Jupiter en je innerlijke geneeskracht

Jupiter en je innerlijke geneeskracht Jupiter is de planeet van groei en expansie, in de horoscoop laat Jupiter onder andere zien waar je innerlijke geneeskracht ligt en hoe je die zelf kunt stimuleren.

Jupiter en de celzoutherapie, een klein beetje homeopathie

Dr. Schüssler, ontdekte tijdens zijn werk als biochemicus dat de as van iemand die was gecremeerd, en die niet aan een ziekte of kwaal had geleden, bestond uit 12 ingrediënten (celzouten). In de medische astrologie wordt iedere celzout in verband gebracht met één van de twaalf sterrenbeelden. De planeet Jupiter staat in de astrologie o.a. symbool voor de eigen ingeboren geneeskracht in ieder mens. Tijdens de geboorte staat deze planeet in één van de 12 dierenriemtekens en het celzout dat bij dit teken hoort is het speciale middeltje wat eigenlijk altijd helpt. Dit middel stimuleert dus jouw innerlijke geneeskracht. Hier onder het lijstje van deze homeopathische middelen en de overeenkomst met het dierenriemteken.

Hier onder het lijstje van deze homeopathische middelen en de overeenkomst met het dierenriemteken.

Jupiter in de Ram heeft Kalium phosphoricum nodig

Het lichaamsdeel dat bij de Ram hoort is het hoofd en het homeopathische middel dat hierbij hoort is Kalium Phosphoricum voor een ieder die te lang de ene uitdaging na de andere om zijn oren krijgt waardoor men mentaal en fysiek uitgeput is geraakt. Dit uit zich dan bv in gebrek aan reactie vermogen, zwakte en trillerigheid, apathie en verwardheid in denken en in praten. Bij het innemen van Kalium Phosphoricum wordt dan de energie weer snel herstelt.

Jupiter in de Stier Natrium sulfuricum

Het lichaamsdeel dat bij de Stier hoort is de nek, keel, schildklier en de zintuigen. Het Homeopathisch middel dat bij de Stier hoort is Natrium Sulfuricum voor de melancholieke mens die geen stootje meer kan velen en die geen mens meer wil zien. Al het vocht en gevoel blijft vastzitten en men heeft chronische behoefte aan rust, veiligheid en stabiliteit. Hier helpt Natrium Sulfuricum om het vastgehouden vocht af te voeren en om de vastgelopen melancholicus weer wat levenslust en realiteit te brengen.

Jupiter in de Tweelingen Kalium muriaticum

Het lichaamsdeel dat bij de Tweelingen hoort zijn de ademhalingsorganen, de handen en de armen. Het homeopathische middel van de tweelingen is Kalium Muriaticum een middel dat uitstekend past in de examen tijd voor iedere student die duf en suf en voor iedereen die mentaal overbelast is, die teveel vanuit zijn hoofd heeft geleefd en die overgevoelig is geworden voor alle zintuiglijke indrukken.

Jupiter in de Kreeft Calcium fluoratum

Het lichaamsdeel dat bij de Kreeft hoort is de baarmoeder, maag en borsten, het homeopathische middel dat bij de Kreeft hoort is Calcium Fluoratum dit is het middel wat ingezet kan worden als veerkracht en vormvastheid uit balans zijn. Calcium Fluoratum herstelt hier het evenwicht.

Jupiter in de Leeuw Magnesium phosphoricum

Het lichaamsdeel dat bij de Leeuw hoort is het hart en de boven rug. Het homeopathische middel is Magnesium Phosphoricum dat past bij veel klachten die en uiting zijn van verkramping op fysiek of emotioneel niveau.

Jupiter in de Maagd Kalium sulfuricum

Het lichaamsdeel dat bij de Maagd hoort is de dunne darm en Kalium sulfuricum is het homeopathische middel dat bij de Maagd past. Voor iedereen die oververmoeid en/of overwerkt is waardoor de lichamelijke weerstand laag is en de geïrriteerdheid hoog. Kalium sulfuricum reinigt het lichaam.

