Definitief ontharen met ELOS - Resultaten en ervaringen

ELOS is de nieuwste methode om je lichaam definitief te ontharen. De meeste nadelen van andere methodes van definitieve ontharing zijn hier niet meer van toepassing. Zo is ELOS geschikt voor lichte huidtypes, kan het gebruikt worden op blond en grijs haar, is de kans groter dat de haarzakjes definitief vernietigd worden in plaats van tijdelijk beschadigd, en zijn er minder behandelingen nodig alvorens alle haren weg zijn.

Wat is ELOS?

ELOS staat voor Elektrisch Optische Synergie. Het werkt met zowel hoogfrequente stroom als licht die elkaar synergetisch versterken. Bij dit proces wordt het licht omgezet in warmte om op die manier het haarzakje te vernietigen en het haar definitief te verwijderen. Dit noemt men ook photothermolyse (photo betekent licht, thermo betekent warmte, en lyse staat voor de vernietiging van het haarzakje). Met slechts één enkele lichtflits kunnen gemakkelijk honderden haren worden behandeld. Dit haar zal na enkele weken gewoon uitvallen en niet meer teruggroeien. Reken op 6 tot 8 behandelingen om al het haar definitief te verwijderen.

Voordelen van definitief ontharen met ELOS

Geschikt voor alle huid- en haartypes

Licht wordt aangetrokken door pigment, vandaar dat bij andere behandelingen (zoals IPL, PPL, VPL, etc) de huid licht en het haar donker moet zijn. Is dit contrast niet groot genoeg, dan is het de huid die de energie gaat aantrekken met verbranding als resultaat. Bij ELOS wordt dit probleem vermeden, zodat ook mensen met een donkere huid en blond, grijs of ros haar met ELOS behandeld kunnen worden.

Behandeling minder pijnlijk

Bi-polaire radiofrequentie geeft een bijkomende hitte ontwikkeling onder de huid, terwijl de bovenkant van de huid met rust wordt gelaten. Rond de haarfollikel kan een hogere temperatuur worden bereikt zonder de huid te belasten. Daardoor is de ELOS behandeling niet alleen minder pijnlijk dan bijvoorbeeld IPL, PPL, VPL en andere soortgelijke behandelingen, er is ook zo goed als geen risico meer op verbranding van de huid en dus ook roodheid en irritatie.

Meer garantie op definitief resultaat

ELOS is efficiënt in 90% van de gevallen. Doordat de haarzakjes met licht worden voorverwarmd, ondervinden de werkzame stroomimpulsen veel minder weerstand. Bovendien kan de arts of therapeut op het ELOS apparaat de temperatuur aflezen, zodat hij zeker weet dat deze hoog genoeg is om het haarzakje te vernietigen.

Minder behandelingen nodig

Omdat ELOS efficiënter is en meer garantie biedt dat het haarzakje werd vernietigd, zijn er ook minder behandelingen nodig.

Goedgekeurd door de Amerikaande FDA

De FDA (Food and Drug Administration) is een streng controle-organisme van het Amerikaanse Ministerie voor Economische Zaken. Een goedkeuring van dit organisme betekent dat ELOS veilig is en werkt. Zorg er wel voor dat je de ELOS-behandeling laat uitvoeren in een instituut dat goedgekeurd is door het Institute for Health and Laser Therapy. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de behandeling slecht wordt uitgevoerd en dus weinig tot geen resultaat heeft.

Klinisch onderzocht

Tientallen onafhankelijke artsen en controle-organen hebben de ELOS-technologie uitgebreid onderzocht en beschreven. Er is dus genoeg wetenschappelijk onderzoek om de efficiëntie en veiligheid van ELOS te bevestigen.

Ervaringen en resultaten

Definitief ontharen met ELOS verloopt voor de patiënt op bijna exact dezelfde manier als ontharen met IPL. De arts of therapeut verplaatst het apparaat over het te behandelen gebied. Het grote verschil met IPL is echter dat dezelfde plaats af en toe verschillende keren na elkaar moet worden behandeld. Dat komt omdat de arts of therapeut met ELOS kan controleren of de juiste temperatuur werd bereikt die ervoor moet zorgen dat het haar definitief wordt verwijderd. Is dit niet het geval, dan moet dit deel twee à drie keer worden geflitst. Op zich geen probleem, zei het niet dat een gebied dat zonet werd behandeld gevoeliger is en dat de opeenvolgende flitsen pijnlijker aanvoelen. In mijn geval was ELOS nog pijnlijker dan IPL, ook op gebieden die maar één flits kregen. Op dat vlak maakt ELOS zijn belofte dus niet waar. Op dit moment is het nog te vroeg om je te laten weten of de behandeling efficiënt was of niet op het vlak van definitief ontharen. We houden je op de hoogte.

Tips

Epileer je niet meer 6 tot 8 weken voor je met je eerste ELOS behandeling begint. Een haarzakje kan immers alleen behandeld worden als het zich in de actieve groeifase bevindt. Scheren is wel toegelaten.

Als er na je eerste ELOS behandelingen nog haren terugkomen, denk dan niet dat de methode niet heeft gewerkt. Als de haren zijn uitgevallen, betekent dit dat ze definitief werden verwijderd en dat het haarzakje werd vernietigd. De nieuwe haren die je ziet groeien, komen van andere haarzakjes. Maak je niet ongerust. Een mens heeft slechts een beperkt aantal haarzakjes, dus na enkele behandelingen, ben je echt wel definitief van je ongewenste haargroei af. Laat een periode van minimum 4 weken tussen twee behandelingen door zodat het haar de tijd heeft om beginnen terug te groeien.

Hormonale schommelingen kunnen de haargroei veranderen en verstoren. Begin daarom niet met ELOS als je hormoonpreparaten neemt (bijvoorbeeld cortisonen) of zwanger bent.

Vermijd lichtgevoelige medicatie zoals Roaccutane, Johanneskruid, sommige essentiële oliën, etc.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Veel mensen hebben last van overbeharing. Daarnaast willen we op plaatsen waar we normale beharing hebben, daar geen har…
Elos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenElos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenHuidverslapping uit zich met de jaren wanneer het onderhuids bindweefsel zijn elasticiteit verliest. Crèmes zijn vaak on…
Overbeharing, wat er tegen te doen?In onze samenleving is het nu eenmaal mode om jezelf glad te scheren, onder de oksels, op je borst, en voor vrouwen zelf…

Trends in lipmakeup: van ultrahoudbaar tot volumizersTrends in lipmakeup: van ultrahoudbaar tot volumizersHet mooi maken van je lippen behoort al liefst 5000 jaar tot onze cultuur. Sinds de tijd dat we gemaken rode karmijnkeve…
Striae / striemen verminderen met crèmesCrèmes behoren tot de meest gebruikte remedies om striae of striemen te verminderen. Hoewel we van deze producten geen m…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.