtingen en tact.

De Boogschutter en financiën

De Boogschutter geniet van geld en is een echte big spender, ook als het geld er tijdelijk niet is. De Boogschutter heeft van nature aanleg tot gokken en kan gemakkelijk en onverschillig over geld denken.

De carrière van de Boogschutter

De Boogschutter heeft behoefte aan een baan waarbij hij vrijheid heeft en intellectueel uitdaagt. Banen als reisgids, piloot, filosoof, presentator, psychotherapeut of auteur passen de Boogschutter goed.Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Seizoen Winter
Dag Donderdag
Getal 3
Fysiologie Zenuwen van het heupbeen
Kristallen Azuriet, chalcedoon, granaat, lapis lazuli, robijn, rookkwarts
Metaal Tin
Kleuren Purper, donkerblauw, geel, groen
Dieren Paarden, herten, hoef- en jachtdieren
Voedsel Aspergers, tomaat, aalbes, moerbei, bosbessen en knolgewassenDe Boogschutter en de liefde

De Boogschutter is een teken in de horoscoop die het lastig vind om monogaam te blijven met zijn drang naar avontuur. De Boogschutter heeft enorm veel behoefte aan ruimte en vrijheid. Men kan de partner nog wel eens beledigen omdat de Boogschutter geen blad voor de mond neemt en (tactloos) de mening verkondigt. De erogene zones van dit sterrenbeeld bevinden zich op de heupen en de binnenkant van de dijen.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Overeenkomsten tussen Boogschutter en VissenOvereenkomsten tussen Boogschutter en VissenHoewel de verschillen tussen Boogschutter en Vissen aanzienlijk zijn, betekent dat niet dat er geen relatie tussen beide…
De Boogschutter of SagittariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Boogscutter, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…

Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Bronnen en referenties
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.