Anti-aging voor mannen

Anti-aging voor mannen De gelooide 'Marlboro man' verliest terrein. Ook als man wil je er zo lang mogelijk jong uit blijven zien. Michele Probst van het Amerikaanse celeb-merk Menaji geeft een handleiding huidverzorging voor mannen: van basics tot anti-aging. Feit: de Nederlandse omzet in mannencosmetica groeit, voor bepaalde producten zelfs vrij explosief. Koplopers: moisturizers ofwel vochtinbrengende producten, en anti-aging producten, ofwel spullen die huidveroudering helpen uitstellen. Michele Probst is oprichter van het succesvolle Amerikaanse merk Menaji, dat fans als Johnny Depp, Justin Timberlake en George Clooney voorziet van hun huidverzorgingsproducten. Michele: "Mannen willen er ook lekker jong uitzien. In de VS betreft plastisch chirurgie al één op de vijf keer een man, en worden tientallen miljarden dollars omgezet in verzorgingsproducten voor de mannenhuid. Ooit was de opvatting: "Een vrouw wordt ouder, een man wordt mooier." In werkelijkheid werden rimpels bij mannen gewoon geaccepteerd. Nu verandert het schoonheidsideaal."

Staatsgeheim

Michele: "Mannen accepteren steeds meer hun eigen ijdelheid. Alleen willen ze dat niet weten voor de buitenwereld. Zeventig procent van onze online bestellingen komt van vrouwen: waarschijnlijk een zus of vriendin." Mannen blijken, verrassend genoeg, ook kritischer. Michele: "Wij vrouwen willen graag nieuwe dingen proberen. Mannen willen eerst precies weten wat erin zit en proberen het dan pas - misschien! Onze producten zijn niet voor niets organisch. Ook moet je de prijs goed kunnen uitleggen. Vrouwen denken eerder: dat is duur, dus het zal wel goed zijn. Wat de producten betreft, hebben mannen drie duidelijke eisen: gebruiksgemak, een onmiddelliljk effect en een product met een mannelijke uitstraling."

Huid verzorgen, huid verjongen

Wat is de beste manier om een mannenhuid gezond en jong te houden? Michele: "Alleen op een schone huid worden verzorgingproducten goed opgenomen. Dus maak niet alleen een ritueel van scheren, maar ook van reinigen. Doe dat na het opstaan en voor het naar bed gaan. Aansluitend daarop moet je de huid hydrateren. Dat houdt de vochtbalans van je huid op peil, en vertraagt rimpelvorming. Mannen hebben vaker een vette huid. Een groot misverstand is dat een vette huid 'vanzelf' gehydrateerd wordt. Vet is echter geen vocht, dus vocht moet je toevoegen. Dat vervaagt rimpeltjes en verstevigt de huid.Een ander punt is bescherming tegen luchtvervuiling en zon. Dat hebben we allemaal nodig. Gebruik een zonnebescherming ofwel product met zogenaamde SPF over je huidverzorgingsgel of crème, of kies een twee-in-een-product, ofwel verzorgende creme met ingebouwde zonnebeschermingsfactor. En wat je ook doet, bedenk: hoe langer je wacht met goede huidverzorging, des te drastischere maatregelen heb je nodig. '

Live and learn

Een heikel punt is, dat je als man vaak niet weet waar je moet beginnen met de huidverzorging. Zulke simpele materie is het niet. Michele: "Een van de grootste valkuilen is het onbekende. Je mijdt dingen waarin je niet thuis bent. Zelfs als besteedt een man gemiddeld zo'n vijftig minuten per dag aan verzorging zoals douchen, scheren en kleden, huidverzorging hoort daar meestal nog niet bij. Logisch: wij vrouwen hebben het geleerd van onze moeders. Iets dergelijks kun je als man echter alsnog doen. Ga naar de schoonheidsspecialiste, al is het maar één keer, en laat je tijdens de behandeling de basics van huidverzorging uitleggen. Of neem het door met vriendin of vrouw. Mannenproducten zijn anders, omdat de huid vetter en dikker is, maar de huidverzorgingrituelen zijn dezelfde als bij vrouwen. Creeer ook makkelijke instapmomenten voor jezelf: zet een face- en bodyscrub in de douche, dan gaat dat in één moeite door met je douche. "

Lekker fris

Hoe krijg je meteen een jongere, frissere uitstraling? "Michele: "Scrubben! Dit verwijdert overtollige huidcellen en geeft onmiddellijk een frissere huid. Een beetje zonnegloed verzacht kringen en suggereert vitaliteit. Maar pas op met zon, dat is rimpelveroorzaker nummer één. Een bronzer is ook een oplossing, die geeft instantkleur. Goede bronzers zijn erg natuurlijk van kleur. Een goede tip is om het aan te brengen op de plekken waar de zon het eerst kleur geeft: voorhoofd, wangen en neus. Missers zijn geen ramp. Afwassen en opnieuw beginnen."

