Hoe breng je een foundation aan?

Hoe breng je een foundation aan? Wanneer je make-up gaat gebruiken is een goede foundation belangrijk. Het geeft een basis voor de rest van je make-up en het egaliseert je huid. Om een foundation goed te gebruiken moet je het niet te dik op doen, anders lijkt het alsof je een masker draagt.

Voorbereiding

Om je foundation het best tot z'n recht te laten komen is een goede voorbereiding belangrijk. Neem voordat je begint met het aanbrengen van de foundation een gezichtsscrub. Zo verwijder je alle dode huidcellen, zodat je huid mooi glad en schoon is. Voor een nog gladdere en fijnere huid is het goed om ook nog een maskertje te nemen. De 3 minuten maskertjes van Yves Rocher zijn hiervoor ideaal. Deze worden niet hard en geven je huid een aangename zachtheid. Hierna breng je een dagcreme aan die past bij je huidtype, dit is vooral heel belangrijk wanneer je last hebt van een droge huid, anders wordt de foundation vlekkerig wanneer je het op je huid aanbrengt. Als de dagcrème goed in de huid is ingetrokken, kun je beginnen met het aanbrengen van de foundation. Zorg ervoor dat je een kleur gebruikt die het dichtst bij je eigen huidskleur zit. Wanneer je een foundation gaat aanschaffen test dan een beetje op je kaaklijn om te zien of het ongeveer gelijk is aan je huidskleur. Het is het beste dit in daglicht te testen. In de betere parfumerieën kan men je goed adivseren en is men soms zelfs bereid een foundation aan te brengen om je het resultaat te laten zien.

Poederfoundation

Een poederfounation is het best te gebruiken door mensen die een vette huid hebben, de poeder helpt het vet te absorberen en zal de glimmende huid camoufleren. Gebruik een make-upsponsje om de poederfoundation aan te brengen. Deze sponsjes werken veel prettiger dan de pads die bij de foundation zitten, wanneer je deze koopt. Nadat je het sponsje gebruikt hebt, was deze dan altijd uit met water en zeep, zo voorkom je dat er bacteriën in gaan zitten. Wanneer je de poeder gaat aanbrengen, begin dan in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe. Onder de ogen, rond de neus en rond de mond zijn er vaak plekken die wat donkerder zijn of waar kleine bloedvaatjes te zien zijn. Breng hier de foundation zorgvuldig aan. Bij de haargrens en oren heb je wat minder poeder nodig. Zorg bij het aanbrengen van de foundation dat je geen zichtbare make-uplijnen ziet. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de poederfoundation, kun je je andere make-up gaan aanbrengen.

Vloeibare foundation

Vloeibare foundation is beter voor normale tot droge huid. Je brengt het op dezelfde manier aan als poederfoundation. Gebruik voor het aanbrengen een vochtig make-upsponsje, wanneer je een droog sponsje gebruikt zal het de vloeibare foundation absorberen en komt er meer in de spons terecht dan op je huid. Knijp een beetje foundation uit de tube op je hand en verspreid dit een beetje. Veeg nu een beetje met het sponsje van je hand en werk op dezelfde manier als bij poederfoundation vanaf het midden van je gezicht naar buiten toe. Kijk goed welke plekken iets meer nodig hebben en welke minder. Zorg er vooral voor dat de foundation niet aanvoelt als een masker. Als je wilt kun je je foundation nog fixeren door er met een zachte make-up borstel een klein beetje poeder over heen aan te brengen. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de vloeibare foundation, kun je je andere make-up gaan aanbrengen.

Concealer

Wanneer je na het aanbrengen van een dunne laag foundation nog wat oneffenheden zoals puistjes of moedervlekjes hebt, ga dan niet nog een laag foundation aanbrengen in een poging de vlekjes weg te werken, maar gebruik een concealer. Met een concealer kun je kleine vlekjes aanstippen en deze zo camoufleren. Zorg wel dat je concealer dezelfde kleur heeft als je foundation.

Tips

  • Wanneer je je decolleté wilt behandelen met foundation, dan kan dat ook. Zorg dan wel dat je ook daar je huid een scrub geeft voordatje de foundation aanbrengt. Let dan ook goed op dat je foundation je kleding niet verknoeit.
  • Wanneer je foundation op hebt probeer niet met je handen aan je gezicht te zitten. Een goede foundation blijft wel zitten, maar wanneer je handen een beetje vochtig zijn, dan kan de huid hiervan vlekkerig worden.
  • Als je een hele belangrijke dag of avond hebt, zoals bijvoorbeeld je trouwdag, laat dan je make-up verzorgen door een visagist of schoonheidspecialist. Is dit te duur of niet mogelijk, vraag dan een vriendin om je make-up aan te brengen.
  • Tegenwoordig zijn er foundations in de handel die een vaste vorm hebben, maar vloeibaar worden wanneer je ze op de huid aanbrengt, deze zijn erg prettig in gebruik. Voor gebruik van dit product hou je dezelfde werkwijze aan als bij een poederfoundation.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation; welke past bij jou?Foundation heb je in verschillende soorten. Leer er hieronder meer over en ontdek welke foundation bij jou past.
Foundation, crèmes en camouflageSlaapgebrek, ongezond eten, stress - het zijn allemaal factoren die onze huid geen goed doen. Puistjes, donkere kringen…
Het verschil tussen foundation, getinte dagcrème en BB creamHet verschil tussen foundation, getinte dagcrème en BB creamEr komen steeds meer producten op de markt die beloven je gezicht egaler te maken en oneffenheden te camoufleren. Je zie…
Alles over concealerAlles over concealerWat is concealer nou eigenlijk? De meeste mensen kennen de term wel, maar weten eigenlijk niet goed wat het is. Is het e…

Permanente make-upPermanente make-upIedere vrouw wil er goed en verzorgt uitzien, maar tegenwoordig heeft iedereen in de ochtend vaak haast. Met permanente…
Henna tijdelijke tattoo: hoe ga je te werk?Henna tijdelijke tattoo: hoe ga je te werk?Henna komt uit oorsprong van landen zoals India, Pakistan, Marokko en enkele Arabische landen. Het is een plant die gedr…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 21-12-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.