De kinderen van de dierenriem

Hieronder volgt de beschrijving van de 12 dierenriemtekens speciaal geschreven voor de kinderen. Een soort gebruiksaanwijzing of handleiding om uw kindje beter te leren begrijpen.

Inhoud


Een Ram kindje

En de Ram hoort bij de lente, het prille begin van de dingen wordt gesymboliseerd door het teken van de ram. Een ramkindje heeft veel aandacht nodig en meestal vragen zij daar ook nadrukkelijk om. De Ram zoekt het avontuur in het leven en als hij ergens een hekel aan heeft is het wel aan routine. Hier vinden we de pionier, de avonturier de voortrekker niets is hem of haar te dol.

Tact is niet iets dat boven aan het lijstje van de Ram staat wel impulsiviteit het eerst doen en dan pas denken. Als je dit kind iets verbiedt dan wek je zijn nieuwsgierigheid juist op het wil immers de wereld in al zijn facetten ontdekken. Rammen leren ook niet snel van ervaringen zij stormen steeds weer overal op af en kunnen zo menigmaal hun hoofd stoten, het lichaamsdeel dat astrologisch gezien bij het teken ram hoort. Ook de genegenheid van een ram wordt overduidelijk getoond en het is heel belangrijk dat een ram het gevoel krijgt dat deze emoties worden gewaardeerd.

Woede uitbarstingen en koorts aanvallen horen ook bij de mens die onder dit dierenriemteken geboren is. Maar het zal meestal weer net zo snel verdwijnen als dat het gekomen is. Wil je iets van hem of haar gedaan krijgen maak er dan een competitie van daag ze uit, laat zien dat er iets te winnen is en je krijgt alles van een ram gedaan.

Je kunt ze beter prijzen dan bekritiseren, complimentjes doen wonderen bij dit dierenriemteken. Zij zijn voor alles dat nieuw is te vinden zijn taai en naïef tegelijk en hebben zeker discipline nodig, maar wel op een liefdevolle manier want rammen hebben een diepe angst dat je niet van ze houdt. Zij lijken stoer maar kunnen diep in de put zitten als hun enthousiasme wordt gedoofd. Laat zien dat je hen vertrouwt en wees eerlijk tegen ze dit zijn twee heel gevoelige zaken voor de ram. De ware onstuimige en enthousiaste Ram is iemand die je uit de somberste buien kan halen.Een Stier kindje

Dit is een kind dat bovenal behoefte heeft aan rust, veiligheid en stabiliteit. Plotselinge veranderingen zijn niet iets waar een Stier zich prettig bij voelt. Daar worden zij alleen maar onzeker van want zoals de Ram op iedere verandering afstormt, zo verstijft de stier bij alle zaken die de dagelijkse routine lijken te verbreken.

De stier kun je het beste lang van tevoren op veranderingen voorbereiden dan heeft hij/zij de tijd om er over na te denken en het te verwerken en Stiertjes zijn van nature traag dus hebben zij veel tijd nodig om de dingen te verwerken. Hun eerste reactie op een voorstel zal niet erg enthousiast zijn, geef ze de ruimte om aan een idee te wennen.

Maak niet de vergissing om de Stier op te jagen of te haasten want dan komt zij nog vaster met haar poten in de klei te staan en is er helemaal geen beweging meer mogelijk. Dan ontstaat de beruchte koppigheid waar de Stier zo bekend om staat.

Humor is een sterk punt van de Stier en met een grapje krijg je ze het snelst weer in beweging. Stieren willen in hun eigen tempo hun gang gaan en toegegeven dat tempo is niet hoog maar het is wel een gestage, grondige en onvermoeibare energie. Stabiliteit en doorzettingsvermogen daar hebben de Stieren geen tekort aan.

De Stier komt traag opgang, maar loopt de motor eenmaal dan gaan zij tot het bittere eind door, zelfs als menig ander de zaak al op gegeven heeft. Een Stier leert in principe ook niet snel, maar een eenmaal geleerde les wordt nooit meer vergeten en zelfs een olifant is verstrooid vergeleken bij het geheugen van een eenmaal gekwetste Stier. Vergeven is voor de Stier moeilijk maar vergeten wordt er nooit. Maar gelukkig zijn zij uitermate geduldig en duurt het heel lang voor de Stier echt kwaad wordt.