Mannencosmetica?!

Daarmee komen we op een interessant onderwerp. 't Klinkt misschien nog niet voor alle mannen even aanlokkelijk, maar Menaji verkoopt het wel degelijk: mannencosmetica. Michele: Er is nog weinig, maar het verkoopt écht. Onze enige echte concurrent is Gaultier, maar die spreken een kleine doelgroep aan. Wij willen alle mannen bereiken. Absolute must is dat het zo onzichtbaar mogelijk is." Moeilijk de drempel over te komen om producten te kopen? Denk dan aan een schoonheidsinstituut of spa voor je eerste aankoop, dat shopt in elk geval al een stuk persoonlijker dan een warenhuis. Zeker als beginner. Weet je eenmaal wat je moet hebben en hoe het te gebruiken, dan kun je ook online gaan aanschaffen wat je hebben wilt. Alles is tegenwoordig online verkrijgbaar.

Schoonheid van binnenuit?

Tal van cosmeticamerken komen met ongezellige adviezen voor 'een goede huidverzorging van binnenuit.' Kenmerk: niets mag en veel moet. Menaji ziet dat anders. Michele: "natuurlijk, je huid is een orgaan dat je ook van binnenuit verzorgt. Maar onze moderne maatschappij kent beperkingen. Onze typische Menaji-klant is de drukbezette zakenman. Die leeft in gerecyclede en vervuilde lucht, in de droge lucht van de airco in de auto. Bovendien moet je realistisch blijven: niet roken of drinken, minstens acht uur slaap per nacht, stress vermijden, dagelijks minstens een halfuur sporten... Het zijn mooie leefregels, maar ik zeg altijd: als je die volle ' tien' niet haalt ga dan voor haalbaar. Je kunt dingen ook verbeteren zonder dat je alle lol uit je leven haalt. Rek je grenzen steeds wat meer op in de goede richting, dat is al heel wat."

Anti-rimpel- en huidverouderingsproducten voor mannen

  • De mannenhuid veroudert langzamer, maar rond de dertig jaar verschijnen de eerste tekenen van huidveroudering. De verzorgingsserie Age Fight van Lancôme Men pakt dat probleem aan.
  • Niet elke man durft het aan, maar zoals hierboven te lezen, bestaat het wel: mannenmakeup. Menaji is alleen online verkrijgbaar, maar zoals het een Amerikaans merk betaamt al een eind op weg in deze trend. Undetectable Concealer is tegen kringen en vlekken. Anti Shine Powder is een matterend poeder met zonnefilter, een belangrijke hulp bij het jong houden van de huid.
  • UIt de huidverzorgingslijn van L'Oréal Paris komt Hydra Energetic Anti-Vale Teint, dat de huid energie en een subtiel tintje meegeeft, en een huidrenoverende peeling Skin Renovator.
  • Zoals je bijna mag verwachten van een rechtgeaard Italiaans merk, heeft Collistar een compleet anti-aging programma voor de man, voor lichaam en gezicht. We noemen de Daily Revitalizing Anti Rimpel Crème. En dan is er de kunst van het 'scrubben', ofwel korreltjescreme over de huid wrijven. Dat verwijdert dode huidcellen en dat ziet er jonger uit. Uomo Smoothing Scrub Shower van Collistar is een licht scrubbende douchegel met vitaminecomplex en huidversterkende elastine.
  • 'Huidoplader' High Recharge van Biotherm verzorgt en pept op
  • UIt de AGe Refirm serie van Biotherm komt een oogcrème tegen wallen, zakkende oogleden en kringen. Plus een specifieke nachtverzorging tegen huidveroudering. En misschien wel als eerste, kwam Biotherm met een verstevigende lichaamsverzorging voor de man: Abdosculpt. De Day Body Gel van Biotherm is fris en verstevigend voor overdag. De Abdosculpt Night Patches geven 's nachts hun verstevigende werkstoffen af

Dit is een bewerking van een artikel dat eerder verscheen in SPCL Magazine

Lees verder

© 2009 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
Meer over anti rimpel crèmeMeer over anti rimpel crèmeDe ene crème is nog mooier verpakt dan de andere, maar als je in de winkel staat zie je door de bomen het bos vaak niet…
Werken anti-rimpelcrèmes?Werken anti-rimpelcrèmes?We smeren wat af en hopen en mogelijk verwachten we ook dat het iets doet. Natuurlijk is een stuk bescherming en “aanvul…

De bril als designer-itemDe bril als designer-itemMeer dan ooit is de bril een mode-accessoire, met de allure van design. Italiaanse, Franse en Amerikaanse topontwerpers…
Mannenhaar: kleur, glans en volumeMannenhaar: kleur, glans en volumeDe grootste cosmetische kopzorg van de man? Dunner wordend haar natuurlijk. Ook grijzend haar wordt niet altijd op prijs…
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 07-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.