De Stier of Taurus

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Stier, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Stier. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Stier

Van 20 April tot 21 mei

De Stier is doelgericht, vastberaden en krachtig, de Stier is een aardeteken. Praktisch, beheerst, geduldig en betrouwbaar. De Stier is rust, stabiliteit en veiligheid. De Stier geniet van het leven, van de natuur, van comfort, van mooie en waardevolle dingen in het leven. Een goede maaltijd, een goed glas wijn. Stieren zijn geen neuroten die constant van mening veranderen, zij kunnen lang, heel lang blijven hangen bij een eenmaal ingenomen standpunt. Van nature wantrouwt een Stier veranderingen, en wat hij heeft wil hij graag behouden.

Plotselinge veranderingen

Plotselinge veranderingen zijn niet iets waar een Stiermens zich bij op zijn gemak voelt. Wil je een Stier in beweging krijgen dan moet je hem de tijd geven om eerst over de dingen na te kunnen denken, ga je hem of haar haasten dan gaat de Stier nog vaster met zijn poten in de klei staan, zodat er helemaal geen beweging meer mogelijk is. De Stier moet zijn eigen tijd van beslissen hebben. Eisen, dwingen en aandringen zullen een Stier alleen nog maar onwilliger maken.

Een Stier leert niet snel

Een Stier leert niet snel maar een eenmaal geleerde les wordt nooit meer vergeten en een olifant is verstrooid vergeleken bij het geheugen van een gekwetste Stier. Vergeven is voor deze mensen moeilijk, vergeten wordt er nooit. Maar gelukkig zijn zij uitermate geduldig en duurt het heel lang voor de Stier echt kwaad wordt. Stieren vechten voor het bestaan en willen een plaatsje veroveren in de Zon. Zij willen uit het leven halen wat er in zit. Wat ze eenmaal hebben, houden zij ook vast.

De Stier komt misschien wat traag opgang, maar loopt de motor eenmaal dan gaat hij door tot het bittere einde, als andere het allang opgegeven hebben staat de Stier nog steeds te werken aan de zaak. Men wil in zijn leven stabiliteit, rust en vrede, men is zintuiglijk ingesteld, wil alles proeven, ruiken en voelen. De Stier staat in het leven met beide benen stevig op de grond, soms zelfs te stevig, dan ontstaat de beroemde koppigheid.

Conservatief

De Stiermens is conservatief en houdt bovenal van een veilig leven mt weinig veranderingen, stierlijk vervelend, maar niet voor de Stiermens. De hals, keel, stem en amandelen horen lichamelijk gezien bij de Stier.

Natrium Sulfuricum

Natrium Sulfuricum is het homeophatische middel van de Stier, het is voor de melancholieke mens die werkelijk nergens meer tegen kan en die geen mens meer wil zien. Als al het vocht vast blijft zitten en men het dagelijkse leven niet meer ziet zitten en een chronische behoefte heeft aan rust, veiligheid en stabiliteit. Natrium Sulfuricum geeft weer levenslust en brengt de verdwaalde mens weer terug in de realiteit.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
De veelzijdigheid van de astrologieAstrologie is veelzijdiger dan alleen het laten trekken van de geboorte-horoscoop, of de dagelijkse rubriek in de krant.…

De Maagd of VirgoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Maagd, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
De Ram of AriësDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Ram, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het t…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.