Stieren zijn zintuiglijk ingesteld zij willen alles proeven, ruiken en voelen. Zij zijn vaak muzikaal aangelegd en zijn erg gevoelig voor kleuren en geluid, geen felle en schreeuwende kleuren dus voor deze Stierkindjes, liever de pasteltinten en ook als je tegen deze kindjes schreeuwt zul je merken dat zij zeer snel van slag kunnen raken.Een Tweelingen kindje

Dit zijn mentaal ingestelde mensen, ruim en vooral beweeglijk van geest en lichaam. Zij horen en zien alles en zij hebben een constante behoefte aan iets nieuws. Het is voor de ontwikkeling van een Tweelingen kind heel belangrijk dat zijn nieuwsgierigheid en zijn honger naar kennis constant gevoed wordt.

Dit zijn ook de kindjes die meestal al vroeg en zeer snel door het huis kruipen en lopen. Opsluiten in b.v. de box zullen zij dan ook als een ware kwelling ervaren. Razendsnel hebben zij ook hun puzzel of speeltje door en is er alweer de behoefte aan een nieuwe stimulans.

Tweelingen kunnen ook meerdere dingen tegelijk doen, dus als een tweeling zijn huiswerk maakt en tegelijkertijd de tv aan heeft en ook nog een blik op de computer werpt wees dan niet ongerust wat dit is de manier waarop een
tweeling werkt. Onverzadigbaar nieuwsgierig en heel veelzijdig zijn zij maar het onderwerp moet echter wel heel boeiend zijn wil een Tweeling er lang mee bezig kunnen blijven. Veranderlijkheid en wisselvalligheid staan hoog in het vaandel bij dit dierenriemteken en om iets af te maken dat wordt een hele kluif voor deze vrolijke vlinder van de dierenriem.

Door hun onuitputtelijke behoefte om zoveel mogelijk te leren kan de Tweelingen zichzelf onder hoogspanning zetten en dat zal zich dan uiten in grote rusteloosheid en nerveusiteit. Communicatie en overdragen van kennis en informatie zijn de sterke kanten van de Tweelingen. Met een vlotte babbel zal hij/zij ook proberen gevoelens en emoties weg te praten, want zo sterk als de mentale kant ook is bij emoties en gevoelens voelt de Tweelingen zich niet echt op zijn gemak. Een publieke huilbui zal menig Tweeling als zeer gênant ervaren. Hoewel hij bij vlagen heel emotioneel kan zijn zal hij toch eerder geneigd zijn om te denken als hij eigenlijk behoort te voelen. Een Tweelingkindje zou moeten leren dat emoties net zo belangrijk zijn in het leven als mentale prestaties.Een Kreeft kindje

Het sleutelwoord van de Kreeft is Ik Voel, de kreeft is het teken van emotionele gevoeligheid, van huislijkheid en gezelligheid.
Kreeftkindjes zijn van nature zachtaardig, lief en behulpzaam en de allervroegste kinderjaren maken al een diepe en blijvende indruk op deze kindjes.

Die huiselijke sfeer in die 1e kinderjaren is dus voor zijn hele latere leven van groot belang. Kreeftkindjes zijn heel kwetsbaar, alle emoties in het huis gezin zuigen zij als het ware op, iedere stemmingswisseling voelen zij haarscherp aan. Voor het opbouwen van een eigen identiteit en voor de ontplooiing van een stabiel innerlijk zijn de kreeften sterk afhankelijk van de mensen om hen heen.

Heel veel tederheid hebben zij nodig en een omgeving waarin men positief staat tegenover emoties. Lach en huil met uw kreeftkindje, kalmeer zijn angsten en leef met zijn gevoel mee dat is de beste manier om deze kindjes te begeleiden. Het is voor de kreeften van heel groot belang dat zij steeds voelen dat zij gewenst zijn en dat je van ze houdt. Moeilijk is het om hier een goed evenwicht in te vinden want als een kreeftkindje te veel beschermt wordt dan weigert hij volwassen te worden en blijft hij lang, heel lang aan moeders rokken hangen. Liefdevol op eigen benen duwen vind ik zelf de beste omschrijving.

De kreeft moet bij alles wat hij doet gevoelsmatig betrokken zijn, ook als het op leren aankomt. Heeft hij dus een onderwijzer die hij niet zit zitten, waar hij dus niets voor voelt dan zal de kreeft ook niets van hem leren. Over het algemeen zal een kreeft zijn grote kwetsbaarheid verbergen, hoe kwetsbaarder hij zich voelt hoe geslotener en afwijzender de buitenkant zal worden. Hierdoor zal de omgeving al gauw denken dat de kreeft ongevoelig is maar niets is minder waar, net als bij het echte schaaldier de kreeft zit er ook bij de kreeftmensen een harde buitenkant als schild om die hele zachte en weke kern te beschermen.