Jupiter in de Weegschaal Natrium phosphoricum

Het lichaamsdeel dat bij de Weegschaal hoort zijn de nieren en het homeopathische middel voor de Weegschaal is Natrium Phosphoricum, iedereen waarbij de balans is verstoord zoals bij een jetlag of na een overvol en vet kerstdiner heeft baat bij dit middel. Voor iedereen ook die een te drukleven leidt en daardoor slecht eet en bv veel koffie drinkt, Natrium Phosphoricum ontzuurt en reinigt het lichaam.

Jupiter in de Schorpioen Calcium sulfuricum

De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfe-stelsel.

Jupiter in de Boogschutter silicea

Silicea is het homeopathisch middel dat bij de Boogschutter hoort, de schutter en ieder ander mens dat zijn vuur heeft verloren heeft baat bij Silicea, als je vuur energie geremd is en je het gevoel hebt dat de ander meer weet, meer voelt of alles gewoon beter kan als je vergeten bent dat jouw aanstekelijk enthousiasme en enorme optimisme ook nodig is in dit leven dan heb je Silicea nodig.
Lichamelijk gezien horen de heupen en de onderrug bij het teken van de Boogschutter en problemen in dit gebied wijst vaak op onduidelijkheid te aanzien van je doel in dit leven of je kijk op de toekomst. Silicea versterkt verder het bindweefsel, tanden, haren, nagels en de botten. Ook bij examenvrees is Silicea een prachtig middel.

Jupiter in de Steenbok Calcium phosphoricum

Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok. Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

Jupiter in de Waterman Natrium muriaticum

Bij de Waterman horen lichamelijk gezien de onderbenen (spataderen) en het homeopathische middel dat bij dit teken hoort is Natrium muriaticum, dit middel brengt je weer terug naar je eigen kern. Watermannen beseffen dat zij een druppel zijn in een grote oceaan, maar ze willen wel precies weten welke druppel zij dan zijn. Door je als Waterman steeds onder de mensen te bewegen ontwikkel je een brede visie en een medemenselijkheid die zo uniek is voor de Waterman.

Jupiter in de Vissen Ferrum phosphoricum

De voeten zijn het lichaamsdeel dat bij dit teken hoort en het homeopathische middel dat bij het Vissen teken hoort is Ferrum Phosphoricum voor iedereen die oververmoeid is, ziek wordt en last van bloedarmoede heeft, als de vechtlust afneemt omdat je het gevoel hebt dat je voor een verkeerd doel vecht Ferrum phosphoricum herstelt de kracht en brengt je terug bij je eigen energie en je verbondenheid met het grote geheel.

Therapieën

Jupiter in Ram, Leeuw en de Boogschutter zijn alle therapieën die te maken hebben met licht, kleuren, warmte en uitbranden.

Bij Jupiter in Stier, Maagd en Steenbok zijn het de therapieën die te maken hebben met dauwtrappen, leemkompressen, modderbaden en klei.

Bij Jupiter in Tweelingen, Weegschaal en Waterman, alle therapieën die te maken hebben met ademoefeningen, lucht en klimaats verandering.

Bij jupiter in Kreeft, Schorpioen en de Vissen passen therapieën die te maken hebben met baden, douchen, water drinken, zwemmen en speciaal voor jupiter geplaatst in de vissen voetmassages.

Ieder mens wordt door zijn instinkt weerhouden tot het eten en drinken van de voor hem giftige dingen.
Leer (weer) te luisteren naar je instinkt.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Horoscoop: Planeet JupiterHoroscoop: Planeet JupiterSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Horoscoop: planeet ZonHoroscoop: planeet ZonSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Horoscoop: planeet MercuriusHoroscoop: planeet MercuriusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

De kinderen van de dierenriemHieronder volgt de beschrijving van de 12 dierenriemtekens speciaal geschreven voor de kinderen. Een soort gebruiksaanwi…
De Maagd in 2020 - 2021De Maagd in 2020 - 2021Een klein overzicht van het jaar van de Maagd, van augustus 2020 tot september 2021. Dit jaaroverzicht speciaal voor all…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.