Een dagje “wellness”

Een dagje “wellness” Het sleutelwoord voor een dagje helemaal niets te moeten, te willen, te hoeven etc. Een dagje je gedachten op 0 en anderen met je lichaam aan de slag te laten gaan.

Mogelijkheden

Het beautydagje waar het gezicht eens goed onderhanden genomen werd, is ingeruild voor een complete dag waar je volledig onder handen genomen wordt. Volledige massages, hot stone behandelingen en pakkingen met de meest exclusieve bloemen vieren zo’n dag hoogtij. En is het niet de traditionele behandeling, dan komen de Aziatische of specifiek Japanse behandelingen om de hoek. Voor ieder wat wils.

Wissel de pakkingen, massages end. af met saunabezoek, wisselbaden, een turksbad of bruiningsapparatuur en geniet van gezonde drankjes en een lichte lunch. De bedoeling is dat je er als het ware herboren uitkomt. En als het wellnesscentrum het goed geregeld heeft, dan voelt dat ook zo. Helaas, zit er ook nog genoeg kaf onder het koren, waarbij de niet hygiënische toestand nog wel de belangrijkste reden kan zijn dat je er niet met een prettig gevoel uitkomt. Vooraf wat op internet zoeken of via bekende ervaren of het er schoon is, is geen overbodige luxe.
Verder is een te vol programma ook een dooddoener. Zelf kan je het arrangement bepalen en teveel op een dag werkt niet, maar een masseur die te veel mensen op een dag heeft en alleen maar lopende band werk verricht, is ook geen weldaad voor het lichaam. Ook hiervoor geldt dat als je ergens nog nooit geweest bent, het handig is om wat ervaringen na te lezen. Op internet kom je de bekende centra in forums nogal eens tegen en kan je je een beeld vormen of het als goed ervaren wordt (hoewel dit ook persoonlijke meningen zijn).

Er is een algemene Wellness.nl site die allerlei centra weergeeft, waar je voor losse behandelingen terecht kunt, fitness mogelijkheden, cursussen en trainingen, slapen en overige gezondheidsaspecten over gewicht en BMI. Maar type je wellness en een gebied in dan komt internet ook met talloze mogelijkheden. Het is even vergelijken, simpelweg omdat er zoveel is.

Eetpatroon

Er zijn ook wellnesscentra die heel nadrukkelijk met je voedingspatroon aan de slag kunnen, maar meer dan je zaken meegeven er enkele dagen van proeven ga je niet redden. Het is een illusie om te denken dat je binnen 2 dagen je eetpatroon volledig omgooit. Uitleg over voeding, wat het met je lichaam doet en waar je lichaam eigenlijk om vraagt kan natuurlijk wel. Als dit dan wordt aangevuld met gezonde en lekkere voeding is dat oké. Soms zie je echter wel eens dat je plotseling allerlei voedingssupplementen voorgeschoteld krijgt. Dit soort sessies wordt nogal eens gesponsord en de vraag is dan hoe reëel is het dan te veronderstellen dat het juiste wordt weergegeven (objectief?) of dat er “richting het product gesproken wordt”.

Gezichts- en lichaamsproducten

Iets vergelijkbaars als met eten kan er ook met gezichts- en lichaamsproducten gebeuren. Meestal hebben de wellnesscentra een bepaald merk in huis waar ze mee werken en dat deze producten ook te koop zijn, is geen probleem. Maar vergelijk de producten altijd met hetgeen je zelf hebt en laat je deze – veelal dure – producten niet direct aansmeren. Zo kan een beautydagje – zeker met een aanbieding – plots een stuk duurder uitvallen dan oorspronkelijk gewenst. Deze producten zijn altijd op een later tijdstip alsnog te koop.

Kosten

Zo’n wellnessdagje of meerdaags arrangement kost al snel 140,- tot 200,- euro per dag per persoon en is exclusief eventuele overnachtingen. Het is afhankelijk van de faciliteiten van het kuuroord en hoe het arrangement er uit ziet wat de exacte kosten zijn, maar heel uitgebreide arrangementen inclusief maaltijd zijn al snel 300,- per persoon per dag exclusief overnachting.

Natuurlijk hebben de wellness centra ook regelmatig aanbiedingen en als je goed zoekt op internet dan zijn er altijd wel aardige aanbiedingen voor onder de 100,- voor een dagje. Dit soort aanbiedingen zijn wel meestal op een doordeweekse dag, maar het kan veel geld schelen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Overzicht sauna's met badkledingOverzicht sauna's met badkledingEen dagje naar de sauna is heerlijk. Het is er lekker ontspannen genieten van de weldadige warmte en rust. Sommige mense…
Preston Palace: tropisch zwembad en wellnessPreston Palace: tropisch zwembad en wellnessHet hotel Preston Palace is meer dan een gewoon hotel. Dankzij het all-inclusive principe kan er optimaal gebruik worden…
Parfum: geurfamilies & notenParfum: geurfamilies & notenEr zijn duizenden parfums en weet in die enorme hoeveelheid de juiste geur maar te vinden! Om de diverse geuren uit elka…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 28-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.