De maan is de planeet die bij het teken van de kreeft hoort en zo wisselvallig als die maan in al zijn verschijningen aan de hemel is zo veranderlijk is ook het humeur van de kreeft. Het ene moment stralen zij kracht uit en het andere moment lijken zij zwak, vriendelijkheid en openhartigheid worden afgewisseld met melancholie en geslotenheid.

Mensen geboren onder het dierenriemteken van de kreeft zijn gevoelig en meelevend maar bij pijn, verdriet of een belediging kruipen zij weg en gaan zij zitten mokken. Heel sterk zijn kreeften in wat we passieve weerstand noemen, dit is misschien wel hun grootste wapen dat hen bij tijden onbereikbaar kan maken voor hun medemensen maar waarmee zij ook zwijgend en mokkend de ander onder emotionele druk zetten om toch hun zin te kunnen krijgen.Een Leeuw kindje

Het motto van de Leeuw is: Ik ben het middelpunt van het heelal. Dat is ook waar de Leeuw bekend om staat, dat hij altijd in het centrum van de belangstelling wil staan.

Die koninklijke Leeuw vraagt alle aandacht en heeft steeds de behoefte aan applaus en goedkeuring. Leeuwkindjes maken al vroeg duidelijk wat zij willen en waar zij zin in hebben. Zij zijn ongetwijfeld het zonnetje in huis, warm, joviaal, optimistisch en enthousiast.

Het is niet wenselijk om bij een Leeuw dat enthousiasme te temperen of hun fantastische ideeën te kleineren, als dat wel gebeurd zullen zij op den duur zwaarmoedig worden en verliezen zij hun zonnige ego. De leeuwen hebben al vroeg leiderscapaciteiten en neigen er zodoende naar om de baas te spelen over hun leeftijdsgenootjes en de volwassenen winden zij met hun natuurlijke charme al snel om hun vinger. Aan de andere kant zijn Leeuwen zelf heel gevoelig voor vleierij.

Wil je van een Leeuw iets gedaan krijgen dan is de beste manier om hem of haar eerst een complimentje te maken.
Het werkterrein van de Leeuw is n.l. zijn ego en dat moet gestreeld worden. Maar vergis je niet in die Leeuw hij lijkt namelijk veel zelfbewuster dan hij in werkelijkheid is. Het zelfbewustzijn van de Leeuw valt of staat met de verering van de mensen om hem heen, ontbreekt dat dan kan de Leeuw zich zeer onzeker gaan voelen.

Een Leeuw is tot niets instaat als hij de goedkeuring en de liefde van de anderen moet ontberen. Wat echt afgeraden moet worden is om een Leeuw in het bijzijn van anderen, zowel vriendjes als volwassenen, op hun nummer te zetten of op hun fouten te wijzen. Dan kwets je die grote Leeuwen trots en voelt hij zich vernederd en te kijk gezet. Kritiek wordt alleen geaccepteerd als je een Leeuw in zijn eigen waarde laat. Het gevoel voor waardigheid is bij de Leeuw heel sterk ontwikkeld en het zal een Leeuw goed doen als u hem het gevoel geeft dat hij heel speciaal is en dat uw in hem geloofd.

Als deze koning van de dierenriem te weinig aandacht krijgt of te sterk gedomineerd wordt dan verandert diezelfde zonnige Leeuw in een timide en sombere persoonlijkheid. De Zon is de planeet die bij dit teken hoort en zo moeten de leeuwen onder ons ook kunnen stralen. Laat uw Leeuw zo nu en dan rustig de show stelen ook al gaat dit vaak gepaard met de nodige dramatiek, hij heeft het publiek heel hard nodig voor de vorming van zijn gevoel van eigenwaarde. Achter die trotse en zelfverzekerde Leeuw zit altijd een flinke dosis onzekerheid en vooral faalangst.

Hoogstwaarschijnlijk wisselt de Leeuw perioden van enorme activiteit makkelijk af met perioden van rust en luiheid. Dat is hun ritme en het is zeker belangrijk om leeuwen te leren dat de anderen hun karweitjes niet gaan opknappen maar dat het werk gewoon blijft liggen tot de Leeuw weer genoeg energie heeft.

