Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K)

Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K) Gold Facial, een anti-verouderings gezichtsbehandeling oftewel een goudmasker met puur bladgoud van 24 karaat voor huidverjonging, is een hype in Amerika. Gold Facial lijkt het effect te hebben van een soort laserbehandeling van de huid. Medicinale toepassing van goud of colloïdaal goud in supplementen, crèmes e.d. is niet nieuw, maar van zuiver bladgoud van 24 K wel. Gold Facial is ontwikkeld in Japan, populair in Amerika, wordt al in België en mogelijk binnenkort ook in Nederland toegepast.

Cosmetische Medicinale Toepassing Goud - Gezichtsverzorging en Gezondheid

Gouden Gezichtsmaskers. Cleopatra schijnt al gebruik te hebben gemaakt van gezichtsmaskers van het edelmetaal goud. Historici vermelden dat Cleopatra iedere nacht met een gouden masker sliep om zodoende haar schoonheid, haar gave en jeugdige huid te behouden.

Goud - Gezondheid Vitaliteit. Goud wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen beschouwd als vitaliserend en het geheim van een lang en gezond leven. Heden ten dage worden er door vele Chinezen nog steeds gouden munten meegekookt bij de bereiding van gerechten om vitaliserende en gezondheidsbevorderende redenen. In Europa is goud (met name ook colloïdaal goud) toegepast bij onder andere gewrichtsontsteking (reuma goudinjecties), zweren en ook psychische klachten, onrust, aandachtsproblemen en sombere gemoedstoestemmingen. Goud is een stabiel natuurlijk sporenelement waarvan aangetoond is dat het een immunosuppressieve werking heeft, met een ontstekingsremmend effect op sommige chronische ontstekingsziektes. Bij verschillende complementaire geneeswijzen zoals in de homeopathie, ayurveda of ayurvedische geneeskunde is goud reeds lange tijd een belangrijk (en duur) bestanddeel van diverse supplementen of behandelingen. Eigenschappen van goud in het algemeen die zoal genoemd worden zijn: stimuleren van puurheid, rijkdom, overvloed en gezondheid. Als helende werking van goud komt naar voren: versterking van het immuunsysteem, verhoging van het zelfvertrouwen, stimulering van aandacht en geconcentreerd (creatief) denken, stabilisatie van elektrische systemen in het lichaam. In ons lichaam komt goud van nature voor als sporenelement (met name in de hersenen) en blijkt ook een onmisbaar element voor de gezondheid te zijn.

Cosmetische Toepassing Goud . Goud voor cosmetische toepassing is ook niet nieuw; dit edelmetaal is reeds lang een bestanddeel van bepaalde crèmes, gels en huidverzorgingsproducten. Wel nieuw is de pure bladgoudbehandeling van 24 Karaat, die pas recentelijk mogelijk is geworden door de technologie om goud goed door de huid te laten absorberen. Wil je meer informatie over Goud en wat 24 Karaat nu precies inhoudt, dan kun je dit vinden in Goud - Goudgehalte en Karaat.

Goud 24 Karaat Masker - Huidverjonging en Anti-veroudering

24 Karaats Goudbehandeling. In Japan werden de 24 karaats goudbehandelingen met puur bladgoud voor het eerst toegepast, waarna het in Amerika een hit werd. Momenteel wordt het ook in België gehanteerd. De kans is groot dat het in Nederland binnenkort op grote schaal toegepast zal worden.

Gold Facial Gezichtsbehandeling. Goud blijkt het verouderingsproces van de huid te vertragen. De Gold Facial gezichtsbehandeling schijnt een krachtige verjongings-behandeling te zijn. Het 24 karaats bladgoud wordt via speciale technieken opgebracht, zodat het makkelijk door de huid wordt geabsorbeerd.

