De Leeuw of Leo

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Leeuw, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Leeuw. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Leeuw

van 22 juli tot 23 augustus

De mens geboren onder het teken van de Leeuw is levenslustig, loyaal, warm, edelmoedig, ijdel, nobel en dominerend. De Leeuw heeft een flink portie zelfbewustzijn, hij wil in het middelpunt staan en daar ook schitteren. Zij hebben een heleboel aanbidding en complimenten nodig om er zeker van te zijn dat zij bewonderd worden. De Leeuw voelt zich het centrum van het heelal waar omheen zijn gezin en hopelijk zijn vrienden draaien. Deze mens zoekt het voetlicht en wanneer hij erin staat wil hij ook schitteren, hij staat het liefst midden in de aandacht en hij wil boven de groep uitsteken.

Ego

Werken achter de schermen is dan ook niets voor de Leeuw, daar kan hij niet gelukkig mee zijn. Macht echter vergroot het zelfvertrouwen van de Leeuw. Dit  is een koninklijk teken en kan daardoor ook vol trots overkomen. Hij beschikt over een tomeloze moed maar vecht nooit oneerlijk. Bij een overwinning blijft hij edelmoedig en bij een nederlaag onverslagen. Maar de Leeuw mens is tot niets instaat als hij de goedkeuring en de liefde van de anderen moet ontberen. Het werkterrein van de Leeuw is zijn ego en dat moet regelmatig gestreeld en op gepoetst worden door zijn onderdanen, en als dit niet gebeurt dan gaat de Leeuw er om brullen. Dan veranderd de zonnige Leeuw in een aandacht vragende opschepper.

Charme

De leeuw lijkt echter zelfbewuster dan hij in werkelijkheid is, zijn zelfbewustzijn valt of staat n.l. met de verering van de mensen om hem heen en ontbreekt dat dan kan hij zich zeer onzeker gaan voelen. De Leeuw heeft een natuurlijke charme, dat moeilijk te weerstaan is, maar hij is ook zeer vatbaar voor vleierij. Wordt de eigendunk gekwetst en raken ze innerlijk onzeker dan kan de Leeuw als compensatie onverzoenlijk en heerszuchtig worden. Maar bovenal zijn dit levenslustige mensen die de nadruk op de goede kanten van het leven willen leggen, zij willen het leven niet verspillen maar er ten volle van genieten en eruit halen wat erin zit.

Mensen met een sterke planeetbezetting in het teken van de Leeuw hebben met elkaar gemeen dat alles wat ze niet werkelijk interesseert volledig aan hun aandacht voorbij gaat. Zij hebben oog voor het grote geheel maar minder voor de details.

Magnesium phosphoricum

het homeophatische middel dat bij de Leeuw hoort voor alle mensen die zich te krampachtig proberen aan te passen aan de eisen van hun omgeving: de kleur dragen die hun niet staat, de dans dansen die niet uit hun benen komt en meepraten over het onderwerp dat hun eigenlijk niet interesseert. Magnesium phosphoricum past bij alle klachten die een uiting zijn van verkramping.

Hart

het lichaamsdeel dat astrologisch gezien bij het teken van de Leeuw hoort is het hart en de bloedsomloop.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De elementen in de Astrologie: Het vuurelementDe elementen in de Astrologie: Het vuurelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…

De Kreeft of CancerDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Kreeft, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in he…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.