Iedere Leeuw zal eerder in actie komen als je hem kan laten zien dat zijn taak belangrijk is en als hij verantwoordelijkheid mag dragen. Met dwang bereikt u niets bij een Leeuw maar met complimentjes alles. En hoeveel van die complimentjes u ook geeft aan dit kind? hij heeft er steeds meer nodig. Geef ze veel vrijheid en laat ze hun neiging tot dramatiek uitleven, geef de Leeuw het gevoel dat u in hem gelooft en hij zal u niet teleurstellen.Een Maagd kindje

De Maagd is het bezige bijtje, pietje precies en de ijverige jufvrouw mier van de dierenriem. Schuchter en gewetensvol maar met weinig zelfvertrouwen.

Zij hebben een uitstekend oog voor detail en zijn uitermate geschikt voor precisie werk, alles waar exactheid, nauwkeurigheid en geduld belangrijke factoren zijn is de Maagd op haar plaats. Maagden vinden we ook vaak in beroepen die op de een of andere manier met dienstverlening te maken hebben. Maagd is het teken van zuiverheid ook wat voedsel aangaat, dwing een Maagdkindje niet tot eten als zij iets niet wil, voeding, vooral in de jonge jaren wil nog wel eens wat problemen geven als gevolg van overgevoeligheid. De Maagd bezit ook een grote gevoeligheid t.a.v. hygiëne, netheid en orde. Alles wat deze begrippen verstoort kan bij de maagd angst teweeg brengen en sommige maagden kunnen die angst jaren lang vasthouden vaak met spijsverteringsklachten als gevolg, aangezien dit deel lichamelijk gezien het gebied is wat bij de maagd hoort.

Kritiek is ook iets wat hoog in het vaandel staat bij de Maagden maar hun zelfkritiek is minstens zo groot en daarmee ondermijnen zij weer hun zelfvertrouwen en zo ontstaan de minderwaardigheids gevoelens die dit dierenriemteken zo eigen zijn. Geef een Maagd liever niet meerdere werkzaamheden of opdrachten tegelijk voor hen is een afgeronde opdracht beter te overzien. Deze mensen zijn zo precies en zo nauwgezet dat ze hun zaken perfect willen afleveren en bij meerdere opdrachten tegelijk ontstaat er chaos. De hersenen van de Maagd zijn veel te gedetailleerd bezig om meerdere dingen tegelijk te kunnen. Uiterlijk lijken zij misschien kalm maar de hersenen van een Maagd draaien op volle toeren, die tikken als maar door, bij het nerveuze af.

Als de dingen niet zo snel of niet zo precies gebeuren als de Maagd wel zou willen ontstaan er allerlei inwendige frustraties die weer klachten van nerveuze aard kunnen geven. Achter de zo nuchter lijkende Maagd zit een heel gevoelig en kwetsbaar mens die je veel goed doet met het geven van warmte en stimulans.

De Maagd is meer rationeel dan emotioneel ingesteld dat geeft vaak moeite op het gebied van emotionele en intieme relaties maar je kunt maagdkindjes nooit teveel knuffelen en bemoedigen, zij missen meestal wel het zelfvertrouwen om hun eigen gevoelens te kunnen uiten. Over het algemeen zal een maagd het heerlijk vinden om al vroeg in haar leven makkelijke en kleine taakjes te mogen verrichten daardoor zal zij zich nuttig gaan voelen en dat doet haar goed. Ook de verzorging van een huisdier is aan te bevelen voor deze maagden. Vaste gewoonten, orde en regelmaat daar vaart de Maagd welbij.

De Maagd ook wel de werker van de dierenriem genoemd zou zich doodongelukkig voelen als zij zou proberen zorgeloos en onverschillig door het leven te gaan.Een Weegschaal kindje

En een Weegschaal heeft bovenal behoefte aan harmonie, vrede, kalmte en rust. Zijn er verstoringen in hun omgeving die de harmonie ondermijnen dan kan de weegschaal niet goed functioneren, een harmonische omgeving is dus een must voor deze mensen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Door die hang naar harmonie is de Weegschaal ook zo gauw tot een compromis bereidt. Dit zijn de vredesrechters bij uitstek omdat zij altijd alles van beide kanten bekijken, heel rechtvaardig maar het wordt een stuk moeilijker als de Weegschaal een beslissing moet nemen.