Vitaliserend Effect Gouden Gezichtsmasker

Effecten Gold Facial. De volgende effecten worden genoemd:
 • Verbetering bloedcirculatie
 • Bevordering van de doorbloeding
 • Verbetering van de huidelasticiteit
 • Revitaliserende en verjongende effecten
 • Bevordering van de lymfedrainage (afvoer)
 • Vergemakkelijkt de verwijdering van toxinen (gifstoffen en afvalstoffen)
 • Keren van oxidatie schade, vermindering nadelige oxidatie-effecten op collageenweefsels
Deze processen versnellen de celvernieuwing, waardoor er sprake lijkt te zijn van vertraging van het verouderingsproces. Nadere informatie over oxidatie schade en de huid kun je vinden in Antioxidanten - Vrije Radicalen en Huidproblemen Tips.

Umosen 24 Karat Gold Facial. Het Japanse schoonheids- en cosmeticabedrijf Umosen heeft de gezichtsbehandeling met 24 karaats bladgoud ontwikkeld. De Umo 24 Karat Gold Facial behandeling kost rond de $ 400 - $ 500 (meerdere behandelingen zijn nodig) en is alleen beschikbaar in bepaalde kuuroorden.

Gold Facial Treatment- UMO 24 Karaats Goudfolie. UMO 24 karaats goudfolie (afkomstig uit Japan) wordt ook in België gebruikt. Het bladgoud of 24 karaats goudfolie van 1 micron wordt eerst geïoniseerd om beter in de huid te dringen. De huid wordt eerst goed gehydrateerd en bevochtigd, waardoor het goud zich stevig vasthecht aan de huid en er wordt een speciaal (elektrisch geleidend) oplosmiddel gehanteerd om het goud op te lossen, wanneer het gouden gezichtsmasker wordt aangebracht. Dit bladgoud wordt zachtjes ingemasseerd in de huid tot het goud volledig verdwijnt. De elektrisch geladen gouddeeltjes verhogen de weerstand van de huidcellen en stimuleren de celvernieuwing, het huidweefsel, de bloeddoorstroming, waardoor de vochtbalans langer op peil blijft.

Gold Facial - Goudbehandeling Gezicht. Samengevat: Gold Facial, een gezichtsbehandeling met 24 karaats bladgoud oftewel een gouden gezichtsmasker wordt verondersteld de huid te verstevigen en te verjongen, de huid een ‘facelift’ te geven, rimpels, lijntjes, oneffenheden, pigment- en ouderdomsvlekken te verminderen en de huid een gezonde glans en jeugdige vitaliteit te geven, hetgeen volgens zeggen al na één behandeling zichtbaar schijnt te zijn.

Meer over Goud en Goudwaarde

Goud - Herkomst & Goudgehalte (Karaat)

Meer over Goud en Gold Facial

 • www.japundit.com
 • www.umoamerica.com
 • www.estheomed.be
© 2008 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goud - Herkomst & Goudgehalte (Karaat)Goud - Herkomst & Goudgehalte (Karaat)Goud is een edelmetaal dat ontstaat uit vloeibaar magma en is één van de bodemschatten. Goud kan als stofgoud, goudklomp…
Hoe herken je echt goud?Hoe herken je echt goud?Het onderscheid tussen nepgoud en echt goud is moeilijk te zien. Toch zijn er enkele eenvoudige manieren om er achter te…
Geld voor je gouden sieradenGeld voor je gouden sieradenGoud is op dit moment een populaire middel om je geld in te beleggen. Andersom is er ook veel vraag naar goud en kun je…
Het inruilen van (oud) goudHet inruilen van (oud) goudHeb je thuis nog wat goud liggen? Een erfenis missschien, of wat sieraden die je niet meer gebruikt? Hier wat tips die j…

Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Natuurlijk mooi met AzijnAzijn werkt verzachtend op een droge en schilferige huid en voorkomt jeuk die vaak gepaard gaat met dit huidtype; azijn…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Kaz, Pixabay
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 16-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.