Hoe kun je grote poriën verkleinen?

Hoe kun je grote poriën verkleinen? Veel mensen hebben last van grote, wijde poriën in het gezicht. De wijd openstaande poriën worden als vervelend ervaren: het is zichtbaar en vloeibare make-up blijft niet echt mooi op de huid.

Last van wijde poriën

De huidstructuur van ieder persoon verschilt. Bij sommige mensen zie je de poriën in het gezicht niet of nauwelijks en bij anderen zijn duidelijk gaten te onderscheiden. Het laatste is vervelend, het ziet er niet mooi uit en make-up kan niet mooi op de huid worden aangebracht. Wat kun je doen tegen wijde poriën?

De huid goed verzorgen

Allereerst is het belangrijk de huid altijd goed te verzorgen. De huid 's-ochtends en 's-avonds reinigen met een zachte reinigingsmelk is belangrijk. Na het behandelen met reinigingsmelk de huid goed naspoelen met warm water en vervolgens met koud water. Naast een goede reiniging is voldoende water drinken per dag en gezond eten belangrijk voor een goede conditie van de huid.

Welke middelen helpen tegen grote poriën?

Nadat je je huid hebt gereinigd kun je de huid behandelen met een middel speciaal bedoeld om de poriën te verkleinen. De merken Vichy Normaderm en Clinique hebben goede middelen hiervoor. De producten van Vichy zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Je kunt je hier ook door de apothekersassistente laten informeren over welk product voor jou het beste is. De producten van Clinique zijn verkrijgbaar bij parfumerieën zoals Douglas en ICI Paris.

Naast het gebruik van producten speciaal voor grote poriën kun je ook een bezoek brengen aan een schoonheidsspecialiste. De schoonheidsspecialiste kan voor jou een op maat gemaakt advies geven hoe je huid te behandelen in de strijd tegen wijde poriën. Je kunt ook een microdermabrasiebehandeling laten doen. Hierbij wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd, wat ervoor kan zorgen dat de poriën kleiner worden.

Wijde poriën op een natuurlijke manier verkleinen

Mensen met een gevoelige huid kunnen vaak niet tegen bepaalde producten. Hoewel de producten van Vichy en Clinique al heel zacht en ongeparfumeerd zijn, is het toch mogelijk dat je huid gevoelig reageert op deze middelen. Je kunt dan overgaan op het gebruik van een huismiddeltje op natuurlijke basis.

Benodigdheden

  • Havermout (de gewone havermout, geen instanthavermout)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • Een scrubspons

Bereidingswijze

  • Kook een klein portie havermout volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg twee theelepels suiker toe en roer goed door.
  • Voeg een eetlepel honing en een eetlepel citroensap toe en roer goed door.
  • Laat het papje voldoende afkoelen, zodat het lauw genoeg is om op je gezicht te smeren.

Toepassing

  • Breng de substantie aan op dat gedeelte van het gezicht waar je vergrote poriën hebt.
  • Verdeel de substantie middels het gebruik van een scrubspons.
  • Maak kleine draaiende bewegingen met de scrubspons over het gezicht.
  • Laat de substantie vervolgens gedurende 15 à 20 minuten op het gezicht zitten.
  • Hierna kun je het gezicht afspoelen en reinigen met warm water.
  • Als laatste spoel je het gezicht goed af met koud water.

Resultaat

Wanneer je deze behandeling iedere week herhaalt zul je na een week of drie merken dat je poriën kleiner zijn geworden. Dit middel kun je veilig blijven gebruiken. Wanneer je huid gevoelig is voor citroensap, dan kun je dit ingrediënt eventueel weglaten.
© 2010 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Tussendoortjes voor konijnen, hamsters en cavia'sTussendoortjes voor konijnen, hamsters en cavia'sDe volgende recepten zijn geschikt voor alle soorten knaagdieren zoals konijnen, hamsters en cavia’s. Je kan ze als maal…
7 dagen in de week een gezond havermout ontbijt7 dagen in de week een gezond havermout ontbijtKrijg je ’s ochtends geen brood door je keel? Bevatten drinkontbijt en cruesli te veel suikers en verzadigde vetten? Hav…
Clinique: producten en verkooppuntenHet cosmeticabedrijf Clinique is een toonaangevend bedrijf op het gebied van huidverzorging, make-up, geuren, zonproduct…
Zuurstofbehandeling tegen rimpels, werkt het?Zuurstofbehandeling tegen rimpels, werkt het?Zuurstofbehandeling of O2 voor de huid, of oxygen therapie, is de nieuwste trend op het gebied van rimpels bestrijding.…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 22-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.