Van nature weegt hij alle alternatieven af, bekijkt alle kanten, probeert met alles en iedereen rekening te houden en stelt zodoende actie uit en komt op de omgeving dan nogal besluiteloos over. Dit is de manier waarop de Weegschaal functioneert hij kan niet anders hij moet alles tegen elkaar afwegen voordat er een besluit genomen kan worden.

De moeite die de Weegschaal heeft met kiezen komt voort uit het feit dat kiezen voor het ene automatisch inhoudt dat je het andere afwijst en daarmee is direct het evenwicht weer verstoord. Als je dus met een weegschaalkindje in de speelgoed winkel gaat staan en zegt kies maar iets moois uit, dan krijg je onherroepelijk een groot probleem.

Hetzelfde met de snoeptrommel of met kleding, hoe groter de keuze hoe moeilijker de weegschaal het krijgt. Deze kinderen helpt u te leren keuzes te maken door ze slechts twee dingen voor te houden waaruit ze mogen kiezen en hen zo te stimuleren tot het maken van een keuze.

De Weegschaal staat in de astrologie symbool voor de relatie die de mens aan gaat met de ander en ook in die omgang met hun medemensen zal de Weegschaal er alles aan doen om de harmonie te bewaren. Zij lopen daarin vaak het risico hun eigen behoeften uit het oog te verliezen, als Weegschaal kun je heel ver gaan in je begrip voor de ander en ben je geneigd de eigenaardigheden van die ander op de koop toe te nemen maar wel met de eis dat die ander dan wel gelukkig is en de harmonie gegarandeerd wordt.

De Weegschaal heeft voor haar innerlijke ontwikkeling de ander nodig en daar kan zij zowel ondergeschikt als overheersend in zijn. Heel diplomatiek kunnen zij hun omgeving bespelen en op een charmante manier alles van je gedaan krijgen. De Weegschaal balanceert, verstijft en verlamt bij grote emoties in eerste instantie zal een Weegschaal altijd proberen de goede kanten te zien, fouten goed te praten, eventuele rimpels glad te strijken en te vergeven, alles om de harmonie maar te herstellen.

Problemen omzeil je gewoon, je zwijgt ze dood of bedekt ze met de mantel der liefde, alles lijkt beter dan het tot op de bodem uit te praten. Een Weegschaal kan het heel lang volhouden om te doen alsof alles in orde is.

Het belangrijkste wat je een Weegschaal in de opvoeding mee kan geven is het gevoel dat hij/zij zich over alles kan uiten zonder dat het de relatie verstoord en dat hij/zij er zeker van kan zijn dat harmonie niet verdwijnt omdat men een eigen mening heeft.Een Schorpioen kindje

Geheimzinnig, wilskrachtig, doordringend, jaloers, intens en transformerend zijn allemaal steekwoorden die bij het teken van de Schorpioen horen.

Zij willen altijd doordringen tot de kern van de zaak, altijd graven om de onderste steen boven te krijgen. Menigeen zal zich behoorlijk ongemakkelijk voelen onder de onderzoekende en doordringende blik van een Schorpioen. Het dierenriem teken van alles of niets van kracht, passie en doorzettingsvermogen een compromis bestaat hier niet.

Toch zijn Schorpioenen uitgesproken gevoelstypen, hun leven is als een zee van emoties waarin zij heen en weer slingeren.
Maar hoe emotioneel zij ook zijn het kost hun grote moeite om die gevoelens te uiten tegenover de anderen, om er ook maar iets van aan de buitenwereld te tonen. Emotioneel dus gevoelig en kwetsbaar maar gesloten.

Je leert ze niet snel kennen deze Schorpioenen mede daardoor straalt de Schorpioen een geheimzinnige aantrekkingskracht uit op zijn omgeving. Van jou zullen ze alles willen weten van zichzelf laten zij nooit het achterste van hun tong zien. Bij de Schorpioen gaat het om de intensiteit in het leven hij leeft altijd op het scherpst van de snede, niets mag oppervlakkig gedaan of beleefd worden. Het leven van de Schorpioen kent hoge toppen en diepe dalen. Zijn moed en durf kennen geen grenzen en hij vecht zich liever dood dan dat hij zich terugtrekt.

De Schorpioen heeft een hekel aan zwakheid, zowel bij zichzelf als bij de ander. Schorpioenkindjes hebben al vroeg een hele sterke wil waardoor de kans groot is dat zij een machtsstrijd met je aangaan want als zij ergens hun zinnen op hebben gezet geven zij niet snel op. Met hun ogen lijken ze je te dwingen om toe te geven, al heel vroeg zullen zij steeds weer proberen wie de baas is.

