Clinique: producten en verkooppunten

Het cosmeticabedrijf Clinique is een toonaangevend bedrijf op het gebied van huidverzorging, make-up, geuren, zonproducten, mannenproducten en cadeausets. Clinique, dat onderdeel uitmaakt van de cosmeticaketen Estée Lauder B.V., is te koop in ruim 130 landen waaronder Nederland en België. De producten van Clinique zijn te koop bij drogisterijen, parfumerieën en schoonheidssalons. Ook worden de producten van Clinique online verkocht waar de prijzen over het algemeen aanzienlijk lager liggen.

Clinique

Alle producten van Clinique zijn niet geparfumeerd en uitvoering getest op allergieën. Er wordt standaard twaalfmaal getest op zeshonderd proefpersonen. Clinique tracht de producten zodanig te ontwikkelen dat ze perfect aansluiten bij verschillende (individuele) huidtypes. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van laboratoria waar vooruitstrevende onderzoeken worden verricht naar huidproblemen. Ook werkt Clinique nauw samen met dermatologen en huidconsulenten, Clinique is zelfs het eerste cosmeticamerk dat met behulp van dermatologen is ontwikkeld. Bij aanvullende vragen over de producten van Clinique kan contact worden opgenomen met het telefoonnummer 0800-0201220.

Het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem

Clinique staat vooral bekend om de werkwijze die gehanteerd wordt op het gebied van huidverzorging. Op de huidverzorgingsproducten wordt namelijk het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem toegepast. Het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem bestaat uit het tweemaal per dag toepassen van een drietal producten:
  • Stap 1 reinigen: Hierbij wordt de huid eerst diepgaand gereinigd met een zeep. De zeep is zodanig samengesteld dat deze de huid niet uitdroogt. Wel worden dode huidcellen losgeweekt en worden beschermende vetten behouden.
  • Stap 2 exfoliatie: De tweede stap bestaat uit exfoliatie van de huid dat wordt uitgevoerd met lotion. Exfoliatie is het proces waarbij op tedere wijze oude huidcellen worden vervangen door jonge huidcellen. Na deze stap is de huid mooi glanzend.
  • Stap 3 hydrateren: Tenslotte wordt de nieuwe, jonge huid gehydrateerd met voedende lotion of gel. Het resultaat is een gladde, comfortabele en gehydrateerde huid waardoor een egalere huidskleur wordt bereikt met minder zichtbare poriën en lijntjes.

Verkooppunten Clinique

De producten van Clinique zijn te koop bij winkels zoals warenhuizen en speciaalzaken. Ook zijn de producten van Clinique online te koop.

Winkels

Clinique producten kan je kopen in winkels in het hele land. Via de winkelzoeker op de website van Clinique (clinique.nl/locator) is een overzicht van de verkooppunten te genereren. Een overzicht van dichtbijzijnde winkels wordt gecreëerd door je postcode en een straal aan te geven. Eventueel kan ook worden gezocht op plaatsnaam of winkelketen. Voorbeelden van verkooppunten zijn parfumerieën, schoonheidssalons en drogisterijen. Ook bij bekende winkelketens als Douglas, ICI Paris en De Bijenkorf worden de producten van Clinique verkocht.

Online verkooppunten

Clinique wordt niet alleen verkocht in de 'stenen winkels'. Ook online zijn de producten van Clinique verkrijgbaar. Behalve het gemak van thuisbezorging heb je ook een financieel voordeel. De online prijzen kunnen in sommige gevallen zelfs tientallen procenten lager zijn. Voor frequente gebruikers is het dus financieel interessant om online het voordeligste verkooppunt te vinden.

Producten Clinique

De producten van Clinique zijn onder te verdelen in de volgende productgroepen:
  • Huidverzorging: deze productlijn bestaat uit producten die de huid verzorgen. Enkele voorbeelden van producten zijn moisturizers, producten tegen de doffe huid, serums, cosmeticareinigers, lotions voor hand, lippen, ogen, lichaam, enzovoorts.
  • Make-up: op het gebied van verzorgende make-up behoort Clinique tot de grootste cosmeticamerken ter wereld. Het gamma aan producten is zeer breed en bestaat onder meer uit poeders, oogschaduw, eyeliners, nagellak, lippenstift, lipgloss, mascara, enzovoorts. De make-up is ook vrij van geuren getest op huidallergieën.
  • Geuren: een derde speerpunt van Clinique zijn de geuren. Deze zijn er voor zowel vrouwen en mannen.
  • Zonproducten: tot deze productgroep behoren zonnecrèmes die bescherming bieden tegen de zon en zelfbruiners.
  • Mannen: Clinique heeft een speciale verzorgingslijn voor mannen opgezet. Hiertoe behoort uiteraard een speciaal 3-Stappen Huidverzorgingssysteem voor mannen. Ook heeft Clinique speciale mannengeuren en scheerproducten.
  • Cadeausets: de producten van Clinique zijn leuk om cadeau te geven. Clinique heeft speciale cadeausets gecreëerd die ideaal zijn om als cadeau te geven.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huidverzorgingsproducten voor mannenHuidverzorgingsproducten voor mannenSteeds meer mannen hebben behoefte aan een goede huidverzorging. Huidverzorging voor mannen staat - vergeleken met de pr…
Blozen of een rode huid? Clinique Redness Solutions helptWanneer je last hebt van een rode huid, geheel rood of vlekkerig of je hebt snel de neiging om te blozen dan kun je je d…
Hoe kun je grote poriën verkleinen?Hoe kun je grote poriën verkleinen?Veel mensen hebben last van grote, wijde poriën in het gezicht. De wijd openstaande poriën worden als vervelend ervaren:…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zon huid aanbrengt…

Beauty: Plastic in cosmeticaBeauty: Plastic in cosmeticaWe weten al langer dat onze scrub bolletjes plastic bevat en dat hebben we ook geaccepteerd. Maar het ligt anders als we…
De hype van natuurlijke cosmeticaDe hype van natuurlijke cosmeticaDe aandacht voor natuurlijke producten neemt toe en dat zie je steeds vaker terug in de winkels: biologisch eten, superf…
Bronnen en referenties
  • Clinique huidverzorging, www.clinique.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.