Sterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappen

Sterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappen Het sterrenbeeld Leeuw ben je als je geboren bent tussen 23 juli en 22 augustus. De Leeuw is het meest dominante teken van de dierenriem. De personen met het sterrenbeeld Leeuw hebben meestal enorm veel ambitie. Door deze ambitie zijn ze in staat alles te verwezenlijken wat ze maar willen. Ze zijn de koningen of koninginnen van het doelgericht werken. Naast hun ambitie is ook hun trots zeer kenmerkend. Hierdoor hebben ze soms moeite om rekening te houden met hun sociale contacten. Dit kan ervoor zorgen dat ze minder empathisch overkomen dan ze in werkelijkheid zijn.

Karakter

Zoals gezegd is het sterrenbeeld Leeuw een dominante en onafhankelijke figuur. De leeuw kan perfect succesvol zijn als hij alleen is. Hij weet precies wat hij wil en kan zijn wilskracht en creativiteit inzetten om zijn doel te bereiken. Hij heeft hiervoor van niemand hulp nodig en handelt dus onafhankelijk. Een kanttekening hierbij is dat hij wel houdt van publiek. Een Leeuw wil mensen rondom zich die naar hem opkijken en hem bewonderen. Hij houdt ervan als zijn ego gestreeld wordt. Zo kan hij trots terugblikken op wat hij heeft verwezenlijkt. Wanneer een Leeuw geen publiek heeft dat hem complimentjes geeft, zal hij in stilte lijden. Hij zal te trots zijn om ernaar te vragen. Een Leeuw heeft dus mensen nodig die laten voelen dat ze hem nodig hebben.

Wat de Leeuw verder typeert is dat het een geboren leider is. Door zijn ambitieuze en grootse plannen kan hij mensen stimuleren om hem te volgen. Vooral afhankelijke personen staan achter de plannen van de Leeuw. Ze voelen zich als het ware veilig en gerust bij hun leider. Een negatief kantje van de Leeuw is dat hij zeer sterk vasthoudt aan zijn eigen ideeën. Wanneer mensen hem proberen te overtuigen om een ander idee te kiezen, zullen ze heel goede argumenten moeten gebruiken om de Leeuw te overtuigen.

Het merendeel van de personen met de horoscoop Leeuw zetten hun eigenschappen op een goede manier in. Maar niet elke dag kan even goed zijn natuurlijk... Wanneer de Leeuw een slechte dag heeft en negatief is ingesteld, kan hij vervelend overkomen bij zijn omgeving. Vooral egocentrisme, hooghartigheid, opschepperigheid en neerbuigendheid zien we dan terugkomen. Het is echter zo dat de Leeuw meestal slim genoeg is om deze negatieve eigenschappen te onderdrukken.

Liefde

Voor Leeuwen is het belangrijk dat hun partner iets bijzonders uitstraalt. Ze kijken voornamelijk naar het uiterlijk en ze willen hier een sterke connectie voelen voordat ze een stap verdergaan in hun relatie.

Daarnaast zijn personen met het sterrenbeeld Leeuw dol op complimentjes. Via deze weg kan je makkelijk hun ego strelen en hun aandacht trekken.Verder houden de meeste Leeuwen van de grootse dingen in het leven. Ze kunnen echt genieten van dure restaurants of bijzondere unieke activiteiten.

De vrouwelijke Leeuw

Een vrouwelijke Leeuw kijkt op naar haar man. Ze heeft zelf een enorm sterke, dominante persoonlijkheid. Het is echter wel zo dat ze haar man nodig heeft om haar doelen te bereiken.

Ze houdt ervan om aandacht en complimentjes te krijgen. Ze verlangt dit ook van haar man. In ruil daarvoor krijg je haar liefde en affectie terug. Verder vindt ze het fijn dat hij net zoals haar overal de beste in wilt zijn. Ze is niet vies van een beetje competitie.

Een negatief kantje van de vrouwelijke Leeuw is dat ze soms jaloers kan zijn. Wanneer haar man naar andere vrouwen staart, is ze bang dat ze hem kwijt raakt. Dit zou haar ego schaden. Natuurlijk is ze ook gewoon jaloers omdat ze van haar man houdt.

De mannelijke Leeuw

De mannelijke Leeuw heeft meestal grootse ideeën over de liefde. Hij verwacht de perfecte relatie zonder al te veel tegenslagen. Dit is echter niet conform met de realiteit. Zijn vrouw zal er dan ook voor moeten zorgen dat de Leeuw de voeling met de realiteit niet verliest. Ze moet hem als het ware met zijn beide voeten op de grond houden.

De mannelijke Leeuw houdt ervan als zijn vrouw hem bewondert. Hij ziet zichzelf als de dominante persoon in de relatie en kan soms ongevoelig overkomen. Dit is echter schijn. De mannelijke Leeuw laat zijn gevoelens niet gauw zien, maar hij wenst wel van zijn partner dat ze tussen de regels door zijn gevoelens leest. Erover praten ligt voor de meeste mannelijke Leeuwen moeilijk, vanwege hun trots.

Soms kan hij egoïstisch overkomen, maar het is belangrijk om dit te negeren. Hij doet dit onbewust. De mannelijke Leeuw heeft altijd het beste met zijn vrouw voor.

Werk

Personen met het sterrenbeeld Leeuw houden ervan om hogerop te klimmen om zo de macht in eigen handen te krijgen. Ze beoefenen deze functie meestal zeer goed door hun organisatorische capaciteiten en toezichthoudende vaardigheden. In verschillende functies zullen ze telkens proberen om de leiding te nemen bijvoorbeeld in het zakenleven zullen ze proberen om voorzitter te worden, in de bouw zullen ze werfleider willen worden en zelfs in de artistieke wereld zullen ze proberen om de hoofdrol te spelen en geen bijrol.

Het valt op dat de vrouwelijke Leeuwen zeer goede maatschappelijke werkers zijn.

Eigenschappen

Positief

 • Gul
 • Warmhartig
 • Creatief
 • Enthousiast
 • Ruimdenkend
 • Hartelijk
 • Trouw
 • Liefdevol

Negatief

 • Pompeus
 • Neerbuigend
 • Bazig
 • Bemoeiziek
 • Autoritair
 • Onverdraagzaam

Lees verder

© 2017 - 2024 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Leeuw?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Leeuw?Leeuw-huisdieren zijn fysiek hele mooie dieren en op karakterieel vlak zijn ze lief en vriendelijk, maar omdat ze heel v…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeelden aan de hemel: Grote Beer, Kleine Beer, DraakSterrenbeelden aan de hemel: Grote Beer, Kleine Beer, DraakOf je nou over een telescoop beschikt of niet, je hebt vast wel eens gehoord van het sterrenbeeld Grote Beer, de zogenaa…

Chinese dierenriem met geboortejaar en karaktertrekkenChinese dierenriem met geboortejaar en karaktertrekkenIn de Chinese astrologie wordt gebruik gemaakt van de dierenriem. Voor ieder jaar staat een ander dier. Er zijn in totaa…
Het sterrenbeeld Vissen: karakter, liefde & werkHet sterrenbeeld Vissen: karakter, liefde & werkEen persoon met het sterrenbeeld Vissen is geboren tussen 20 februari en 20 maart. Vissen vallen op door hun gevoelige,…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (2014). sterrenbeeld-leeuw. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-leeuw/
 • Happyvibes. (sd). astrologie/leeuw. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/leeuw/
 • Horoscooptarot. (2017). sterrenbeeld-leeuw. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-leeuw.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 10-07-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.