Schorpioenen beschikken over veel discipline en hebben ook in hun opvoeding behoefte aan een flink portie vasthoudendheid.
Loop als ouder niet in de val om machtsspelletjes met hen aan te gaan, probeer ook liever niet je wil op te leggen aan deze Schorpioentjes want dan zullen zij zeker dat op gaan zoeken wat je juist verbiedt. Ook al kunnen zij je lang op de proef stellen probeer vriendelijk maar vastberaden te blijven. Eerlijk en oprecht alleen dan krijgen ze bewondering voor de kracht waarmee je hun weerstaat.

Schorpioenen zijn gevoelige en emotionele persoonlijkheden waarbij zowel positieve als negatieve gevoelens lang blijven hangen en juist door dit laatste lijkt het alsof de Schorpioen op wraak uit is. Zij trekken gevoelsimpulsen uit de buitenwereld naar binnen en gaan er op zitten broeden. Dit is de manier voor de Schorpioen om zich te ontwikkelen zij staan dan ook symbool voor het emotionele groeiproces van de mens.Een Boogschutter kindje

Ik wil vrij zijn, vrij zijn een regenboog om mijn schouders en vleugels aan mijn voeten. De Boogschutter het symbool voor idealisme en vrijheid en voor het geloof en vertrouwen van de mens in het leven. Voor de Boogschutter geldt op alle terreinen van zijn leven steeds weer: geef hem de ruimte, gun hem zijn avontuur op wat voor een manier dan ook, hij moet altijd een toekomst kunnen zien een doel hebben om voor te leven.

Het avontuur lokt en hij rent achter zijn doel aan en als het er op lijkt dat hij dat doel bereikt dan schiet er alweer een andere pijl weg en rent de Schutter een nieuw idee achterna. Een idealistische persoonlijkheid die eigenlijk altijd op zoek is naar die pot goud die zich aan het eind van de regenboog zou moeten bevinden.

Behoorlijk rusteloos kunnen zij als kind al zijn en het is te hopen dat het op hun school niet al te saai en star aan toegaat want anders blijven zij erg moeizaam bij de les, voor deze kinderen liever een ondernemende, actieve en fantasierijke leraar. Schutters houden van plezier maken zij nemen het leven van nature luchthartig op zij flirten graag en zijn zeer openhartig maar niet altijd even tactvol.

Mateloos enthousiast zijn zij op zoek naar avontuur en een goed leven. Boogschutters hebben zo een krachtig vertrouwen in wat zij kunnen dat ze alleen daarom al mogelijk maken wat onmogelijk leek. Iedere Boogschutter heeft behoefte aan afwisseling en nieuwe mogelijkheden hij wil en moet zijn horizon verbreden. Wanneer je de Boogschutter de mogelijkheid ontneemt om naar de zin van het leven te zoeken zal hij zich doodongelukkig gaan voelen en iedere Schutter zal bij die zoektocht een heleboel vrijheid nodig hebben.

Als je de Boogschutter het gevoel geeft dat je in hem gelooft, in zijn oprechtheid, maar ook in zijn dromen en idealen, dan zal hij je niet in de steek laten, ondanks die enorme behoefte aan vrijheid. De Boogschutter moet weten en voelen dat je hem neemt zoals hij is. Dan bestaat er geen enthousiaster mens dan die Boogschutter die weet dat hij bemind en vertrouwt wordt.

Van nature is de Boogschutter een doorgewinterde optimist die er rotsvast van overtuigd is dat alles toch weer goed komt. Een romanticus ook, hoewel hij niet altijd rekening lijkt te houden met de gevoelens van de ander. De Schutter is energiek en hij bereikt veel door de kracht van positief denken, er gaat dan ook iets opwekkends en stralendst uit van een Boogschutter die goed in zijn vel zit.Een Steenbok kindje

Dit teken van de dierenriem staat symbool voor structureren en voor het verantwoordelijkheidsgevoel in de mens. De Bokken zijn de strebers in dit leven, voorzichtige maar vasthoudende mensen, de eenling, de realist.

In zijn jeugd is de Steenbok het vroegwijze en ernstige kind dat zo rond het 3e jaar eigenlijk al volwassen wordt. Men zegt vaak van de Bok dat wanneer hij oud is jong is en wanneer hij jong is al oud is, mede daarom staat de Steenbok bekend als de laatbloeier.

