Het jaar van de Boogschutter 2020

Het jaar van de Boogschutter 2020 Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Boogschutters loopt van november 2020 tot november 2021 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven. Dit teken staat symbool voor het geloof en vertrouwen van de mens in het leven. De Boogschutter is vrijheidslievend, openhartig en ongedisciplineerd, hij is idealistisch van aard en hij wil zijn bijdrage leveren aan een betere wereld. De Boogschutter heeft vertrouwen in zijn eigen kunnen en streeft altijd naar het verleggen van zijn grenzen. Zij nemen het leven van nature luchtig op en ze zijn er van overtuigd dat het leven een bedoeling heeft. Mateloos enthousiast en op zoek naar avontuur en een goed leven. Boogschutters zijn eigenlijk altijd op zoek naar de pot goud die zich aan het eind van iedere regenboog moet bevinden. Boogschutters hebben zo een krachtig vertrouwen in wat ze kunnen dat ze alleen daarom al mogelijk maken wat onmogelijk leek.

Is de Boogschutter uit balans dan kan hij last krijgen van faalangst en dan zal hij proberen zo onopvallend mogelijk te zijn, hij wordt dan ook overgevoelig voor allerlei indrukken. Iedere Boogschutter heeft behoefte aan afwisseling en nieuwe mogelijkheden, hij wil en moet zijn horizon verbreden. Wanneer je een Boogschutter de mogelijkheid ontneemt om naar de zin van het leven te zoeken zal hij zich doodongelukkig gaan voelen. Iedere Boogschutter heeft daarbij een heleboel vrijheid nodig. Als je een Boogschutter het gevoel geeft dat je in hem gelooft, in zijn oprechtheid, maar ook in zijn dromen en idealen, dan zal hij je niet in de steek laten, ondanks zijn grote behoefte aan vrijheid. De Boogschutter heeft er een enorme behoefte aan dat je hem neemt zoals hij is. Er bestaat geen enthousiaster mens dan de Boogschutter die weet dat hij bemind en vertrouwd wordt. Waar de Boogschutter niet echt op zit te wachten is emotionaliteit, je mag best even je hart bij hem of haar luchten maar het moet niet te lang duren.

Silicea is het homeopathisch middel dat bij de Boogschutter hoort, de schutter en ieder ander mens dat zijn vuur heeft verloren heeft baat bij Silicea, als je vuur energie geremd is en je het gevoel hebt dat de ander meer weet, meer voelt of alles gewoon beter kan als je vergeten bent dat jouw aanstekelijk enthousiasme en enorme optimisme ook nodig is in dit leven dan heb je Silicea nodig. Lichamelijk gezien horen de heupen en de onderrug bij het teken van de Boogschutter en problemen in dit gebied wijst vaak op onduidelijkheid ten aanzien van je doel in dit leven of je kijk op de toekomst. Silicea versterkt verder het bindweefsel, tanden, haren, nagels en de botten. Ook bij examenvrees is Silicea een prachtig middel.

Dan de planeten die in 2020 invloed uitoefenen op de Boogschutters.

Neptunus

Alle Schutters die jarig zijn tussen 8 en 14 december staan het komende jaar onder invloed van Neptunus en dat geeft kans op verwarring en onzekerheid. Het even niet goed weten welke kant je leven op gaat, kan zeker ook gepaard gaan met futloosheid en teleurstelling. De kunst is om trouw te blijven aan jezelf in deze periode.

Ga ook niet speculeren, neem geen risico’s. er is altijd kans op enige vorm van bedrog tijdens een aspect van Neptunus. Een aspect van Neptunus naar de Zon is goed voor creatieve inspiratie maar werkt niet lekker als je iets duidelijk wilt maken. Er is altijd een risico om betrokken te raken bij zaken die niet realistisch zijn of zelfs met oneerlijkheid te maken hebben.

Uranus

Sinds april loopt Uranus in het teken van de Stier en maakt een lastig aspect naar de Boogschutters die jarig zijn tussen 24 november en 5 december. Dat kan verwarring en onzekerheid geven. Enige vorm van onrust en innerlijke spanning kan er zeker ook spelen. Ook het thema vrijheid kan een rol spelen dit jaar. Geen goede tijd voor de Boogschutters om te speculeren het komende jaar.

Saturnus

Saturnus loopt nog in zijn eigen teken de Steenbok en laat zodoende de Boogschutter Zon met rust. Vanaf half maart 2020 verandert dat, omdat Saturnus dan in de Waterman gaat lopen. Nu krijgen de Boogschutters die jarig zijn rond 23 november de kans om iets te bereiken. Weliswaar niet zonder inspanning van eigen kant. Het blijft Saturnus en die geeft niet echt iets cadeau, maar met wat inspanning van jouw kant is enige voorspoed zeker mogelijk.

Jupiter

Jupiter loopt in het teken van de Steenbok tot december 2020, en laat daarmee de Zon van de Boogschutters met rust.

Tot zover dan het overzicht van welke planeten aan de hemel in 2020 de Zon van de Boogschutters beïnvloeden. Natuurlijk is dit geen compleet overzicht, daarvoor is altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Deze schets betreft en beschrijft alleen de positie van de geboorte zon.
© 2007 - 2023 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Overeenkomsten tussen Boogschutter en VissenOvereenkomsten tussen Boogschutter en VissenHoewel de verschillen tussen Boogschutter en Vissen aanzienlijk zijn, betekent dat niet dat er geen relatie tussen beide…
De Boogschutter of SagittariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Boogscutter, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
De elementen in de Astrologie: Het waterelementDe elementen in de Astrologie: Het waterelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 09-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.