De Vissen of Pisces

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Vissen, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Vissen. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Vissen

20 februari tot 20 maart

                   
Een vissenmens is een dromer en hij beschikt over een zeer ruime fantasiewereld. De koude en harde realiteit is voor vissen onverdraaglijk dus zoekt hij het in zijn droomwereld, zijn fantasie. Deze fantasiewereld is zijn werkelijkheid en het zou zeer onverstandig zijn om te zeggen dat de Vis liegt alleen omdat zijn waarheid niet overeen stemt met de meest gangbare normen.

Duidelijkheid

Van het vissenteken kun je niet veel duidelijkheid verwachten men verandert mee met de omstandigheden of de sfeer en houdt zijn geest gericht op geloof, hoop en liefde. Het ligt in de aard van een vis om in en uit een situatie te zwemmen
en alle kanten te bezien om dan als het even kan stilletjes weg te zwemmen.

Discussie

Als vis raak je niet graag betrokken bij eindeloze discussies of scheldpartijen, van nature ben je gevoelig en wat emotioneel en ook snel te kwetsen. Het symbool van dit dierenriemteken bestaat uit twee vissen die allebei een andere kant op zwemmen, de ene gaat met de stroom mee de ander er tegen in. Zo is het met de vissenmens ook, een deel vaart beslist een geheel eigen koers, een ander deel lijkt voortdurend af te drijven.

Slachtoffer rol

Er is ook geen ander teken wat zo gemakkelijk in de slachtoffer rol gaat zitten als het vissenteken. Dit komt door zijn eindeloze bereidheid tot helpen en zijn onvermogen om nee te zeggen, dit is ook de reden waarom zij veel vrienden aantrekken. Vissen weten, vissen voelen, vissen overzien en door hun grote beïnvloedbaarheid zal de vis al gauw geneigd zijn om een weg te volgen die eigenlijk niet bij hem hoort.

Motieven

Probeer niet de motieven van een vissenmens te doorgronden, dat lukt hem zelf ook niet, geef hem liever de kans om vorm te geven aan zijn gevoel, inspireer hem, dan pas heb je een band met de mens geboren onder het teken van de vissen.
De Vissen is het laatste teken van de dierenriem, zij hebben alle kwaliteiten van de dierenriem in zich verzameld en zijn er achter gekomen dat alles rond is, alles gelijk is. Het maakt hen niet uit wat zij doen en hoe ze het doen, ze laten alles door zich heen stromen. Binnen de Westerse prestatiegerichte maatschappij wordt de Vissen mens niet altijd begrepen.
Men probeert wel mee te lopen in het gareel van als maar moeten omdat het niet anders kan in deze maatschappij, maar de echte Vissen heeft een rustige uitstraling, een aangeboren wijsheid en een innerlijk weten en niet te vegeten een kosmisch bewustzijn, een eenheidsbesef.

Ferrum phosphoricum

Is het homeophatische middel dat bij de Vissen hoort, voor iedereen die zijn levensenergie verspilt heeft, die zijn vechtlust voelt afnemen omdat je van binnen voelt dat je voor een verkeerd doel vecht. Dit is ook het homeophatische middel bij bloedarmoede, Ferrum herstelt je kracht en brengt je weer terug bij je eigen energie, inspiratie en verbondenheid met het grote geheel met de kosmos.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Vissen (Pisces)De Vissen is een sterrenbeeld dat van toepassing is op mensen die geborten zijn van 19 februari tot en met 20 maart. De…
Sterren, wat zijn dat nou eigenlijk?Sterren, wat zijn dat nou eigenlijk?We denken vaak dat sterren kleine lichtpuntjes zijn. Op een heldere, donkere avond kun je zonder telescoop wel zo'n drie…
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…

De Waterman of AquariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Waterman, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in…
De Weegschaal of LibraDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Weegschaal, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon i…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Reactie

Ethline Curiel, 24-10-2007
Het is duidelijk, maar ik wil meer over vissen weten. Bijv.: In hun liefdes wereld en combinatie met ander sterrenbeelden Reactie infoteur, 25-10-2007
In combinatie met andere tekens zal de Vis zich over het algemeen prettig voelen met de andere watertekens nl. de kreeft en de schorpioen en natuurlijk met de meeste vissen. Men heeft dan het gevoel als gemeenschappelijke noemer. Lastiger is het met de luchttekens, tweelingen, weegschaal en waterman, luchttekens leven namelijk vanuit de ratio en zeker niet vanuit hun gevoel. Je loopt het risico dat je luchtmensen te koel en te afstandelijk vind.
Terwijl luchtmensen de meeste watertekens te sentimenteel of te emotioneel zullen vinden.
Er zit echter een hele grote maar bij dit verhaal, je bent namelijk niet alleen een Vis of een Tweelingen, je zon staat in dat teken maar de 9 andere planeten die je in de horoscoop vindt kunnen allemaal in totaal andere tekens staan, dus kom je misschien een tweeling tegen waar je heel goed mee overweg kunt simpel weg omdat zijn of haar maan bv in het teken van de vissen staat en dan heb je weer een gemeenschappelijke noemer, snap je?
Vriendelijke groet Bep

Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 29-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.