Steenbokkinderen willen al heel vroeg op een volwassen manier behandeld worden dat is hun liefste spel, doen alsof je volwassen bent. Dus eten met een echt mes en knippen met een echte schaar en niet zon plastic kinderschaartje.

Zij hebben routine, orde en regelmaat nodig en zoeken uit zichzelf het gezelschap van ouderen op. De Steenbok wil niet van een ander afhankelijk zijn, vraagt niet om gunsten maar werkt hard en vertrouwd vooral op zijn eigen kracht.

Zij zijn niet snel maar wel zeer vasthoudend en ambitieus, de hoogste toppen worden geduldig beklommen en bedwongen en hindernissen worden niet met zwier genomen maar meer met volharding opgeruimd. IJverig klautert de Bok tegen de berg op om langzaam maar gestaag zijn doel te bereiken: de top, hij laat zich niet afschrikken door iets dat de weg naar die top verspert en hij stapt ook zeker nooit vrijwillig achteruit.

Steenbokken zijn de marathon lopers van het leven, want voor de Bok is de marathon slechts een korte afstand. Zij beschikken over een verbazingwekkende taaiheid en zullen niet snel dweperig of overdreven sentimenteel worden.

Het zijn meer de hoekstenen, de steunpilaren van de maatschappij, plichtsgetrouwe mensen met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, eigenlijk de meest voorbeeldige burger van de maatschappij.

Bescheiden en spaarzaam ook in het uiten van emoties en in het omgaan met gevoelens. De Steenbok heeft het altijd moeilijk met het uiten van zijn sterkste verlangens en neigt er naar om de emotionele kant van het leven te onder drukken. Hij brengt zijn gevoel veel indirecter naar buiten door te zorgen dat het zijn partner of dierbare aan niets ontbreekt. En ook al droomt de Steenbok diep in zijn hart van avontuur hij zal zijn zekerheid er niet voor op het spel durven zetten.

Wantrouwend wordt de Bok als je hem plaagt of voor de gek houdt, de speelsheid van het leven daar begrijpt hij niet veel van. De Steenbok wil dan ook wel eens neigen naar melancholie en eenzaamheid het is ook de mens van soberheid en introvertie. Het is het teken van de architect, de bouwer, en van volharding, maar ook van verstijving en de zwakke plek van de Steenbok is dan ook zijn knieën, die door het halsstarrig klimmen het eerst aan die verstarring kunnen lijden.Een Waterman kindje

De waterman het teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Het teken ook van ratio en redelijkheid.

De Waterman heeft iets flitsends, iets geniaals ongewone dingen kan hij combineren of gewone dingen ongewoon benaderen.
Hij springt van het een op het ander en komt met hele ongewone of zelfs onpraktische zaken te voorschijn. Watermankindjes zijn al vroeg onafhankelijk en willen beslist niet gedwongen worden, zij hebben veel vrijheid nodig willen zij niet tot een flinke rebel uitgroeien. Iedere waterman heeft iets van een vrijbuiter in zich en hij wil niet beperkt worden in zijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe steviger je een waterman vasthoudt hoe harder hij zal proberen los te komen.

De mensen geboren onder dit teken zijn mentaal ingesteld alles wordt beredeneert en dat geld ook voor gevoelszaken. Emoties worden door de waterman als gênant ervaren en vele watermannen zullen zich schamen om b.v. te huilen. Uitingen van gevoel zijn voor hun een teken van zwakheid.

Het gevoelsleven is dus wat complex, watermannen zijn eigenlijk wat bang voor gevoelens en daardoor zal hij proberen die te onderdrukken. Je hoeft ook niet te proberen om een waterman emotioneel te manipuleren, tranen maken geen indruk, daardoor lijkt hij onbewogen maar vergis je niet de waterman is wel degelijk heel gevoelig hij kan het alleen heel moeilijk tonen. Zij zien er misschien onbewogen en zelfstandig uit en lijken hun eigen gang te gaan maar als zij door iets helemaal in beslag worden genomen dan broeit dat van binnen en als een echte binnenvetter (want dat zijn zij) is de waterman dan in staat om zichzelf in een regelrechte crisis te praten.

Hij kan zichzelf met al zijn geanalyseer en zijn grote innerlijke onzekerheid helemaal afbreken. Sterke angsten kunnen zich dan gaan vastzetten en fobieën veroorzaken. In relatie met anderen voelen Watermannen zich beter op hun gemak bij vriendschappen dan bij de meer intiemere verhoudingen. Knuffelen en al dat eindeloze gezoen van tegenwoordig is beslist niet uitgevonden door een waterman, zij kunnen er zelfs van griezelen.

De waterman is sociaal betrokken, mentaal onbevooroordeeld en laat een ieder in zijn waarde maar vraagt dat ook van de anderen hij wil ten alle tijden zijn eigen identiteit bewaren ook te midden van de groep. Hij ziet zichzelf als een onderdeel van het grote geheel niets meer maar ook niets minder dan dat.Een Vissen kindje

Het 12e en tevens laatste teken van de dierenriem. Alles start bij het Ram teken en eindigt bij het Vissen teken, het teken van alles voelen, alles weten, alles overzien en alles weer loslaten.

Een Vis is een dromer en beschikt over een wel zeer ruime fantasie wereld waarin zij alles kunnen betrekken. Discipline en opvoeders die hem in een hokje willen plaatsen zijn voor dit kind erg moeilijk te verdragen een vissenkind (mens) volgt altijd zijn eigen regels. Harde woorden en een scherpe tong brengen hem al snel uit zijn evenwicht, de koude en harde realiteit is voor de Vissen iets onverdraaglijks dus zoekt hij het in zijn droomwereld, zijn fantasie. Deze Fantasiewereld is hun werkelijkheid en het zou zeer onverstandig zijn om te zeggen dat de Vis liegt alleen omdat zijn waarheid niet overeen stemt met de meest gangbare normen.

Een rechtstreekse vraag kan een Vis moeilijk verdragen, hij wil ook niet vastgenageld worden op een direct antwoord. Het ligt nu eenmaal in de aard van een Vis om in en uit een situatie te zwemmen en alle kanten te bezien om dan als het even kan stilletjes weg te zwemmen. Als Vis raak je niet graag betrokken bij eindeloze discussies of scheldpartijen en verwijten. Van het Vissenteken kun je niet veel duidelijkheid verwachten, een Vissenmens leeft in dat wat niet werkelijk is, de Vis veranderd ook mee met de omstandigheden.

Het symbool voor het teken van de Vissen bestaat uit twee vissen die allebei een andere kant op zwemmen, de ene gaat met de stroom mee de ander er tegen in. Zo is het met de Vissenmens ook een deel vaart beslist een geheel eigen koers een ander deel lijkt voordurend af te drijven. Vissen kunnen zich zo goed inleven in andere mensen dat zij afdrijven van zichzelf.

Er is geen een ander teken wat zo gemakkelijk in de slachtoffer rol gaat zitten als het Vissenteken. Dit komt door zijn eindeloze bereidheid tot helpen en zijn onvermogen om nee te zeggen. Niemand zal ooit tevergeefs een beroep doen op de Vis. Dat is ook een van de reden waarom zij veel vrienden aantrekken.

Vissen weten, vissen voelen, vissen overzien zij vloeien mee met de behoeften die leven in de maatschappij en door hun grote beïnvloedbaarheid zal de Vis al gauw geneigd zijn om een weg te volgen die eigenlijk niet bij hem hoort.

Met je Zon in het teken van de Vissen kom je ook doorgaans pas laat achter je eigen identiteit. Het teken van de Vissen, het laatste van de dierenriem, leert ons de betrekkelijkheid van het leven te zien uiteindelijk is ambitie, geld en tijd allemaal fictief. De Vis doet een stapje terug, neemt afstand om het leven te beschouwen.

Kunstenaars en heiligen, het genie maar ook de verslaafde, onder de Vissen vinden we de meest uiteenlopende mensen maar zij streven allen naar hetzelfde, naar dat wat voorbij de begrenzing van de aardse kennis ligt.

Probeer niet de motieven van een Vissenmens te doorgronden, dat lukt hem zelf ook niet, geef hem liever de kans vorm te geven aan zijn gevoel, inspireer hem, dan pas heb je een band met die mens geboren onder het teken van de Vissen.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden of Dierenriemtekens?Het verschil tussen de sterrenbeelden en de dierenriemtekens. Bij een bezoek aan een sterrenkijkavond viel het mij weer…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…

De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de pe…
Jupiter en je innerlijke geneeskrachtJupiter en je innerlijke geneeskrachtJupiter is de planeet van groei en expansie, in de horoscoop laat Jupiter onder andere zien waar je innerlijke geneeskra…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 13-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.